מה נדרש כיום ממהנדס תוכנה וכמה הוא מרוויח
למי שלא מבין, הנדסת תוכנה נשמעת כמו מקצוע כבד, טכני ומשעמם – אבל כל מי שעובד בהייטק יודע שההיפך הגמור הוא הנכון: מדובר בתחום מרתק. הוא משלב בין ידע תיאורטי במדעי המחשב, במתמטיקה, במערכות מידע ובתקשורת, לבין עבודה מעשית בבנייה של מערכות מורכבות. מהנדסי תוכנה נדרשים להיות מדויקים, מעשיים ולהתמצא בטכנולוגיות רבות. בנוסף לכך, יש חשיבות לא פחותה ליצירתיות ולחשיבה פורצת דרך.
הנדסת תוכנה היא אפוא אחד המקצועות המבוקשים בשוק התעסוקה של 2017. עם ההתפתחות הטכנולוגית המואצת בכל תחומי החיים ובכל התעשיות, מהנדסי תוכנה שיש להם הבנה מעמיקה וניסיון מעשי מבוקשים היום יותר מתמיד. חברות הייטק ישראליות וגם בינלאומיות מחפשות אותם כל הזמן, והביקוש עולה על ההיצע.
מעוניינים לשלוח קורות חיים באתר?
במידה ואינכם רשומים, מלאו את הטופס וצרפו קורות חיים בעמוד ההרשמה
כדי להקל עליכם בקבלת ההחלטה, האם ישתלם לכם להיות מהנדסי תוכנה, לפניכם כמה תשובות על שאלות שכיחות.
מה לומדים?
בישראל אפשר ללמוד הנדסת תוכנה לתואר ראשון במגוון מסלולים, כמו הנדסת תוכנה, הנדסת מערכות תקשורת, הנדסת חשמל ומחשבים, הנדסת רשתות, מערכות תוכנה ועוד.
בין הקורסים הנכללים בלימודי הנדסת תוכנה ניתן למצוא קורסי יסוד במתמטיקה, פיזיקה וקורסי הנדסה בסיסיים, וכן קורסים מתמחים כמו מערכות תוכנה, מבנה מערכות הפעלה, רשתות, קריפטוגרפיה, מיקרו-מחשבים, שפות פורמליות ועוד.
ברוב המסלולים הסטודנטים רוכשים ידע תיאורטי וגם צוברים ניסיון מעשי במעבדות, במסגרת פרויקטים פנימיים וחיצוניים, שבהם הם מתכננים ומפתחים טכנולוגיות תוכנה.
מה רמת הביקוש?
כאמור, מהנדס תוכנה הוא אחד מן המקצועות הנדרשים ביותר בשוק. לחברות רבות, לא רק בהייטק אלא בכל התחומים, דרושים מהנדסי תוכנה מוכשרים. יש ביקוש למהנדסי תוכנה גם בארץ וגם בחו"ל, ולמעשה, כמאמר הבדיחה, בכל מקום בגלובוס שבו ינעץ מהנדס תוכנה דגל, הוא יוכל למצוא עבודה. בשנתיים האחרונות עלה מושג חדש בתחום הנדסת תוכנה – Full-Stack.
הכוונה היא למפתחים ומתכנתים השולטים במספר שפות תכנות ויש להם ניסיון עבודה על פלטפורמות מרובות משתתפים. הביקוש האדיר למהנדסי תוכנה מבטיח שמהנדסי תוכנה טובים יוכלו תמיד למצוא עבודה, בין אם בארץ או בחו"ל, וכן שכוח המיקוח שלהם גדול והם יכולים לדרוש לעצמם תנאי עבודה ושכר טובים.
מהן הדרישות במסגרת בעבודה?
מהנדס תוכנה משתתף בישיבות תכנון, מתשאל את הלקוחות לגבי הצרכים שלהם, וצריך להתאים את עצמו למה שקורה בארגון. הוא צריך להיות שחקן צוות ועם זאת לבלוט ולעמוד על שלו. יש גיוון גדול בעבודה – למהנדס התוכנה יש נגיעה בתחומים רבים, הוא נוסע ללקוחות בחו"ל וגם יושב וכותב קוד כשצריך.
המהנדס צריך להכיר את שפות התכנות הדרושות לפרויקט, לדעת לנתח את הצרכים ולמצוא את הכלי הנכון לפיתוח, שלו הארגון זקוק כדי להתגבר על האתגר הטכנולוגי שמולו.
כמה מרוויחים?
שכרם של מהנדסי תוכנה מתגמל כבר מתחילת הדרך ביחס לשכרם של עובדי הייטק בתחומים אחרים. ממבט בטבלאות שכר בתחום התוכנה בישראל, מהנדס תוכנה מתחיל יכול להשתכר בין 15,000 ל-18,000 שקל בחודש. ככל שהמהנדס צובר יותר ותק וניסיון - שכרו עולה, ותוך מספר שנים (בין 5 ל-10) הוא יכול להגיע למשכורות של 25,000-30,000 שקל לחודש ואף יותר.
איך מוצאים עבודה מתאימה?
אם סיימתם את לימודי הנדסת התוכנה ואתם מחפשים עבודה, או שאתם כבר עוסקים בתחום אבל מעוניינים לעזוב את עבודתכם הנוכחית ולעבור לחברה אחרת – זה הזמן לחפש משרות בהנדסת תוכנה בלוח הדרושים: סביר להניח שתמצאו לא מעט משרות שיתאימו לכישוריכם.
מומלץ לשלוח קורות חיים למנהלת צוות תוכנה ואינטרנט של Jobinfo. צוות זה ממוקד למהנדסי תוכנה ולמתכנתים ויעזור לכם למצוא משרה שתספק לכם אתגר ועניין מצד אחד, ותעניק לכם תנאים מצוינים ושכר מתגמל מצד שני.