עבודה היברידית בעולם ההייטק
הקורונה הביאה עמה טרמינולוגיה חדשה - ישנה לעולם התעסוקה, אחת מהן היא עבודה היברידית. עבודה היברידית בתור מושג חדש פירושו תמהיל בין עבודה מהבית לבין עבודה מהמשרד לפי צרכי העובד והמשרה בתיאום עם המעסיק.
מחפשים משרות היברידיות בהייטק? חפשו עבודה היברידית כאן (חיפוש מפולטר) >>>
לעבודה היברידית יש כמה תמהילים – יש חברות המאפשרות לכל עובד את הגמישות בין עבודה פיזית במשרד לבין עבודה מהבית בחלק מהשבוע, יש כאלה המאפשרות לעובדים מסוימים לעבוד במשרה מלאה בבית ולעובדים אחרים לעבוד במשרה מלאה במשרד, ויש כאלה המאפשרות שילוב בין שניהם.
יתרונות בעבודה היברידית
בסקר הנערך לאחרונה, נראה כ47% מהעובדים יחפשו עבודה אחרת אם המעסיק שלהם לא יאמץ מודל עבודה גמיש. לכן, ברור כי מרבית העובדים (וגם המעסיקים) מעדיפים עבודה היברידית, בעיקר בשל היתרונות הבאים:
- פרודוקטיביות – במודל עבודה היברידי, לעובדים יש הרבה יותר גמישות לבצע את העבודה בשעות שהם הכי פרודוקטיביים: יש אנשים שעובדים טוב יותר בלילה, יש אנשים שעובדים הכי טוב בבוקר.
- איזון בין עבודה לבית – אין ספק כי גמישות היא הסיבה העיקרית לכך שעובדים מעדיפים את המשרה ההיברידית: שליטה על לוחות הזמנים של העבודה שלהם, מאפשרת לפנות זמן כדי לטפל בדברים בלתי צפויים בחיים האישיים או בביצוע מטלות ביתיות יומיומיות.
- הפחתת החשיפה למחלות – בעיקר בגלל הקורונה אנשים חוששים לחזור פיזית למקום העבודה. פחות אנשים במקום העבודה מוריד את הסיכוי שעובד חולה / מאומת ידביק אחרים.
- חיסכון בהוצאות נדל"ן – פחות אנשים נמצאים במקום העבודה בכל רגע נתון. עבור חברות מסוימות זה חיסכון ארוך טווח בהוצאות נדל"ן יקרות, ולמעשה מסייע להערכה מחדש של הנכס המשרדי. לדוגמה, יותר ויותר חברות חוסכות בעלויות על ידי השכרת מתחם חללים משותפים לעבודה.
- גיוס כישרונות מחו"ל – הודות למודל ההיברידי, ניתן לגייס טאלנטים מכל רחבי העולם ובכך לתת לארגון יתרון תחרותי ופרודוקטיביות מסביב לשעון.
עבודה היברידית נחשבה בעבר כסגנון עבודה חלופי. אך משנת 2020 יותר ויותר עובדים, בעיקר בתחום ההייטק, דורשים את המודל ההיברידי בתור תנאי לעבודה.