פטנטים חדשים בתעשיית ההייטק

בתעשיית ההייטק ישנה חשיבות גבוהה לרישום פטנטים מאחר שיש להגן על הקניין הרוחני מפני העתקות ושימוש ללא היתר, ובנוסף כדי לשמור על הזכויות של המורשים לשימוש בפטנט ועל מנת לאפשר לחברה למכור את הפטנט שהיא רשמה כדין. רישום הפטנט מאפשר לחברות בתעשיית ההייטק להגיש תביעה נגד חברות, גופים או אנשים שעשו שימוש לא קביל בפטנט או שהם העתיקו אותו. כמו כן, הפטנטים מהווים מדד וכלי להערכת שווי החברה על ידי משקיעים שונים.

פטנטים בתעשיית ההייטק

תמונה מCANVA

מכירת פטנטים כמקור הכנסה לחברות הייטק

בשנים האחרונות החלו חברות הייטק בישראל ובחו"ל למכור את הפטנטים שהן רשמו, ומכירת הפטנטים הפכה למקור הכנסה חדש ורווחי מאוד. לא פעם, החברה מוכרת את הפטנט שהיא רשמה ואינו מומש עדיין, כדי להזרים כסף לקופה המדולדלת שלה. יש חברות  בתעשיית ההייטק שמשקיעות משאבים רבים בפיתוח ורישום פטנטים חדשים לצרוך גיוס כספים להמשך הפעילות, וכיום יש שוק ענק וחדש יחסית למכירת הפטנטים המגלגל סכומים משמעותיים ונכבדים.

על פי הדוח השנתי של רשות הפטנטים בישראל עולה כי בשנת 2023 הייתה ירידה בשיעור של 8.2% במספר הבקשות שהוגשו לרישום פטנט בהשוואה לשנה הקודמת, כאשר רוב הבקשות היו מחברות הפועלות בחו"ל. חברות הייטק ישראליות, לפני נתוני הדוח, הגישו פחות בקשות לרישום הפטנטים בהשוואה לשנים האחרונות, אך הירידה הייתה בהיקף של כ-2.5% בלבד, נתון שמעיד על חוסנה של תעשיית ההייטק המקומית בישראל, למרות מלחמת חרבות ברזל ואי הוודאות הכללית במשק המקומי.

כדאי לדעת כי מגמת הירידה ברישום הפטנטים נמשכה גם בחציון הראשון של שנת 2024. לפי נתוני הרשות לפטנטים בישראל עולה כי בחציון הראשון של 2024 הוגשו 4,161 בקשות חדשות לרישום פטנט, וזאת לעומת 4,547 בקשות שהוגשו ב-2023, ומניתוח הנתונים מתגלה כי הירידה בהגשות מאפיינת בעיקר את חברות ההייטק מחו"ל, ככל הנראה בגלל ההאטה הכלכלית בשווקים הגלובליים.

פטנטים חדשים בהייטק הישראלי

חברת ההייטק הישראלית Parazero מתמחה בפיתוח מערכות בטיחות למנחים אוטומטיים המיועדים לרחפנים ולכלי טיס מסחריים המתאימים לעיר, והחברה רשמה מספר פטנטים הנוגעים למערכת הצנחה ולטכנולוגיות חדשניות נוספות הרלוונטיות לתחומה. החברה המובילה קיבלה לאחרונה, בתחילת שנת 2024, הזמנת רכש גדולה לאספקת מערכות הצנחה לרחפנים המיועדים לאספקת רפואית לכוחות צבא וביטחון הפרוסים ופועלים בשטח.

חברת סאן הייטק הישראלית עוסקת בין היתר בפיתוח ציוד מתקדם וחדשני לחילוץ, הצלה ופריצה לכוחות מיוחדים, לכיתות כוננות, למשטרה, למכבי אש ולפיקוד העורף. החברה רשמה מספר פטנטים בשנים האחרונות, כולל בשנת 2024, בעיקר על ציוד כמו מערכות פריצה טקטיות המשולבות בטכנולוגיות החדשות ביותר.

חברת ההייטק סייברוואן רשמה פטנט חדש בשנת 2024 על המערכת החדשנית פרי פיתוחה למניעת הסחות דעת מהטלפון הנייד בזמן נהיגה, זו מערכת ייעודית ומצילת חיים שקיבלה פטנט אירופאי חדש, המצטרף ל-23 פטנטים קיימים שהחברה רשמה בשנים האחרונות.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה