מה קורה כשהביולוגיה מתאחדת עם הבינה המלאכותית

תחום הבינה המלאכותית ממשיך להתחדש ובשנים האחרונות מתקיימים יותר ויותר מחקרים העתידים לשלב את תחום הבינה המלאכותית ביותר ויותר תחומי חיים.

ביולוגיה מתאחדת עם בינה מלאכותית

בחודש האחרון פורסם מחקר חדש של חברת "דיפ מיינד", אחת מהחברות המובילות בעולם בתחום חקר ופיתוח הבינה המלאכותית. מחקר זה עסק ביכולותיה של החברה לפתח רשת עצבים מלאכותית המדמה פעילות תאי עצב במוח האדם. המחקר של חברת דיפ מיינד עוסק ביכולות לפתח בינה מלאכותית באמצעות רשת עצבים מלאכותית היודעת לקשר בין מיליוני נוירונים שבמוח הביולוגי אשר "מתקשרים" באופן טבעי אחד עם השני.

מערכות הניווט המשוכללות שחברת דיפ מיינד הצליחה לפתח באמצעות רשת עצבים מלאכותית, מאפשרות לה להגיע לתובנות שונות אודות אופן ניווט התנועה של תאי המוח האנושי ובכך להגיע להבנה מעמיקה יותר על אופן תפקודו של המוח האנושי. הבנה שעד כה לא יכלה להיבדק לעומק.

נושאים קשורים:

חידושים נוספים בתחום הבינה המלאכותית

ידע מתוכנת – הליכי גירושין ללא עזרתו של עורך דין

המחקרים והפיתוחים של חברת דיפ מיינד, הם רק חלק מהפיתוחים של השנים האחרונים בתחום הבינה המלאכותית אשר מהווים פריצת דרך בכל הקשור לחדשנות ביולוגיות בתחום הבינה המלאכותית. אחד מהפיתוחים המסקרנים ביותר של השנים האחרונות קשור לתחום. חברת מודריה הצליחה לייצר מערכת בינה מלאכותית המאפשרת הליכי גירושין ללא צורך בעורך דין. המערכת של חברת מודריה ההולנדית מבוססות על אלגוריתמים היודעים לפעול בהתאם לחוקים וכללי ההיגיון אשר גובשו במהלך השנים בתחום הגירושין.

מערכת הבינה המלאכותית של החברה היא למעשה פלטפורמת מידע מקוונת במסגרת בני הזוג נדרשים לענות על שאלות כוללות בנוגע להיבטים השונים הקשורים לתחום הפירוד והגירושין שביניהם, כאשר לאחר הזנת התשובות, המערכת יודעת לאפיין באופן אוטומאטי את חילוקי הדעות ובכך מסייעת ומכווינה אותם לדיון באמצעותו ניתן יהיה לפתור את הסוגיה וכל זאת ללא סיוע אנושי של עורכי דין העוסקים ומתמחים בתחום דיני הגירושין. נכון לעכשיו, המערכת פועלת בהולנד בלבד אך לא מן הנמנע שהיא תפרוץ גבולות, יבשות ומדינות. 

למידה סטטיסטית

תחום בינה מלאכותית מסקרן נוסף הינו תחום הלמידה הסטטיסטית. בתחום זה, מלבד מודלים קיימים המאפשרים בין היתר לטלפון החכם שלכם לזהות את קולכם או למחשבים לזהות פנים בתמונות, החוקרים מתמקדים בנושא רשתות העצבים המלאכותיות, כאשר מטרות המחקרים השונים בתחום נועדו לפענח את הכללים הלוגיים שמאחורי פעילות המוח האנושי. כיום, רשתות עצבים מלאכותיות מסוגלות להגיע לרמת זיהוי פנים שבחלק גדול מהמקרים עולה על יכולותיו של המוח האנושי לעשות כן. כמו כן, רשתות העצבים המלאכותיות הן אלו המסייעות ליצור שליטה בתנועת כלי רכב אוטונומיים ורחפנים ואף מסוגלות לתמלל דיבורי אנושי ועוד. יחד עם זאת, תחום הלמידה הסטטיסטית נועד בעיקר לפענח את הכללים הלוגיים העומדים מאחורי הפעולות אותן מצליחה הבינה המלאכותית להשיג ולבצע כיום.

התאמה לפי קשר

על מנת לפענח את הכללים הלוגיים של המוח האנושי, הבינה המלאכותית הנעזרת ברשתות עצבים מלאכותיות, תידרש לבצע "קפיצת מדרגה" משמעותית במהלך השנים הקרובות. כבר היום נערכים מחקרים לטובת פיתוחים שונים אשר יסייעו למערכות הבינה המלאכותיות לגבש (בכוחות עצמן) מודלים אשר יגלו את כללי ההיגיון הבסיסיים של המוח האנושי. מערכות אלו משלבות בתוכן מודלים שונים המשלבים מקורות מידע לצד יכולות עצמאיות של הבינה המלאכותית לגבש החלטה ולהגיע למסקנה.

לצורך כך, המערכות המצויות בפיתוח כיום בוחנות מצבים שונים ממספר רב של נקודות מבט שונות ובכך למעשה הן מנסות להתחקות ולדמות את החשיבה המופשטת של מוח האדם. מערכות בינה מלאכותיות אלו, ידועות בכינוי מערכות הגל השלישי והן עתידות לספק תובנות מרחיקות לכת אודות מצבו הבריאותי של כל אחד ואחת מאיתנו. הפיתוחים השונים של המערכות מסוג זה נועדו לאפשר למערכות לתכנת את עצמן באופן אוטונומי ולמעשה להציג שיפורים בכל מודל פיתוח באמצעותו הן מצליחות להגיע לתובנות ובכך לחקות את החשיבה המופשטת של המוח האנושי.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה