עבודה של מתכנת Web

אחת ממשרות התכנות הנדרשות ביותר בעידן הדיגיטלי, בחברות הייטק, בסטארט-אפים וגם בארגונים שונים, היא מתכנת/ת Web. בעוד שבעבר המונח התייחס בעיקר מתכנתים או למהנדסי תוכנה שפיתחו יישומי רשת, כיום זהו תיאור די כללי למפתחי תוכנה מודרניים, שכן מתכנתי Web כבר לא מוגבלים רק לפיתוח באינטרנט. טכנולוגיות תכנות שהיו בעבר ייחודיות לרשת זלגו אל מערכות מסורתיות כגון מערכות מידע בארגונים. משמע, מתכנת ה-Web היום הוא מתכנת לכל דבר, שלא חייב לפתח רק אתרי אינטרנט.

מתכנת web

תחומים נוספים בהם מתכנת ה-Web יכול לעסוק היום ואשר יכולים להציע משרות מתכנת Web הינם ארכיטקטורת מידע, מערכות ניהול תוכן, עיצוב אתרי אינטרנט, פיתוח Front-end ופיתוח Back-end וכן תחומים נוספים אותם נזכיר בהמשך.

מה מצופה ממתכנת Web?

אם אתם עדיין בתחילת דרככם כמתכנתי Web, יש כמה דברים שכדאי לכם לדעת כאשר אתם מחפשים עבודה ומתראיינים למשרות שונות. לא משנה לאיזה סוג משרה אתם מתראיינים, ברוב המקרים ישנם כמה דברים שמצפים מכם בתור מתכנתי Web הן ברמת הידע והניסיון, והן ברמת ההתנהלות בעבודה:

  • אין מנוס מלהיות בעלי ידע ב-HTML, CSS ו-Javascript. HTML היא שפת הקוד העיקרית המשמשת להצגת אתרי אינטרנט ולעבודה עם דפדפנים; CSS מעניקה לאתרי אינטרנט את המראה והעיצוב שלהם; ו-Javascript משמשת בממשקי משתמש ובאינטראקטיביות של האתר.
  • עליכם לדעת כיצד לתכנת אתר שיהווה סביבה ידידותית למשתמש, הן מבחינת הפיתוח והן מבחינת התחזוקה.
  • כדאי לדעת כיצד לבנות ולהשתמש במאגרי מידע, שכן מאגרי מידע חיוניים בעיצוב ובתחזוקת אתרי אינטרנט. מערכות לניהול מאגרי מידע שרצוי שלמתכנתי Web יהיה ניסיון עמן הן SQL, MySQL ו-Oracle.
  • סבלנות ויחסי אנוש טובים הם תכונות חשובות מאד למתכנתי Web. בהרבה מקרים ללקוחות עשויות להיות ציפיות לא מציאותיות ממי שמעצב את האתרים שלהם, משתמשי קצה עשויים לעתים לשבש את העבודה באמצעות הכנסת קוד לא מתאים, והאתר שעוצב עשוי להיות מסובך מדי למשתמשים ולדרוש עיצוב מחדש. כדי להתמודד עם סיטואציות מסוג זה, דרושים פתיל מאד ארוך, אדיבות והבנה של צרכי המשתמשים.


מחפשים עבודה כמתכנתי?Web  לחצו כאן למשרות מתכנת Web של  Jobinfo

 

משרות מתכנת Web

מתכנתי Web מועסקים במגוון חברות וארגונים, החל מתאגידים ומשרדים ממשלתיים ועד לחברות הייטק מובילות בישראל. לעתים הם מועסקים במשרה מלאה ולעתים כפרילנסרים, כיועצים טכנולוגיים, או על בסיס פרוייקטים. להלן מספר דוגמאות של משרות מתכנת Web בהן תוכלו להיתקל במהלך חיפוש העבודה: Web Developer, Full Stack Developer, Back-end Developer, Front-end Developer, Server Side Engineer, Javascript Software Developer, Software Engineer, Full Stack Team Leader, SaaS Software Developer, Node.js Server Developer, Net Developer, Front-end Engineer, Games Network Server Developer, Mobile Games Developer, HTML 5 Programmer, Web Client Developer, Drupal Developer, Web Project Manager.

שאלות אפשריות בראיון עבודה למתכנת Web – וטיפים נוספים

לפני שמגיעים לראיון עבודה למשרת מתכנת Web, כדאי לעשות שיעורי בית ולחקור מהן השאלות שעשויים לשאול אתכם בראיון – ולהתכונן עם התשובות בהתאם. להלן כמה דוגמאות לשאלות כאלה:

  • איך מאפשרים למשתמשים לבחור את צבע הרקע שלהם?
  • איך יוצרים קישור למייל בעמוד אינטרנט?
  • איך יוצרים חלון חדש ב-HTML  לתמונה בודדת?
  • איך יוצרים קישורים רבי צבעים ב-HTML?
  • מהי מחלקה ב-CSS?
  • איך סוגרים חלון דפדפן בקוד HTML?
  • איך מוסיפים נושא לפקודת mailto?
  • איך יוצרים טקסט חסר פורמט ב-HTML?

שאלות נוספות תוכלו למצוא על ידי חיפוש קצר בגוגל – ישנם אתרים ופורומים אשר מקבצים שאלות מראיונות למשרות שונות בתחום המיחשוב והייטק.

חוץ מלהכין את עצמכם לשאלות מסוג זה, מומלץ שתקראו גם על החברה או הארגון שמראיינים אתכם ותבינו מה הם עושים, ומדוע דווקא אתם מתאימים להם. הכינו אנקדוטות ודוגמאות ממשרות עבר שלכם שמדגימות את התאמתכם לתפקיד או פרוייקט גמר מרשים שהגשתם בלימודים וקשור למשרה אליה אתם מתראיינים. כמובן שכדאי להקפיד על הדברים הרגילים לפני ראיון עבודה: הגעה לפני הזמן, לבוש הולם, שנת לילה טובה כדי להגיע עירניים ומרוכזים, וכו'.

בהצלחה!

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה