קורונה: איך חברות ההייטק נערכות
בהלת נגיף הקורונה גורמת לנזקים רבים לחברות ולארגונים. גם חברות הייטק נערכות למשבר ומציעות פתרונות יצירתיים כדי לא לפגוע בעבודה וכדי לאפשר לעובדים לעבוד בסביבה בטוחה.
לאחר פרסום ההנחיות החדשות של משרד הבריאות, החלו ארגונים רבים לבטל ולדחות טיסות של עובדים, לדחות כנסים וימי עיון, לבטל אירועים עסקיים שונים ולנצל את הטכנולוגיה כדי לאפשר לעובדים לנהל פגישות באמצעות וידאו קונפרנס, בעוד עובדים שחייבים לשהות בבידוד יכולים לעבוד מהבית.
וירוס הקורונה משפיע על המגזר העסקי
וירוס קורונה מתפשט במהירות בכל העולם, מעבר להשפעה של הנגיף על הבריאות שלנו הוא גם משפיע על המגזר העסקי ומהווה סכנה של ממש לחברות הייטק ובעיקר לעסקים הקטנים והבינוניים.
ארגוני הבריאות השונים הוציאו אזהרות מסע למגוון מדינות ואזורים בהם יש מוקדי התפרצות של הנגיף. לכן, מעבר למדינות כמו סין, יש כעת אזהרת מסע גם למדינות רבות במרכז אירופה כמו צרפת, איטליה, שוויץ, גרמניה וספרד.
הווירוס משתולל ומתפשט ולא מעט עובדים בהייטק נכנסו לבידוד ביתי. לכן, המגזר העסקי מוצא פתרונות מקוריים ויצירתיים כדי למנוע פגיעה בהכנסות העסק ובתפוקה.
בין הפתרונות שחברות ההייטק בוחרות בהן ניתן למצוא ביטול כנסים וימי עיון, ביטול תערוכות בארץ ובעולם, ביטול ודחייה של טיסות עובדים ומנהלים לפגישות עם לקוחות ועמיתים מעבר לים ועוד.
חברות לא רק מבטלות נסיעות ופגישות מרובות משתתפים הן גם מיישמות פתרונות טכנולוגיים לקיום שיחות עבודה ופגישות עם לקוחות באמצעות האינטרנט, למשל על ידי וידאו קונפרנס.
עובדים השוהים בבידוד ביתי ממשיכים לעבוד כרגיל מביתם, יש גם חברות הייטק שהודיעו שהן מאפשרות לעובדים לעבוד מהבית לפחות יום בשבוע כדי למזער סיכונים ולהפחית מגע בין אנשים.
אגב, לחברות מובילות ובינלאומיות יש משרדים בארצות שונות, לכן מנהלי הארגון שולחים לעובדים במוקדי ההתפרצות ציוד כמו מסכות פנים, ג'ל לחיטוי ידיים ותרסיס סניטרי, על מנת לאפשר לעובדים לעבוד מהבית באופן בטוח.
פגישות בחדר וירטואלי
נגיף הקורונה החל להשפיע על המגזר העסקי, בעיקר בענפים כמו תיירות, אך גם חברות טכנולוגיות החלו להיות מושפעות מהמצב והן מדווחות על ירידה בהזמנות וברווחים.
כדי להמשיך בפעילות העסקית בכירי החברות עוקבים אחר מדיניות משרד הבריאות וארגוני הבריאות העולמיים. כדי להפחית סיכונים לעובדים רוב החברות מבטלות נסיעות שאינן דחופות ורבים מהעובדים עוברים לנהל פגישות עם לקוחות וישיבות צוות באמצעות חדר וירטואלי וחיבור לאינטרנט המהיר.
השימוש בווידאו קונפרנס גבר באופן משמעותי לאחר התפרצות נגיף הקורונה, הטכנולוגיה מתאימה לחברות ההייטק מאחר וניתן לפתוח חדר וירטואלי בענן ולנהל דיונים כמו בפגישת פנים מול פנים, בלי לסכן את העובדים.
גם האפשרות לעבוד מהבית מאפיינת את הפתרונות של ההייטק למשבר הקורונה, וכולם ממתינים לסיום המשבר ולחזרה לשגרה, אך עד אז הטכנולוגיות החדשניות משרתות נאמנה את אנשי ההייטק.