חיפוש עבודה בעת משבר
1. שיווק עצמי
בימים אלו יותר מתמיד חיפוש עבודה הינו תהליך של שיווק עצמי. קיימים הרבה אנשים מוכשרים ומנוסים וכולם מתחרים על אותה משרה מנסים לשווק ולמכור את עצמם בצורה היעילה והטובה ביותר. במיוחד בתחום של דרושים הייטק, שם כרגע המשבר בשיאו.
קורות חיים: רענון וניסוח קורות החיים הינו תהליך משמעותי וחשוב בתהליך חיפוש עבודה. זכרו! יש לכתוב אותם בצורה תמציתית וממוקדת:
- השמיטו אינפורמציה לא רלבנטית ומסרבלת
- ציינו את הכישורים הבולטים שלכם
- הדגישו את שם התפקיד
- כתבו בנקודות את הפרטים המשמעותיים והחשובים שביצעתם בתפקיד
- חישבו מה מבדל אתכם, מה התכונות המיוחדות ביותר שאתם מציעים ואיך זה רלוונטי לארגון אליו אתם פונים.
- דאגו להבליט את הנקודות שיגרמו למעסיק לזמן אתכם לראיון על פני מועמדים אחרים המתחרים על אותה משרה.
2. הכנה לראיונות עבודה
עליכם ללמוד ככל שניתן על הארגון, לעשות מחקר מקדים לגבי החברה בה אתם עתידים להתראיין. חשוב להגיע מוכנים לראיונות עבודה, להראות בקיאות וידע, לשאול שאלות ולגלות עניין.
- מצב החברה התייחסו לידיעות בעיתון, בעיקר ביחס לחוסן הכלכלי של החברה ולמדיניותה בתחומים שונים. מהו מצבה של החברה בבורסה? כיצד התנהגה בעבר?
- מי מוביל ? מיהם המובילים של החברה? ישנם יזמים מוכרים שתדעו כי יובילו את החברה להצלחה (הנפקה/מכירה). אם זו חברת סטארט אפ, מי הקרנות שמשקיעות בחברה או מי אנשי העסקים הפרטיים?
- אתר החברה כיצד החברה מציגה את עצמה באתר? האם היא מדגישה חדשנות? הובלה בתחום מסוים? יציבות? סביבה צעירה? זכרו כי ערכים ארגוניים פסולים, אלה ערכים שלא מתאימים לערכים שלך.
- מידע מחברים בחנו עד כמה החברה מוערכת ובאלו תחומים. אם יש שמועות על החברה התייחסו אליהן ברצינות - הן יכולות להיות מקור חשוב למידע.
- מה המוצר? לא פחות חשוב הוא ללמוד ולהבין ככל שניתן מה המוצר או השירות שהחברה מציעה, השוק אליו היא פונה, היקפי המכירות, מי המתחרים העיקריים שלה ועוד...
3. חיפוש עבודה - ערוצים מומלצים
-
חבר מביא חבר היום יותר מתמיד נחוץ ורלבנטי להפעיל אנשים שאתם מכירים בתהליך של חיפוש עבודה. חפשו עבודה דרך הרשת החברתית שלכם. העברת קורות חיים דרך חברים/מכרים שהיו אתכם בקשרי עבודה, חברים מהלימודים, אנשים המקושרים לאנשים בתעשייה. זוהי דרך טובה לעשות קפיצה בקריירה. ארגונים מרגישים בטוחים לקחת מישהו שהגיע דרך המלצת עובד, זוהי מן "הצהרת יושר" עבורם.
-
חברת השמה - חיפוש עבודה כדאי לבחור לעבוד עם כשתי חברות השמה המתמחות בתפקידים שאתם מחפשים.
פנו לחברת השמה אותה אתם מעריכים מקצועית או כזאת עליה קיבלתם המלצות מחברים (אין תחליף לליווי האישי, המקצועי והממוקד).
-
רשתות חברתיות LinkedIn, Facebook אפשרות נוספת היא דרך הרשתות החברתיות אליהם מחוברים אלפי אנשים שמחוברים למאות ואלפי אנשים אחרים שגם דרכם אפשר לייצר אפשרויות חדשות ולהגיע לאנשי מפתח בארגונים או לכאלה שסייעו לך להגיע לראיונות.
-
האינטרנט שיטה זו טובה רק במידה ואתם יודעים לאיזה חברה אתם מעבירים את קורות החיים ואינפורמציה מפורטת לגבי הפרופיל שלכם. חשוב לשמור על שליטה בהפצת קורות החיים שלכם על מנת למנוע מצב שאלו יגיעו לחברה ממספר מאוד גדול של ערוצים, דבר שיוצר רושם רע או לחילופין למצב בו קורות החיים שלכם יגיעו לחברות אליהן אינכם מעוניינים להעביר את קורות החיים.
4. אחרי שליחת קורות החיים:
-
מעקב חשוב לעשות מעקב על קורות החיים, גם מול חברות השמה וגם מול חברים. להתעקש להיפגש עם חברת ההשמה בעיקר עבור תפקידי ניהול. חברה שלא מאפשרת זאת אינה רצינית ויש לשקול לעבור לחברה אחרת.
-
אקטיביות בחיפוש עבודה לא לחכות שחברות ההשמה/חברים יעבדו בשבילכם. האחריות על החיפוש היא בידיים שלכם! תפנו את עצמכם למשרות, תהיו בקשר טלפוני עם הגורמים אליהם העברתם קורות חיים כדי לוודא שאתם מקודמים. חיפוש עבודה זו עבודה!
-
ראיון עבודה קודם כל מוכנות, אם אתם עובדים עם חברת השמה דאגו לקיים שיחה מקדימה או פגישת הכנה לראיון עבודה עם מנהלת ההשמה שתכין אתכם לשאלות ולתשובות שיהיה עליכם לספק. חשוב להגיע לכל ראיון בצורה מכובדת וייצוגית, להבין כי מעמד הראיון הוא למעשה "שיחת מכירה" לכל דבר ולקחת את ההזדמנות שניתנה במלוא הרצינות והמקצועיות: זוהי הזדמנות חד פעמית.
זכרו: בתהליך חיפוש עבודה חברות השמה הן שותפות שלכם, אבל ההצלחה איתן היא תוצאה של השקעה הדדית.