מגמות בהייטק 2018
ענף ההייטק מהווה מזה שנים רבות את אחד ממקורות הצמיחה הכלכלית החשובים ביותר של מדינת ישראל, כאשר מכירתם של מיזמי הייטק ישראלים שונים לתאגידי ענק בינלאומיים, תורמים רבות לביסוס מעמדם של עובדי ההייטק הישראליים בכל רחבי העולם. בשנים האחרונות, הולך וגובר הביקוש לעובדי הייטק ישראליים בקרב תאגידי ענק וזאת בנוסף לביקושים הדינמיים בכל הנוגע למימדי שוק ההייטק בישראל 2018.
מקצועות הייטק מבוקשים ושוק השכר בתעשיית ההייטק הישראלית
שנת 2017 הייתה שנה מצוינת להייטק הישראלי הידוע גם בכינוי "סטארט-אפ ניישן", וזאת לנוכח היקף האקזיטים אותם ביצעו חברות הייטק מקומיות. על פי הערכות מומחים בתעשיית ההייטק העולמית, שוק ההייטק בישראל 2018 עתיד להמשיך את המגמה המאפיינת את השנים האחרונות במסגרתה יותר ויותר תאגידי ענק בינלאומיים בענפי הטכנולוגיה השונים בוחרים להקים בישראל את מרכזי הפיתוח הראשיים שלהם.
בשנים הקרובות, לצד חברות ענק כמו פייסבוק, גוגל, מיקרוסופט ו-אפל שכבר בחרו להקים מרכזי פיתוח בישראל, אנו צפויים להגעתן של חברות ענק נוספות כגון חברת אמזון שכבר פתחה כאן פעילות פיתוח דרך רכישת סטארט אפ מקומי. מרכזי הפיתוח של החברות הגלובאליות בישראל לצד המשך הקמתן של חברות סטארט-אפ "כחול לבן", הופכים את מקצועות ההייטק השונים למקצועות בעלי ביקוש גבוה בשוק התעסוקה ועל כך תעיד גם העלייה החדה בשכרם של העובדים במגוון מקצועות הייטק מבוקשים.
השכר הממוצע של מהנדסי תוכנה ומהנדסי חומרה מתחילים עלה במהלך השנתיים האחרונות בשיעור של כ-20%, כאשר השכר הממוצע בשנת 2017 למהנדסי חומרה מתחילים עם ניסיון של עד שנתיים עמד על 17,500 שקלים לחודש.
5 משרות הייטק מובילות
ברשימת משרות מבוקשות בהייטק, ניתן לזהות את כיווני מגמות שוק ההייטק לשנים הקרובות. כבר היום, קיים ביקוש אדיר למהנדסים בתחום הסייבר ואבטחת המידע, כאשר הביקושים לעובדים בתחום ניתוח Machine learning & Deep Learning כמו data scientist, הסייבר ואבטחת המידע עלו בשנתיים האחרונות בהיקפים של 50 עד 70 אחוז!!!
משרה בהייטק בתחום הסייבר היא ללא ספק המשרה המבוקשת כיום בקרב חברות הייטק ישראליות וגלובאליות כאחד העושות כל שביכולתן על מנת לאתר את אנשי ההייטק הישראליים המתמחים בנושא.
ארבעת תחומי ההייטק הנכללים ברשימת מקצועות הייטק מבוקשים הינם:
- בינה מלאכותית
- רפואה דיגיטלית
- רכבים אוטונומיים
- Fintech
תחומים אלו מעידים של שינוי מגמה נוסף בשוק ההייטק הישראלי, כאשר הביקוש לעובדי הייטק איננו מתבסס עוד רק על מהנדסי תוכנה או חומרה, אלא על מכלול תחומי הייטק שונים שההכשרה לתפקידים אלו הינה הכשרה קצרת מועד המתקיימת בין היתר במסגרת קורסי הייטק בהם ניתן לרכוש מיומנויות מקצועיות הנדרשות לצרכי השתלבות בתעשיית ההייטק המקומית.
שינויים אלו ונוספים בשוק ההייטק בישראל 2018, ילוו אותנו גם במהלך השנים האחרונות, כאשר תעשיית ההייטק הישראלית תמשיך להוות מוקד משיכה עיקרי עבור חברות ותאגידי ענק בינלאומיים.