חברות מכשור רפואי מפתחות מוצרים לשיפור הדיאגנוסטיקה, המעקב והטיפול הרפואי.
חברות אלו, מפתחות מכשור רפואי אשר נוגע במגוון רחב של תחומים מדעיים - ולכן זקוקות לאנשי מחקר ופיתוח בעלי ניסיון והבנה ב: רפואה, ביולוגיה פיזיקה וכימיה. בנוסף בחברות אלו מועסקים גם מהנדסי תוכנה ואלקטרוניקה, מהנדסי מכונות ואנשי בדיקות (QA).
בתהליך הפיתוח של מכשור רפואי נדרשים אנשי ומנהלי ניסויים קליניים. בכדי לקבל אישורים הנדרשים לשימוש ומכירה במוצרים הרפואיים השונים יש לערוך ניסויים פרה- קליניים בחיות וניסויים קליניים בבני אדם. במסגרת תחום זה ניתן למצוא תפקידים שונים ביניהם:
- study coordinator/CTA – אחראים על ליווי הניסוי ברמה האדמיניסטרטיבית.
- CRA- אחראי על ניטור הניסוי וקשר עם מטופלים.
- מנהל ניסויים קליניים- אחראי על קשר עם הרופאים והחוקרים. פתיחה וסגירה של sites (מוקדי הניסוי).
את כל שלבי הפיתוח מהתחלתו ועד למסירה ללקוח מלווים אנשי אבטחת איכות ורגולציה אשר אחראים לקדם את האישורים של המוצר מול ארגוני הבריאות הבינלאומיים (FDA, CE ו- ISO) ברמה הבירוקרטית והתהליכית.
רוצים לדעת על משרות טרנדיות בתחום המכשור הרפואי? לחצו כאן
לאחר מסירת המוצר ללקוח מפתחי אפליקציות בד"כ ילוו את הרופאים העושים שימוש במכשור הרפואי החדש. לרוב בתפקיד זה ישתלבו מהנדסי ביו רפואה המביאים עימם את הרקע וההבנה הביולוגית וההנדסית כאחד. במסגרת תפקידם הם יעבירו את הצרכים והתובנות של שיפור המוצר מהשטח לפיתוח.
בשנה האחרונה אנחנו עדים להתפתחות תחום האפליקציות הרפואיות בסלולר תוך שימוש בין היתר ב cloud להעברה ושמירה של data (תמונות, סרטים, בדיקות רפואיות ועוד). לחברות הללו נדרשים לרוב מפתחי תוכנה בעלי ניסיון בפיתוח למובייל ובפיתוח web.
איך מגיעים לעבוד בחברות מכשור רפואי?
אנשים הפונים למשרות בחברות המפתחות מכשור רפואי בעלי זיקה חזקה ושאיפה לתרום לקידום ושיפור הקיום האנושי.
כאשר אתם מתחילים לחפש עבודה בתחום, מומלץ לפנות לחברת השמה על מנת לקבל תמונה על מה שקורה בשוק באותה נקודת זמן ומי החברות החזקות בתחום והנמצאות בתנופת גיוסי עובדים.
מומלץ עוד בשלב הלימודים להשתלב במשרות סטודנט בחברות מכשור רפואי ובכך לצבור ניסיון והבנה של התחום.