סטודנטים? העבודה שלכם בהייטק מתחילה כאן!
שנת הלימודים האוניברסיטאית בפתח, הסטודנטים חוזרים לספסלי הלימודים, לדירותיהם השכורות, למרדף אחר הציונים ומחפשים אחר הנוסחה לשילוב לימודים ועבודה שתאפשר להם להתקיים.
רוב אוכלוסיית הסטודנטים עובדת בעבודות מזדמנות המספקות גמישות ואפשרות לפרנסה לצד ההשכלה וזאת מאחר שעל פי רוב התחום המקצועי שאליהם הם מכוונים עצמם יהיה מוכן לקלוט אותם רק לאחר סיום התואר ולא לפני כן.
יוצאי דופן הם הסטודנטים הלומדים מקצועות טכנולוגים כגון מדעי המחשב, הנדסת חשמל , תעשייה וניהול ומדעים מדויקים. להם השוק מציע משרות טכנולוגיות עוד לפני סיום התואר.
הסטודנטים המחוזרים ביותר הם סטודנטים בשנים ב' ו-ג' אשר הספיקו לקבל בסיס טכנולוגי ראשוני ויש להם יתרת לימודים מספקת שמאפשר לארגון בו יקלטו ליהנות מפירות ההכשרה שלהם ואולי, עם סיום התואר, לקלוט אותם כעובדים מן המניין בחברה. לסטודנטים בשנה א' מומלץ להשקיע בלימודים ובקורסי המבואות ולהוציא בהם ציונים גבוהים, שכן הם נמנים בין הפרמטרים העיקריים לסינון ראשוני של קורות החיים.
"מציאת עבודה וצבירת ניסיון מעשי הם קריטיים עבור סטודנטים טכנולוגים", מוסרת שרית מלכה, דירקטור השמות ב Jobinfo. "הם הקהל היחיד כמעט שיכול לצבור ניסיון מעשי בתחום הלימוד שלהם בעודם סטודנטים. הניסיון הזה יהיה משמעותי עבורם במציאת עבודה לאחר קבלת התואר וישפיע על השכר ההתחלתי שלהם" היא מוסיפה.
מה הן המשרות המוצעות לסטודנטים בהייטק?
סטודנטים הלומדים בפקולטות למדעי המחשב, הנדסת תוכנה, הנדסת אלקטרוניקה והנדסת מערכות תקשורת, יוכלו להשתלב במשרות פיתוח, QA (בדיקות תוכנה או חומרה) ו NOC (בקרת תעבורת רשת) ותמיכת לקוחות. היקפי משרות המקובל הינו 20-25 שעות שבועיות.
מה מהות התפקידים המוצעים?
פיתוח- בתפקיד זה יעסקו הסטודנטים בכתיבת קוד באחת משפות הפיתוח המקובלות בחברה, על פי רוב יחלו בתחזוקה ושיפור של קוד קיים. במקרים חריגים יזכו לקחת חלק בפיתוח קוד חדש.
QA- מהות תפקיד ה- QA הוא בדיקה של קוד תוכנה, תפקיד זה דורש יכולת העמקה וירידה לפרטים, הוא מאפשר לעוסק בתחום הבדיקות להכיר ולראות את המערכת כולה. המקבילה של ה- QA בחומרה היא וריפיקציה/ ולידציה בחברות המפתחות רכיבי אלקטרוניקה או מערכות מולטידיסיפלינאריות.
(NOC (Network Operation Center- המשתלבים במשרות אלו יעבדו במרכזי שליטה ובקרה של חברות המפתחות תוכנות ושירותים לארגונים גדולים, לדוגמא תוכנות לאבטחת מידע, מסחר בבורסה וכדומה. במשרות אלו הסטודנט מתבקש לנטר קריאות של בעיות במערכת, לאפיין אותן ולדעת לנתב אותן לצוות המתאים להמשך טיפול. תפקידים אלו משלבים פעמים רבות פן של QA ולעיתים אף כתיבת קוד ברמה בסיסית. תפקיד זה דורש הבנה מעמיקה של המערכת ברמת תשתיות התוכנה וחומרה ועל פי רוב חברות ידרשו ניסיון קודם בתחום תשתיות תקשורת מהשירות הצבאי. אחד היתרונות המרכזים של התפקיד הוא שמדובר בעבודת משמרות כך שנוח יותר לשלבו עם לימודים.
סטודנטים מהפקולטה לתעשייה וניהול יוכלו להשתלב במשרות ניהול פרויקטים, ניהול חומר וניהול ייצור. סטודנטים המתמחים בתחום מערכות מידע אשר לקחו קורסים בפיתוח תוכנה יוכלו גם הם להשתלב באחת מהמשרות הטכנולוגיות שציינו קודם.
בהייטק, מהם השיקולים בבחירת מקום עבודה?
בראש ובראשונה מומלץ לבחון את העניין בתפקיד ומהות העבודה, להבין את סביבת העבודה ולהרגיש שיש כימיה עם האנשים עמם הולכים לעבוד. "אנו נתקלים פעמים רבות בסטודנטים שבוחרים לעבוד בחברה בגלל שהשם שלה מוכר יותר בתעשייה" אומרת מלכה, "שיקול זה לא צריך להוות פרמטר מרכזי מכיוון וייתכן שדווקא בחברות הפחות מוכרות הסטודנטים יוכלו למצוא תפקיד שיהיה משמעותי יותר עבורם (בחברה קטנה לעיתים התרומה והעשייה שלהם תהיה משמעותית יותר) וייתן להם בסיס טוב יותר לעתיד. חשוב להדגיש גם כי תפקיד סטודנטיאלי יכול לפתוח לסטודנטים את הדלת למשרה העתידית כבוגרים ולא בהכרח מגדיר את הקריירה שלהם בעתיד." היא מסכמת.
טווח השכר המוצע לסטודנטים בתפקידים טכנולוגים הוא רחב ויכול לנוע בסקלה ממוצעת של 30 ₪ ל- 60 ₪ לשעה. מקרים חריגים יהיו בקרב סטודנטים המגיעים עם ניסיון קודם בפיתוח או בדיקות ממקום עבודה קודם או מהשירות הצבאי שלהם והם יקבלו את הטווח הגבוה של 60 ₪ לשעה ואף הרבה יותר מזה. החברות הטכנולוגיות ברובן יעדיפו לקלוט לשורותיהן סטודנטים מאוניברסיטאות/טכניון בעלי פרופיל של מצוינות אולם ניסיון קודם יכול לגבור על המשוכה הזו. לפניכם
טבלת שכר מעודכנת.
על פי נתוני Jobinfo התפלגות המשרות לסטודנטים לפי תחומים היא: