באיזה פלטפורמה משתמשים כדי למצוא עבודה בהייטק?

איך כדאי לחפש עבודה בהייטק? מהן הפלטפורמות המומלצות לחיפוש עבודה חדשה בתעשיית ההייטק בישראל? מהם הטיפים של המומחים של ג'ובאינפו שיכולים לסייע לכם לחפש עבודה טובה ואטרקטיבית בהייטק הישראלי? בואו נתחיל!

פלטפורמות לחיפוש עבודה

ההייטק הישראלי עובר לאחרונה שינויים רבים בעקבות מלחמת חרבות ברזל, אי הוודאות הכללית במשק המקומי ומסיבות נוספות. לכן, כיום חיפוש עבודה בהייטק דורש מהמועמדים להיות יותר אקטיביים ודינמיים בדרך לתפקיד הבא בהייטק, ורבים מעוניינים לדעת האם יש פלטפורמות באינטרנט שנחשבות לטובות וליעילות יותר לכל מי שמחפש עבודה.

להתייחס לחיפוש עבודה כעבודה בפני עצמה

כל אדם שמחפש עבודה חדשה יודע כי תקופת החיפוש עשויה להיות ממושכת, מתישה ולעיתים גם מתסכלת. על כל משרה פנויה ועל כל מודעת דרושים יש קופצים רבים, לכן חשוב להתייחס לתהליך חיפוש העבודה כעבודה בפני עצמה. בדרך לתפקיד ראשון או תפקיד חדש בהייטק יש להשקיע זמן בחיפוש עבודה, לשלוח קורות חיים המותאמים למאפייני התפקיד והחברה, ובנוסף יש להמתין עד קבלת מענה מחברת ההשמה או מחברת ההייטק, ומידי פעם יש לעבור ריאיון ראשוני בטלפון או להגיש לריאיון עבודה מתואם מראש. 

כדי לייעל ולנצל היטב את הזמן הנדרש לחיפוש העבודה הבאה בהייטק כדאי להכין תוכנית עבודה מפורטת עם זמנים מוגדרים, לנהל יומן חיפוש עבודה וחשוב לחפש באופן אקטיבי מודעות דרושים כדי שלא לפספס אף משרה.

החיפוש האקטיבי של עבודה בהייטק כולל התאמת קורות החיים לדרישות התפקיד ולמאפייני החברה המגייסת, הגברת הנוכחות והפעילות בלינקדאין, הפעלת קשרים וגיוס חברים שיכולים לסייע למצוא עבודה בהייטק, מעקב אחר מודעות דרושים ברשתות החברתיות ובאתרים של חברות ההשמה להייטק, כמו גם באתרים של חברות שבהן מעוניינים לעבוד.

לינקדאין

על פי סקר שנערך לאחרונה על ידי יועצי השמה והמומחים של חברת ג'ובאינפו עולה כי הרשת החברתית לינקדאין היא הפלטפורמה הפופולרית ביותר לחיפוש עבודה בהייטק. 82% ממחפשי העבודה בהייטק נעזרים ברשת החברתית לינקדאין לצורך חיפוש עבודה, אך כדי לנצל את כוחה של הרשת החברתית הפופולרית מומלץ להגביר נוכחות, להתחבר לאנשים העוסקים באיתור טאלנטים ולאנשים שעובדים בהייטק ויכולים לסייע למצוא עבודה, וחשוב לשפר את הפרופיל האישי, להעלות פוסטים, להגיב מהר לתגובות ולהצטרך לקבוצות רלוונטיות.

מוזמנים לדף החברה שלנו >>

אתרי דרושים

כדאי לחפש את התפקיד הבא גם באמצעות אתרי דרושים, ובמיוחד אתרים של חברות השמה וחברות הייטק מובילות. כאשר מחפשים עבודה בהייטק חייבים להיות פעילים בכמה ערוצים, ואחת מהפלטפורמות היעילות בדרך לעבודה בהייטק היא אתרים של חברות גיוס והשמה להייטק, כמו האתר של ג'ובאינפו.

רשתות חברתיות

כדאי להגביר את הנוכחות בקבוצות לחיפוש עבודה ברשתות החברתיות הפופולריות כמו פייסבוק ואינסטגרם. ניתן לבקש עזרה בחיפוש עבודה גם באמצעות החברים בפייסבוק, וחשוב לזכור כי יש חברות שמגייסות עובדים חדשים בשיטת חבר מביא חבר. 

טיק טוק

טיק טוק הפכה לפלטפורמה פופולרית לחיפוש עבודה בהייטק, וניתן להעלות סרטונים כדי להציג יכולות ומיומנויות, והסרטון יכול להגיע למגייסים של חברות ההשמה להייטק ולמעסיקים פוטנציאליים.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה