למה המעסיק לא חזר אלי אחרי ראיון העבודה? 10 הסיבות הנפוצות ביותר

חברות המעסיקות מעל 25 עובדים, חייבות על פי סעיף 3א לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002, לעדכן אתכם באמצעות הודעה בכתב, לא יאוחר מ-14 ימים, מהיום שבו אדם אחר התקבל לעבודה, כל עוד השתתפתם בהליכי המיון לעבודה (ראיון עבודה או מבחן). 

למה המעסיק לא חזר אלי אחרי ראיון העבודה?


בפועל, רוב החברות במשק אינן חוזרות למחפשי עבודה לאחר ראיון או מבחן מיון, בגלל מגוון רחב של סיבות. החוק מאפשר לכם לתבוע חברה שלא חזרה אליכם, אך לפני שאתם מגישים תביעה או ממשיכים לחפש עבודה, כדאי שתדעו כי כדאי לפנות לחברה שלא חזרה אליכם לאחר ראיון העבודה כדי לברר מה קרה, במיוחד אם אתם מעוניינים במשרה. לעיתים, המעסיקים לא חוזרים למועמדים השונים בגלל תהליך גיוס ממושך, ביטול או הקפאת המשרה או מסיבה אחרת. 


10 הסיבות הנפוצות בגללם מעסיקים לא חוזרים למועמדים אחרי ראיון עבודה

רגע לפני שאנחנו מפרטים את הסיבות מדוע מעסיקים רבים לא חוזרים למועמדים לאחר ראיון עבודה, חשוב להדגיש כי אם לא חזרו אליכם אין הדבר מעיד כי לא עברתם את ראיון העבודה. בחברות הייטק רבות תהליכי הגיוס הם ארוכים לכן לפעמים צריך להתאזר בסבלנות.

אגב, כדאי לברר מה קורה מול מחלקת משאבי אנוש בארגון או לבדוק את הנושא מול חברת ההשמה, ואם מכירים אדם שעובד בארגון כדאי לנסות לברר דרכו מהי הסיבה שלא חזרו אליכם.

הסיבות השכיחות ביותר לתופעה:

  • המעסיק בחר מועמד טוב יותר – על כל משרה פנויה יש קופצים רבים, לכן יתכן והמעסיק מצא מועמד איכותי וטוב יותר העונה על דרישותיו, והוא בחר בו.
  • איחור לראיון עבודה – אם איחרתם לראיון עבודה אצל המעסיק או אצל יועץ השמה, הותרתם רושם רע עוד לפני שהראיון התחיל.
  • חוסר כימיה עם המעסיק או המגייס – גם אם הכישורים שלכם עונים באופן מושלם לדרישות ומאפייני המשרה, אם אין לכם כימיה טובה בראיון העבודה עם המגייס או המעסיק, רוב הסיכויים שלא יבחרו בכם לתפקיד. 
  • קורות חיים בעייתיים – המעסיקים מקדישים זמן קצר לקריאת קורות חיים, אם הם מוצאים שגיאות כתיב או בעיה אחרת בקובץ, המעסיק יתקשה לסמוך עליכם ולהטיל עליכם סמכויות והוא יעדיף מועמד אחר.
  • הקפאת או ביטול הליך הגיוס – המעסיק יכול בכל רגע נתון להחליט על הקפאת הליך הגיוס או ביטול המשרה, לכן כדאי לברר זאת מול החברה ולא לפתח ציפיות לשווא.
  • תהליך גיוס תקוע – תהליכי הגיוס של מועמדים למשרות שונות בחברות הייטק הם לרוב ממושכים, יש לעבור מספר ראיונות עבודה, ולא פעם התהליך תקוע בגלל קושי לגייס את כל המועמדים למועד נוח עבור המעסיק, מנהלים בכירים שחייבים לטוס לחו"ל לכן החליטו לדחות את הראיונות ועוד.
  • לא הגעתם מוכנים לראיון העבודה – אם לא קראתם מידע על הארגון, ולא עשיתם שיעורי בית והכנות לקראת הראיון, תתקשו לבלוט מעל מועמדים אחרים.
  • ניסיון יתר להרשים את המראיין – אין טעם לנסות ולהרשים את המראיינים והמגייסים במהלך ראיון העבודה, עליכם להיות ממוקדים, לענות תשובות קצרות וכנות ולציין מהם הכישורים הייחודיים, בלי להגזים.
  • אי התאמה – המגייסים יודעים לאתר חוזקות וחולשות אצל כל מועמד, אם הם מגלים חוסר התאמה לדרישות התפקיד ולתרבות הארגונית הם יעדיפו לגייס מועמד אחר לעבודה.
  •  המעסיק מעוניין לראות מי מתקשר לברר מדוע לא חזרו אליו – יש מעסיקים הנוקטים בטקטיקה זו, הם רוצים לבדוק מי מהמועמדים מתאמץ ו"רודף" אחרי המשרה.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה