איך לעבור בהצלחה מבחני אישיות לעבודה
המשאב האנושי הוא היקר והחשוב ביותר עבור ארגונים בכל העולם, וזו הסיבה שתהליכי הקליטה שלו הולכים ומשתכללים ומושקע בהם מאמץ רב. בחברות רבות מבחני אישיות הפכו לחלק חשוב ואינטגרלי בתהליך קליטתו של כל עובד חדש והם מהווים מבחני מיון לעבודה בארגונים רבים.
מה בדיוק בודקים מבחני האישיות, ומהי הדרך לעבור אותם בהצלחה?
אספנו עבורכם מידע מועיל וכמה עצות טובות
הכלל הראשון והחשוב מכל – אל תזייפו ואל תשקרו. קחו בחשבון כי כל עצה טובה שתקבלו – אם במאמר הזה, מחברים, או מאנשי מקצוע בתחום – ייתכן שתסייע לכם לשפר את הביצועים במבחני האישיות, אך ודאי לא תשנה את מבנה האישיות שלכם, לא תבטל תכונות מסוימות ותצמיח אחרות - זה פשוט לא יקרה.
כל ההכנות, הטיפים והעצות נועדו להביא אתכם במיטבכם למבחני האישיות, שכן היכרות מוקדמת עם התהליכים של מבחני אישיות יסייעו לכם לקבל ביטחון ולנקות "רעשים" והסחות דעת, שנובעים לרוב מחשש, מהתרגשות, או מלחץ זמן.
מה בודקים במבחני אישיות לעבודה?
הנחת המוצא היא שאישיות העובד היא "ארגז הכלים הבסיסי" שאיתו הוא מגיע למשרד בבוקר – עוד לפני כישוריו המקצועיים, התארים שהשיג וההצלחות המקצועיות. לארגז הכלים הזה חשיבות גדולה ביחס למידת ההצלחה של העובד במילוי משימותיו ובתפקוד בסביבה מקצועית-אנושית.
מבחני האישיות שהם מבחנים פסיכוטכניים בוחנים בין היתר את היחסים הבין-אישיים עם הזולת, את יכולתו של העובד לתפקד בסביבה שדורשת עבודת צוות ואינטראקציה עם עמיתים לעבודה או לקוחות, יכולת להתמודד עם סמכות, יכולת להתמודד עם אתגרים מקצועיים ואישיים, את המוטיבציה של המועמד לעבודה ולהשתלבות בה, יכולת עמידה בלחצים, יכולת ארגון ועוד.
על ציורים, שאלונים, ולוחות זמנים
את מבחני האישיות הבסיסיים (שאלון אישיות) ניתן לחלק לשני תחומים עיקריים – מבחנים אובייקטיביים ומבחנים השלכתיים. במבחנים האובייקטיביים נדרש המועמד לדרג את מידת הסכמתו או התאמתו לאמירות שונות, או להשלים משפטים כך שיתאימו למה שהוא חושב ומרגיש כלפי עצמו. דוגמה לכך היא המשפט "לעתים קרובות אני מרגיש ....".
בשלב הזה חשוב להימנע מתשובות שעלולות להיתפס כקיצוניות או כחריגות, ומנגד – לא "לזייף" אמירות בניסיון לקלוע למה שהארגון מחפש או בניסיון למצוא חן בעיני הבוחנים. ניסיון מסוג זה מתגלה לרוב במהירות במהלך המבחנים, ועלול לפגוע במידת האמינות המיוחסת למועמד.
הנחת העבודה במבחנים השלכתיים היא שהמועמד מקרין מהאישיות שלו על-ידי התמודדות עם משימות או שאלות הפותחות צוהר לתהליכי החשיבה, התגובות הרגשיות והתכונות האופייניות לו.
כאן, לדוגמה, נכנס אותו שלב כמעט-מיתולוגי שבו תתבקשו לצייר עץ או בית, או להעניק תיאור מילולי לסיטואציה שתוצג לכם בתמונה או ציור. הכוונה היא לאפשר למועמד מנעד רחב של אפשרויות לתגובה, ומתוך התגובות לקבל שיקוף והבנה אישיותית שלו. גם במבחנים אלה – לא כדאי להתאמץ ולזייף תשובות "טובות" או "רצויות", שכן הדבר יתגלה בקלות.
בעת ביצוע המשימות והמענה לשאלות, נסו לצאת מתוך נקודת חשיבה שממנה ניתן יהיה להסיק לגבי מידת האופטימיות והמוטיבציה שלכם באופן כללי ובהקשר לעבודה בפרט.
נקודה נוספת שנבחנת בשאלון אישיות היא היחס בין ההתעמקות בפרטים והשלמת המשימות בזמן נתון. לעתים לוח הזמנים מתוכנן בכוונה כך שלא ניתן יהיה להשלים את המשימה, במטרה לבחון תפקוד במצבי לחץ ועד כמה הוא משפיע על הדיוק בביצוע המשימה. קחו זאת בחשבון ואל תיבהלו.
דינמיקה קבוצתית וסימולציות
מבחני אישיות באמצעות דינמיקה קבוצתית מאפשרים למעסיק להבין את יכולת התפקוד שלכם בצוות ובסביבה אנושית בכלל. המבחנים בודקים ב"תנאי מעבדה" את האינטראקציה שלכם עם שותפים למשימה, את מידת המעורבות והתרומה שלכם בקבוצה, את יכולת ההשפעה על הסובבים אתכם, ועוד.
המשימות יכולות להיות מגוונות, ולעתים משונות ומתסכלות – וזו בדיוק הכוונה. באופן כללי ניתן לומר כי הובלה קולנית של הקבוצה והשתלטות על השיח ועל המשימות בה אינה מתכון להצלחה בשלב הזה.
רצוי להצטייר כמי שמניעים את הקבוצה ותורמים לביצוע המשימות, אך לא לחצות את הקו הדק ולהיתפס כגורם כוחני ושתלטני מדי. גם כאן – היכולת שלכם לזייף אולי קיימת, אבל זיוף ייחשף מהר מאוד. אל תנסו להיות מי שאתם לא.
ראיון אישי ומבחני הערכה לעבודה
על פי רוב, יום של מבחני אישיות מסתיים בראיון אישי אצל מאבחן או פסיכולוג. גם כאן – סט הכלים הבסיסי שלכם עומד למבחן (הפעם בפורום מצומצם), תוך הסתכלות מחודשת ובחינת סיטואציות שחוויתם במהלך המבחנים.
חשוב שתגיעו לשיחה ערניים וחדים ככל שניתן, ולכן העצה הטובה ביותר כאן היא דווקא במישור הפרקטי: גם אם כבר סוף היום ואתם "מתים" ללכת הביתה אחרי שסיימתם מבחנים פסיכוטכניים אלה שהתישו אתכם, השתדלו לארגן לעצמכם כמה דקות שקטות למיקוד ולהתרעננות לפני שתיכנסו לשיחה האישית. מבחני מיון לעבודה במקרה זה הם ארוכים, אך הציפיה מכם היא שתהיו ערניים, חדים וממוקדים.
על פי רוב, כוס קפה, משהו קל לאכול וישיבה של כמה דקות באוויר הפתוח יעשו את העבודה.