אחרי החגים – זמן טוב לחיפוש עבודה
בארגונים רבים בישראל – גם כאלה שפועלים כשלוחות של חברות בינלאומיות - שנת העסקים נכנסת להאטה בחודשים אוגוסט-ספטמבר, והעניינים חוזרים באופן מלא למסלולם מייד לאחר תקופת חגי תשרי. התקופה שבה החברות חוזרות לפעול באופן מלא מתבטאת בכמה מגמות, רבות מהן מייצרות הזדמנויות תעסוקה חדשות: הכנת תוכניות עבודה לשנת הכספים הבאה, מהלכי גיוס עובדים והשקעות בחברות ובמיזמים חדשים.
אם חשבתם על קידום או שינוי בקריירה, או שיש לכם שאיפות לרענן ולהתחדש – זה בדיוק הזמן להגיע מוכנים ל"עונת הגיוסים" ולפגוש את התפקיד הבא שלכם. תקופת החגים מייצרת גם מספיק זמן פנוי כדי לחשוב ולהכין את המהלכים שלכם בתחום זה. איך עושים זאת? ריכזנו עבורכם כמה טיפים ומידע מועיל.
אסטרטגיה נכונה
ראשית, שאלו את עצמכם "מה אני מחפש?". תשובות כמו "משכורת גבוהה יותר", או "עבודה קרוב לבית", הן בהחלט הגיוניות, אבל נסו להתמקד תחילה בנקודות יותר מהותיות ואסטרטגיות, כמו - איך אתם רואים את הקריירה שלכם בעוד 5 שנים או בעוד 10 שנים? שיפור נקודתי ומעבר לחברה אחרת יכולים לענות על צורך מיידי, אבל חשוב שהצורך הזה ישתלב עם מסלול הקריירה ארוך-הטווח שאתם מתכננים לעצמכם. זמן החופש בחגים מאפשר לכולנו לערוך "חשבון נפש" גם במישור הקריירה ולחקור טרנדים וטכנולוגיות עכשוויות ועתידיות להיכנס לשוק, בהחלט מומלץ לעצור לרגע ולבנות לעצמכם את הדרך מכאן והלאה, לבחון אם תצטרכו קורס או ריענון מקצועי על מנת להיות עדכניים בעיני המגייסים.
עדכון קורות חיים
כדי שתגיעו מוכנים בצורה הטובה ביותר לתקופת הגיוסים המתחדשים אחרי החגים, חשוב שתהיו מצוידים בכל הנכסים שעומדים לרשותכם – ואחד העיקריים שבהם הוא מסמך קורות החיים. המסמך הזה דורש עדכון וריענון תקופתיים, ומה שהיה נכון לפני שנתיים או שלוש – אולי כבר פחות רלוונטי: סביר להניח שבשנים האחרונות התקדמתם, עברתם הכשרות התמחויות והסמכות נוספות. במקביל, גם השוק רץ קדימה, המגמות בו אחרות, ואפילו ה- Buzzwords עברו עדכון. חשוב לדעת כי הדגשים של המעסיקים בגיוס עובדים משתנים עם השוק, ואתם חייבים להתאים את המסמך כך שיציג אתכם באופן הטוב והרלוונטי ביותר. בקישור הזה תוכלו למצוא עוד טיפים לכתיבת קורות חיים.
תעודות והסמכות
אנחנו נוטים להימנע מזה באופן שוטף, אך החגים הם גם זמן טוב לסידור הניירת. זה הזמן להיזכר באיזו מגירה נשכחת הושלכו תעודות התואר הראשון והשני שלכם, לצד תעודות על הסמכות מקצועיות, ועוד ניירת רלוונטית. כדאי לרכז את הכל במקום אחד, כך שתוכלו "לשלוף" את הניירת לפי דרישה במידת הצורך. בהזדמנות חגיגית זו, מומלץ לסרוק את המסמכים ולשמור עותק דיגיטלי שלהם.
איסוף מודיעין
באופן טבעי בתקופת החגים יש לנו יותר זמן פנוי, ואנחנו פוגשים בני משפחה וחברים. נסו להקדיש זמן לאיסוף מידע שיסייע לכם בחיפוש התפקיד הבא שלכם: זה יכול להיעשות על ידי קריאת חומר חדשותי באינטרנט על השקעות בתחום, על חברות שיוצאות לגיוס כוח אדם, איתור הזדמנויות חדשות שנפתחות בתחום המומחיות שלכם, ועוד. בנוסף, נצלו את המפגשים החברתיים והמשפחתיים כדי לאסוף ולהתעדכן ב"רכילות עסקית". הזדמנויות חדשות לתעסוקה נמצאות בכל מקום, ו"ידיעת הזהב" שלכם על חברה שמגייסת עובדים וזקוקה לכם יכולה להגיע מכיוונים מפתיעים.
רישות חכם
מעבר לרישות חברתי-מקצועי בחיים האמיתיים – דאגו לעצמכם לרישות חכם גם במרחב הדיגיטלי באמצעות רשתות מקצועיות דוגמת Linkedin. אם אין לכם פרופיל – זה הזמן לפתוח אחד ולהתחיל להפנות קשב וזמן לפעילות בו. אם כבר יש לכם פרופיל – הקדישו זמן למחשבה כיצד למנף את הפעילות בו לטובת המטרות שהצבתם לעצמכם. בכל מקרה, הימנעו מפעילות "מכירתית" ואגרסיבית מדי כאנשי מקצוע שמחפשים הזדמנויות תעסוקה. הניסיון מלמד כי ברשת הזו עדיפה עבודה שיטתית ומדודה על פני מהלכים חד פעמיים.
להתכונן לרגע המבחן
עוד לפני משלוח קורות החיים ואפילו לפני החיפוש האקטיבי אחר הזדמנויות התעסוקה – כדאי לעשות קצת סדר בראש. תהליכי המיון והגיוס משתכללים ללא הרף, ועליכם להיות מוכנים אליהם ולהגיע במיטבכם. זה הזמן להעשיר את עצמכם במידע שימושי לקראת מבחני המיון ולקראת ראיונות העבודה שוודאי תוזמנו אליהם. חשוב לאפשר לעצמכם זמן להכנה כך שתוכלו לארגן את המידע ולשלוף את התשובות המתאימות והטובות ביותר ברגע האמת.
לסיכום, חשוב לזכור שאתם במשחק ענק של סיכויים והסתברויות. ככל שתגיעו מוכנים יותר – כך תגדילו את הסיכוי להשגת התפקיד הנחשק הבא שלכם. צאו לדרך מחודדים ואופטימים - ותצליחו.
שתהיה שנה טובה, שנה של אתגרים וסיפוק מקצועי!