אז איך אתה בעבודה מרחוק? 6 שאלות ותשובות מראיון עבודה בעידן הקורונה
משבר הקורונה העולמי שפרץ לפני יותר משנה הביא לשינויים משמעותיים בכל תחומי חיינו – בכלכלה, בבריאות, בפן החברתי וגם בשוק העבודה. מגבלות הריחוק הפיזי והחברתי והמעבר לעבודה מרחוק של ענף ההייטק וענפים אחרים במשק, הביאו לשינוי של תהליכי הגיוס של מועמדים למקצועות ההייטק השונים. בין אם מדובר על ראיון עבודה שנעשה מול מגייסים של חברת השמה או ישירות מול המעסיק, הראיונות עברו להיות מרחוק דרך הזום.
ויש לכך לא מעט השלכות, בעיקר משום שבדרך כלל ראיון עבודה הוא מעמד די מלחיץ ומרתיע עבור מועמדים ומועמדות רבים. לכן, אם לראיון עבודה פרונטלי "רגיל" צריך להתכונן מראש ומומלץ גם להיעזר בשירותים מקצועיים של חברת השמה המתמחה בהייטק – לראיון עבודה מקוון חייבים להגיע מוכנים היטב ורגועים. חשוב להבין, ראיון אונליין מצריך עבודת הכנה אחרת לגמרי מראיון שנעשה במתכונת פיזית במקום העבודה הפוטנציאלי או במשרדים של חברת השמה. כחלק מכך, צריך גם לדעת איך לענות באופן קולח, טוב ומשכנע על שאלות נפוצות וחדשות, שיש סבירות גבוהה שישאלו אתכם.
על מנת שתגדילו את הסיכויים שלכם לעבור את ראיון העבודה בהצלחה ולהתקבל למשרה בה אתם חושקים, ריכזנו עבורכם 6 שאלות נפוצות מראיונות עבודה בתקופת הקורונה – וגם איך תוכלו להשיב עליהם בצורה הטובה ביותר.
מה היה אופן ההתמודדות שלכם עם הלחצים בתקופת הקורונה?
תקופת הקורונה הייתה מאתגרת לכולם בהיבט האישי והתעסוקתי – גם למראיינים מטעם חברת השמה או מקום העבודה הספציפי. לכן, חשוב שתשיבו על השאלה הזו בכנות מרבית ותנו דוגמאות שקרו במציאות. תוכלו להסביר מה היו הדרכים שעזרו לכם להתמודד עם הלחץ. המטרה העיקרית בשאלה הזו, מעבר להתעניינות כנה בכם, היא לנסות ולהבין איך אתם מתנהלים בסיטואציות מלחיצות, האם אתם מפעילים שיקול דעת, הגיון ישר, מוצאים דרכים יצירתיות לפתור מצבים מורכבים ועוד.
איך אתם מסתדרים עם מתכונת של עבודה מרחוק?
כאמור, עידן הקורונה אילץ את המעסיקים בהייטק לשנות בפתאומיות את צורת העבודה בחברה ולסגל מתכונת של עבודה מרחוק. מן הסתם, לחלק מהעובדים ההסתגלות לשינוי והמעבר הזה בא בקלות והיו אחרים שזה היה מלווה אצלם בקושי רב יותר. לכן, יש סבירות גדולה ששאלה כזו תעלה במהלך ראיון עבודה וטוב תעשו אם תגיעו עם תשובה טובה שהכנתם מראש. כדאי לציין בתשובה שאתם אנשים גמישים ואחראיים, שיש לכם את הרצון והיכולת להסתגל די מהר ובקלות לשינויים ולהתאים את עצמכם למציאות חדשה.
איזה דברים היו עבורכם מאתגרים ומהנים בעבודה מהבית?
בדומה לשאלה הקודמת, גם כאן המראיינים מנסים לראות איך אתם מצליחים להתמודד במצבים מורכבים ומאתגרים. חשוב שתפקידו לשלב בתשובה דוגמאות קונקרטיות בהן נתקלתם במשך התקופה ואיך פתרתם אותן. זה יכול להיות למשל שיתוף פעולה עם אנשי הצוות בפרויקטים מסוימים, תקלות טכניות שהיו בזום או במחשב, חוסר שקט ופרטיות בעבודה מהבית וכדומה.
כיצד אתם מתנהלים באופן עצמאי?
במקומות עבודה רבים בהייטק ממשיכים לעבוד במתכונת חלקית או מלאה של עבודה מרחוק ולכן שאלה זו באה למעשה לבחון עד כמה אתם מצליחים לעבוד מהבית בצורה עצמאית. למראיינים חשוב לבחון שאתם מסוגלים לנהל המשימות וזמני העבודה שלכם בצורה מיטבית.
זה נכון שלא קל במסגרת ראיון עבודה קצר יחסית להדגיש ולהציג מוסר עבודה, מוטיבציה ועבודה קשה ואפשר לומר שהמראיינים כן מודעים לזה. עם זאת, מומלץ שתכינו לכם בראש מספר דוגמאות שמראות על הדרך שלכם להצליח ולעבוד בצורה מעולה גם בצורה עצמאית. תוכלו למשל לתת דוגמאות למשימות או פרויקטים שהשלמתם מהבית ועד כמה הייתם יעילים ופרודוקטיביים. לציין את ההקפדה שלכם על העברת דיווחים שוטפים למנהלים, שמירה על תקשורת טובה ורציפה עם שאר אנשי הצוות וכדומה.
מה עשיתם בזמנכם הפנוי במהלך הסגרים?
קודם כל, אל תופתעו אם תישאלו את השאלה הזו בריאיון עבודה. היא נועדה בסך הכל לבחון את המוטיבציה, היעילות והיצירתיות שלכם. לכן, זה לא משנה אם יצאתם לחל"ת, חתמתם אבטלה או התמקדתם בחיפוש מקום עבודה חדש, אתם צריכים לדעת איך עונים עליה הכי טוב. אז ככה: תמיד כדאי להיות כנים ואפשר גם לומר שהתרכזתם במנוחה ולא עשיתם הרבה דברים.
אך מומלץ גם לפרט בתשובה כמה דוגמאות לדברים יצירתיים או מועילים שעשיתם כדי להעביר את הזמן. למשל, המשכתם להתמקצע בתחום העיסוק שלכם ולקחתם קורס אונליין מקצועי, השתתפתם במפגשי נטוורקינג באינטרנט, ביצעתם פעילות התנדבותית כלשהי ועוד.
האם ואיזה שאלות יש לכם בשבילנו?
זוהי דוגמה לשאלה נפוצה שנהוג לשאול גם בראיונות עבודה פרונטליים ותזכרו שהתשובה שלכם צריכה להיות בכל מקרה חיובית. כלומר, שיש לכם מספר שאלות שהייתם מעוניינים לדעת. שתדעו, הסיבה העיקרית היא כי זה מצביע על רמת ההתעניינות שלכם במקום העבודה, על המוטיבציה שלכם להתקבל לעבודה ועל רמת המקצועיות שלכם. ויש לא מעט שאלות טובות וחשובות שאתם יכולים לשאול את המראיינים שלכם. כך למשל, איך הייתה ההתמודדות של החברה עם משבר הקורונה, איזה שינויים נכנסו מבחינה ארגונית או אידיאולוגית. אפשר לבקש פרטים נוספים על החברה, התפקיד, הטכנולוגיות בהן משתמשים ועוד.
לסיכום, בתקופה הקרובה יש סיכוי גדול שתמשיכו לעבור ראיונות עבודה אונליין באמצעות מגייסים של חברת השמה או על ידי המעסיקים עצמם. לכן, ההנחה היא שמרבית השאלות יהיו סביב נושא הקורונה, ההתמודדות שלכם עם המצב, המעבר לעבודה מרחוק, ההשפעה של חוסר הוודאות התעסוקתית וכדומה. לכן, שווה לכם להתכונן היטב לקראת השאלות החדשות שאתם עשויים להישאל בראיון. כך גם תוכלו להקנות לכם יתרון משמעותי על פני יתר המועמדים לתפקיד.