המדריך למיון קורות חיים – טיפים מחברת השמה
תהליך מיון קורות חיים מתבצע מאחורי הקלעים של חברות ההשמה, התאגידים ומחלקות משאבי אנוש בחברות מובילות. במציאות של היום, לאחר פרסום משרה חדשה, חברת ההשמה להייטק מקבלת עשרות או מאות קורות חיים, לפעמים גם יותר מכך. כדי לייעל את העבודה יש לפתח טכניקות למיון קו"ח של המועמדים, ובכתבה זו נציג את הטיפים לסינון מהיר ויעיל של המועמדים, טרם תיאום מועד לראיון עבודה.
הדרך למציאת המועמד המתאים
עלינו לזכור כי קורות החיים של המועמדים הם כלי יעיל למיון ראשוני. המסמך מאפשר לנו להציץ אל תוך עולמו של המועמד ולהתרשם ממנו עוד לפני שלב הראיון. לכן, חשוב להכין מראש רשימה של דרישות לתפקיד, לרבות כישורים נדרשים, מיומנויות, השכלה רלוונטית, ניסיון בעבודה ותכונות חשובות לתפקיד. כדאי להכין רשימה לפי סדר עדיפויות ובראשה תכונות ומיומנויות שהן "מאסט" לאיוש התפקיד בחברה.
מאחר ועל כל תפקיד יש קופצים רבים, לעיתים נקבל עשרות ואפילו מאות קורות חיים, לכן מומלץ בשלב המיון לעבוד עם מקרא אישי לפי מספרים או צבעים. כך ניתן לקטלג בקלות את המסמכים שקיבלנו לבדיקה ולסנן את המועמדים שאינם מתאימים לדרישות התפקיד.
עוד לפני שאנחנו צוללים לעובי הקורה כדאי להתרשם מהסדר והניקיון של המסמך, ויש להתייחס גם לפורמט של המסמך. כדאי לדעת כי מסמך מאורגן ומסודר מעיד על תכונות אופי כמו תשומת לב לפרטים קטנים, יכולות ארגון ועוד. כמו כן, כדאי להתרשם מיכולת הניסוח של המועמד, שגיעות תחביר וכתיב וכו'.
מתחילים לעיין במסמך
מומלץ למגייסים ולמגייסות של חברת ההשמה לקרוא קודם כל את המידע שמופיע בניסיון התעסוקתי של המועמד. חשוב לבדוק היכן המועמד עבד עד לאחרונה והאם הוא עדיין עובד אצל המעסיק, לבדוק רצף תעסוקתי, לבדוק כמה זמן המועמד עבד בתפקיד האחרון ובתפקידים אחרים, מי היו המעסיקים שלו ובאיזה תפקיד הוא עבד.
עלינו לוודא כי הניסיון התעסוקתי עונה על דרישות התפקיד. לכן, אם נקבל קורות חיים מרשימים במיוחד של איש הייטק, אך אנחנו מגייסים מועמד לתפקיד שיווקי או מכירתי, כנראה שהניסיון של המועמד פחות מתאים עבורנו. עיקר הדגש הוא על הניסיון העדכני ביותר של המועמד, לכן אין טעם לקרוא מידע על עבודות קודמות שאינן רלוונטיות לתפקיד. בנוסף, חשוב לבדוק מה היו תחומי האחריות של המועמד בתפקידו האחרון, וכדאי לחפש מידע על הישגיו.
בשלב הבא כדאי להתייחס להשכלה של המועמד, לבדוק האם הוא עבר הכשרה או התמחות מקצועית בארגון מסוים, ויש לבדוק האם הוא עדיין לומד. אם הניסיון בשירות הצבאי רלוונטי לתפקיד, חשוב לעיין במידע שהמועמד מציג בקורות החיים שלו.
לקרוא בין השורות
כאשר ממיינים קורות חיים של מועמדים רבים חשוב לנסות לדלות מידע על המועמד באמצעות קריאה בין השורות. כך לדוגמה, עלינו לבדוק כיצד הכישורים שהוא מציג במסמך באו לידי ביטוי בתפקיד האחרון שלו, וכדאי לדלות מידע עליו ולהתרשם מיכולותיו באמצעות נקודות מעניינות שהוא הוסיף. אגב, מומלץ לסמן נקודות חשובות בקורות החיים כדי להפנות שאלות במהלך ראיון העבודה בהמשך, אם המועמד יגיע לשלב זה.
לשליחת קורות חיים לחצו כאן >>