חידושים בתחום הבינה המלאכותית לשנת 2020

תחום הבינה המלאכותית נחשב בשנים האחרונות לאחד התחומים החמים ביותר בתעשיית ההייטק. התחום החדשני שואב את מיטב המוחות ומידי יום אנו עדים לפרסומים חדשים של מחקרים ומאמרים בנושאים שקשורים לבינה המלאכותית, כדוגמת זיהוי פנים, עיבוד שפה, ניתוח תמונה ואותות וידאו וכדומה. 

בינה מלאכותית

בינה מלאכותית היא ענף במדעי המחשב, התחום עוסק ביכולת לתכנת מחשבים על מנת שאלו יפעלו באמצעות יכולות מתקדמות שאפיינו עד לאחרונה רק את הבינה של בני האדם. בתחום ה-AI) Artificial Intelligence) גורמים למכונות להתנהג בדרכים אופייניות להתנהגות האדם, לדוגמה יכולת לשחק שחמט ולנצח את השחקנים הטובים בעולם.

חידושים רבים בתחום הבינה המלאכותית

לקראת שנת 2020 ניתן לראות כיצד חברות וארגונים זיהו את הפוטנציאל הקיים בתחום ה-AI. חברות רבות החלו להשקיע סכומי כסף אדירים בפיתוח טכנולוגיות חדשניות בתחום הבינה המלאכותית. חברות מובילות רוכשות סטארט-אפים וחברות הייטק צעירות המתמחות בפיתוח בתחום הבינה המלאכותית, ולא מעט פיתוחים חדשים ומסעירים יצאו לשוק לאחרונה בתעשיות שונות כגון כספים, קמעונאות, מדיה, פרסום, תחבורה, כלי תעופה, בריאות ועוד.


חברות מוכרות כמו גוגל, IBM, מיקרוסופט, אמזון ואינטל החלו להשקיע סכומי עתק בפיתוח תוכנות מבוססות על בינה מלאכותית, הפוטנציאל העסקי בתחום זה נחשב לכביר לכן אין זה פלא כי משאבים רבים מוצעים לחברות הייטק העוסקות בפיתוח ומחקר בתחום ה-AI. 

אחת הדוגמאות לשימוש ההולך ומתרחב בטכנולוגיית הבינה המלאכותית ניתן למצוא במעבדת המחקר בטכניון. החוקרים במעבדה הופתעו מהכמות העצומה של מאמרים ומחקרים המפורסמים מידי יום במדיה בנושא בינה מלאכותית, וכדי להתמודד ולייעל את העבודה עם ריבוי המחקרים והעומס של עבודת המחקר, הם פיתחו פתרון המבוסס על טכנולוגיית הבינה המלאכותית.  

גם החוקרים של IBM פיתחו מערכת המבוססת על טכנולוגיית הבינה המלאכותית כדי ליצור מאגר חופשי הכולל עשרות אלפי מאמרים ומחקרים בתחום. באמצעות המערכת החדשנית אפשר לקבל תקציר איכותי וממצה על פי מילות מפתח מוגדרות מראש, במקום לאבד את הידיים והרגליים בין אלפי פרסומים, מחקרים ומאמרים בנושא.

חברות הייטק שונות מפתחות במלוא המרץ לקראת 2020 מכונות חכמות ויעילות המסוגלות לבצע משימות שונות שעד כה בוצעו על ידי אנשים, אלו משימות המחייבות אינטליגנציה, למשל תוכנות המסוגלות לזהות פנים באמצעות מצלמות במעגל סגור, תוכנות להבנת דיבור ושפה, תוכנות לתזמון משאבים, תוכנות ייעודיות לשימוש צבאי כדי לחסוך עלויות ולשפר את תפקוד החיילים ועוד.

טכנולוגיית הבינה המלאכותית מוטמעת כיום במכשור רפואי חדשני, לדוגמה בכלים מבוססי מחשב ו-AI לניתוח אישיות, טכנולוגיות לשיפור בריאות המוח, כלים לזיהוי פוליפים בהליך כירורגי זעיר פולשני ועוד.

חוסר בכוח אדם מיומן

חברות הייטק רבות חוטפות את הסטודנטים הלומדים תכנות ומחשבים תוך התמחות בבינה המלאכותית, יש מחסור עצום באנשי פיתוח ועל פי התחזיות התחום ימשיך להיות טרנדי וחם בתעשיית ההייטק. לכן צעירים רבים מתמקדים כיום בלימודי הבינה המלאכותית, ועם סיום הלימודים הם זוכים למגוון הצעות עבודה ולתנאים טובים. 

לדרושים הייטק לחצו כאן >>

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה