QA, בקרת איכות, אבטחת איכות
אחד מסוגי העבודות הנפוצים והפופולריים כיום בתחומי המחשוב, ההיי-טק וההנדסה הוא תחום ה-QA, אבטחת איכות ובקרת איכות, תחום הזוכה לשגשוג וצמיחה מהירים במיוחד בימים אלה – וזאת לאור השתלטות טכנולוגיות המחשוב על כל תחום ותחום בחיינו.
QA: קרש קפיצה למשרות אחרות בהייטק
התחום של בקרת איכות, בדיקות איכות וכיו"ב מקיף מגוון יוצא דופן של משרות בדרגים שונים, בתעשיות שונות, ובשלבים שונים של פיתוח וייצור המוצרים, מה שאומר שאנשים רבים יכולים למצוא בו עבודה. לא פעם, תוכלו לראות מתחת לכותרת "דרושים QA" יותר משרות מאשר בכל קטגוריה אחרת של משרות הייטק. יתרה מזאת, ישנה תופעה נפוצה של אנשים שמתחילים את הקריירה שלהם ממשרות QA ומתפתחים לתפקידים אחרים ובכירים יותר בחברה: כך שתחום זה מהווה קרש קפיצה מצוין לכל מי שמעוניין להיכנס להייטק.
ויש לזה סיבה טובה: בקרת איכות ואבטחת איכות הם תהליכים חיוניים עבור כל מוצר ושירות. מטרת תהליכים אלה היא להעריך את איכות המוצר או השירות, למצוא בעיות פוטנציאליות, לבדוק את מבחני האיכות הקיימים ובאופן כללי, להגשים את כל דרישות האיכות למוצרים ולשירותים. אנשים העוסקים בתחומים אלה מפתחים כישורים רבים, רוכשים כלים חשובים ומכירים את המוצר או השירות שהם בודקים מכל צדדיו.
QA - תחום מעניין, אבל גם מאתגר
אחד מהמאפיינים (ויש שיגידו שאחד מהיתרונות) של עבודה בתחומי בדיקות איכות ובקרת איכות הוא שמדובר בעבודה מורכבת הכוללת הרבה אתגרים. יש לכך כמה סיבות. ראשית, תהליכי הבדיקה תלויים בגורמים רבים, כגון הקשר בין המערכת למערכות אחרות, שיטת פיתוח התוכנה והשפעתה על תהליך הבדיקות, וקיומם (או היעדרם) של כלי עזר לביצוע הבדיקות. שנית, הבדיקות מצריכות קשרים עם אנשים שונים בחברה כגון מפתחים, מנהלי מוצר ואף לקוחות – ולכן נדרשים יחסי אנוש טובים ויכולת עבודה בצוות. שלישית, רוב עבודות ה QA הן רפיטיביות ודורשים יכולת של עבודה מדויקת וירידה לפרטים, תראו שזה מתאים לאופי שלכם. כיום מאנשי בדיקות נדרשת גם מיומנות של פיתוח בחלק מהמשרות.
משרות נפוצות בתחום QA
מה סוג המשרות ניתן למצוא ב-QA ואבטחת איכות? החל ממשרות זוטרות ועד למשרות בכירות של ניהול, החל ממשרות בתעשיית ההייטק ועד למשרות בתעשיות הביוטק וההנדסה, וכמובן, מגוון תפקידים השונים זה מזה בהגדרותיהם, בעבודה היום-יומית הנדרשת בהם ובדרישות הסף לתחילת העבודה.
הנה כמה דוגמאות למשרות שתוכלו למצוא תחת הכותרת "דרושים QA": מהנדס/ת QA, מהנדס/ת איכות ייצור, מהנדס/ת איכות, איש/ת איכות, מהנדס/ת אבטחת איכות בפיתוח, מנהל/ת אבטחת איכות, מנהל/ת בטיחות, מנהל/ת בקרת איכות, סמנכ"ל אבטחת איכות, מהנדס/ת בדיקות QA, בודק/ת תוכנה מתחיל/ה, מפתח/ת אוטומציית QA, ראש צוות בדיקות תוכנה, מנה/ת מחלקת QA, מהנדס/ת אימות פיתוח, מנהל/ת בקרת תצורה – והרשימה עוד ארוכה.
טיפים למחפשי עבודה ב-QA ובקרת איכות
זה נכון שיש משרות רבות בתחום, אך ככמות המשרות כך הביקוש אליהן. איך תוכלו להבטיח את הסיכויים שלכם להתקבל למשרת חלומותיכם ב-QA? הנה כמה טיפים:
- שדרגו את קורות החיים שלכם –דאגו לכלול את ההשכלה הרלוונטית בתחום, ניסיון מעבודות קודמות, ואפילו פרויקטים שעסקתם בהם בתחום גם אם הם לא היו עבודות "רשמיות".
- חשבו מהן הדרישות שלכם ועל מה אתם מוכנים להתפשר – לפעמים בתחילת הדרך כדאי להתפשר על שכר אם מדובר במשרה שיכולה להזניק אתכם לתפקידים טובים יותר בהמשך. חשבו מראש עם עצמכם מהם התנאים שאתם מצפים להם, ובאלו נקודות אתם מוכנים להתפשר אם מדובר במשרה טובה במיוחד.
- עשו שיעורי בית – בדקו ברשת אלו חברות מחפשות אנשים מהתחום שלכם, והתייעצו עם חברים ובני משפחה שעובדים בתחום כדי לקבל מושג על חברות נחשבות יותר ופחות, שכר ותנאים אחרים, אפשרויות להתקדם וכו'. כך תוכלו להתחיל את החיפוש מעמדה עתירת ידע, מה שיאפשר לכם לבצע משא מתן יעיל יותר בבוא העת.
- נטוורקינג – בשרו לכל מי שאתם מכירים, כולל בן הדוד של החבר של אחותכם, שאתם מחפשים עבודה איכותית ב-QA. לכו תדעו למי יש את הקשרים שיכולים להנחית אתכם אל תוך תפקיד שווה במיוחד.