איך לעבור ראיון עבודה ראשון
האם הוזמנת לראיון עבודה ראשון ואתה מעוניין לשפר את סיכוייך להתקבל לעבודה? הידעת כי מטרת ראיון העבודה הראשון היא בדרך כלל לקבל רושם ראשוני מהמועמד וכדי לבחון האם הוא מתאים לחברה מבחינת כישורים, יכולות ויחסי אנוש?
ובכן, לאחר שקיבלת זימון לראיון עבודה ראשון לבטח אתה מתרגש ומחכה בקוצר רוח לפגישה. לכן, עליך לדעת כי באפשרותך להתכונן לקראת הראיון החשוב, ובדיוק כפי שאתה לומד לפני מבחנים, כך עליך לנהוג לקראת ראיון העבודה. כדאי לך לנצל את הזמן עד למועד ראיון העבודה כדי ללמוד על החברה ומוצריה, לעשות סימולציות בבית, לבד ובעזרת חברים או בני משפחה, ולענות על שאלות שכיחות בראיונות עבודה כמו "ספר לי על עצמך", "ציין 3 תכונות חיוביות ושליליות" ועוד.
טיפ ראשון – איסוף מידע על החברה
אם ברצונך להצליח בראיון עבודה ראשון בחברה מסוימת, וכל עוד אתה מעוניין לעבוד בארגון שהזמין אותך לראיון עבודה, עליך לנצל את הזמן כדי ללמוד על החברה. חשוב לגלוש לאתר החברה, לקרוא את פרופיל החברה וחזונה, לקרוא על בעלי ומנהלי החברה וחשוב לעיין ברשימת המוצרים ו/או השירותים בהם החברה מתמחה.
בשלב זה עליך לבחון כיצד הכישורים והיכולות שלך יכולים לסייע לארגון אליו הוזמנת לראיון עבודה, כך תוכל לציין בראיון עצמו כיצד אתה יכול לבוא לידי ביטוי בארגון ומדוע אתה חושב שאתה המועמד המתאים ביותר למשרה.
כמו כן, לאחר שנקבע לך ראיון עבודה ראשון עליך לוודא היכן יתקיים הראיון, לכן חשוב לרשום ביומן כתובת מדויקת וכדאי לברר מראש דרכי הגעה למקום, בין אם אתה מתכנן להגיע בתחבורה ציבורית ובין אם בכוונתך להגיע ברכבך הפרטי. בנוסף, מומלץ לבקש פרטי התקשרות של איש קשר למקרה שלא תוכל להגיע לראיון העבודה, לשאלות נוספות, לצורך תיאום כניסה לחניון החברה וכדומה.
טיפ שני – סימולציות בבית
ראיון עבודה ראשון מאפשר לך לשקף את היכולות הייחודיות שלך, להציג את עצמך באופן ברור, להוסיף פרטים מעבר לפרטים המופיעים בקורות החיים ששלחת, ולציין דברים רלוונטיים למשרה העשויים לשפר את סיכוייך לקבל את העבודה.
לכן, מומלץ לבצע מספר סימולציות בבית, בהתחלה לבד או מול מראה, ואחר כך כדאי לתרגל גם מול בני המשפחה או חברים. יש שאלות נפוצות בכל ראיון עבודה. לכן, כחלק מתהליך הכנה לראיון עבודה ובעזרת הסימולציות תוכל להתכונן אליהן, לשפר את שפת הגוף ולהגיע מוכן לראיון ולענות בבטחה לכל שאלה. השאלות השכיחות ביותר הן:
- ספר לי על עצמך
- מהו הניסיון שלך בתחום?
- ציין לפחות שלוש תכונות חיוביות או שליליות (למאמר על תכונות חיוביות ושליליות>>)
- האם יש לך שאלות?
- מהן דרישות השכר שלך?
- מדוע עזבת את מקום העבודה הקודם, או מדוע אתה מחפש עבודה חדשה?
טיפ שלישי – להגיע בזמן ובלבוש הולם
לילה לפני ראיון העבודה מומלץ ללכת לישון מוקדם, לוותר על בילויים, ולבחור בגדים מראש. חשוב לתכנן את ההגעה למקום כדי להגיע בזמן לראיון העבודה. כמו כן, חשוב להקפיד על לבוש ייצוגי והולם, לכן ג'ינס ישן וקרוע, כפכפים או גופיה – כל אלו ועוד יכולים להמתין ליום אחר.
עליך לזכור כי הרושם הראשוני מתחיל עם כניסתך לחדר בו מתקיים הראיון. בנוסף, בראיון העבודה חשוב לשמור על קשר עין, להקפיד על טון דיבור חיובי ומכבד, להפגין ביטחון עצמי אך לא בצורה מוגזמת, להיות כנה, ולמרות הלחץ הרב בו אתה נמצא, עליך להישאר נאמן לעצמך ולשמור על האינטרסים שלך.