איך להציג ציפיות שכר הייטק בראיון עבודה
כמעט בכל ראיון עבודה מגיע הרגע שכולנו חוששים ממנו - השאלה המלחיצה והלא נעימה: מהן ציפיות השכר שלך? הרבה פעמים אנחנו מנסים להסתייג או להימנע מתשובה, אבל האמת היא שכל מה שצריך הוא לגבש ציפיות שכר טרם הראיון.
חשוב לגבש תשובה מתאימה, לענות בביטחון, לא לגמגם, וגם לא להתפשר יותר מדי. אז איך מגבשים ציפיות שכר הייטק? לפניכם כל התשובות כיצד להתמודד עם הסיטואציה הלא פשוטה הזו..
מעוניינים לשלוח קורות חיים באתר?
במידה ואינכם רשומים, בצעו הרשמה מהירה בעמוד הבא
חפשו את משרת ההייטק המבוקשת בחלון החיפוש המוצג באתר ג'ובאינפו
כיצד מומלץ לציין ציפיות שכר הייטק?
רבים שואלים היכן ואיך לציין ציפיות שכר - אז בואו נעשה קצת סדר. כלל הברזל הוא לא להכריז על ציפיות שכר אם לא שאלו אתכם קודם. בנוסף, לא משנה איפה אתם מציינים את ציפיות השכר שלכם, חשוב לדעת שכדאי לנסח טווח שכר מסוים ולא שכר אחד ספציפי (אך לא טווח שהפרשו גדול מאלפיים ש"ח, שכן זהו תחום מוגזם מדי).
אל תשכחו שהסכום הראשוני שאתם נוקבים יהפוך ל"עוגן", ומכאן הוא לא הולך לרדת או לעלות הרבה. לכן, חשבו היטב לפני שאתם נוקבים בסכום מסוים המשקף את השכר המיועד שאתם עתידים לקבל.
בכל מקרה, החוקיות היא כזו:
קורות חיים - בכל הקשור לציפיות שכר בקורות חיים, אל תציינו את ציפיות השכר שלכם אלא אם ביקשו זאת מכם במודעת הדרושים. במידה ואכן ביקשו, נסו לחשוב מהו טווח הסכום שאתם מעוניינים בו. אם לא תציינו סכום יכול מאוד להיות שלא יתייחסו לקורות החיים שלכם.
ראיון טלפוני - לפעמים אנחנו נתקלים בראיון טלפוני עוד לפני שיש לנו מספיק מידע על המשרה, כמו מספר השעות או מורכבות התפקיד - במקרה כזה, תדעו שזה לגיטימי לגמרי לשאול קודם לגבי משרת ההייטק המבוקשת, לבקש את הטווח שהוגדר לתקן, ולגבש סכום מתאים עד לקיום הראיון הפרונטלי. מצד שני, אם יש לכם מספיק מידע ויש לכם ציפיית שכר מגובשת - לפעמים עדיף לשאול בעצמכם בראיון טלפוני על שכר, זאת כדי לחסוך זמן יקר ולא להגיע לראיון פרונטלי שלא עונה על דרישותיכם.
ראיון עבודה - אם שואלים אתכם לציפיות שכר בראיון עבודה (וכנראה שישאלו), חשוב מאוד להגיע מוכנים לשאלה הזו. בניגוד לקורות החיים, בזמן ראיון אין לכם זמן לחשוב ותאלצו "לזרוק" תשובה מהראש. יש צורך במחקר קטן, בחשיבה עם עצמכם, ובהבנה מעמיקה בדרישות התפקיד. לפעמים תרגישו ששווה לכם להתפשר על שכר כי המשרה מאוד נחשקת או מקום העבודה מאוד נוח;
כל אלו משחקים תפקיד, ולכן לפני שאתם ניגשים לראיון, נסו להכין שיעורי בית.
ציפיות שכר - ברוטו או נטו?
אחת השאלות המבלבלות בכל הנוגע לציפיות שכר היא באילו מונחים לדבר - ברוטו או נטו? אז בואו נסכם פעם אחת ולתמיד: תמיד דברו במונחים של ברוטו. כך מקובל לנהוג, וכך חשוב לנהוג, שכן זה לא עניינו של המעסיק כמה מס תצטרכו לשלם על השכר, והוא לא זה שאמור לחשב את הסכום הזה.
חשוב לזכור שסכום המס שכל אדם משלם תלוי בהרבה גורמים שהם לא מענייניו של המעסיק. לכן, על אותו סכום ברוטו, אנשים מקבלים נטו שונה התלוי בנקודות זיכוי, הטבות מס, מצב משפחתי, מצב אקדמאי וכדומה.
בנוסף, לפני שאתם מציינים את שכר הברוטו שלכם, כדאי לשאול שאלות כמו האם מקבלים הטבות הכוללות רכב, טלפון נייד, בונוסים וכו' - זאת כדי להחליט מהן ציפיות השכר שלכם.
שיחות שכר - איך לגשת וכמה לבקש?
וותק וניסיון מקצועי - איך הם משפיעים על השכר, ומה מומלץ לדרוש?
עוד דבר שאסור להתעלם ממנו הוא הוותק והניסיון האישי שלכם, שללא ספק משפיעים על ציפיות שכר הייטק, ובכלל בכל תחום. כדי להבין בדיוק איפה אתם עומדים, רצוי להשתמש בטבלת שכר שמציגה ציפיות שכר הייטק ומצויה ברחבי הרשת.
בעזרת טבלאות שכר אמינות תוכלו להעריך, גם אם בגסות, כמה מקובל לשלם בתחום שלכם בהתאם לניסיון שלכם בשוק. לכל תפקיד יש טווח שכר המותאם למספר שנות הניסיון ולדרג.
באופן כללי, רצוי לדרוש בטווח ציפיות בהתאם לטבלאות אלו, שכן חריגה משמעותית ממנה עשויה רק לפגוע בכם.
אל תשכחו שוותק וניסיון אלו כרטיסים משמעותיים בשוק העבודה. אל תתביישו לשחק בהם, ובמידה והמראיין שואל מדוע אלו ציפיות השכר שלכם, פרטו את הניסיון הרב שלכם, ההשכלה שצברתם וכן אף את השכר שהרווחתם במשרתכם הקודמת. הראו רצינות, וכן שאתם מעריכים את עצמכם ואת ניסיונכם.