כמות ימי החופשה המקובלים בהייטק

רוב המשרות בתעשיית ההייטק נחשבות למתגמלות וזאת משום השכר הגבוה, ההזדמנויות הרבות לקידום  בזירה הבינלאומית, תנאי העבודה וההטבות השונות. למרות כל התשבחות, חשוב לזכור שעבודה בהייטק יכולה להיות מתגמלת מאוד, אך גם תובענית מאוד, הן מבחינת יעדים והן מבחינת שעות עבודה.

ימי חופשה מקובלים בהייטק

מסיבה זו טרם החתימה על חוזה אישי אל מול חברת הייטק זו או אחרת חשוב להגיע להחלטה מה כמות ימי החופשה בה אתם מעוניינים בשנה. במאמר זה נתמקד בכל הקשור אל ימי חופשה מקובלים בהייטק . 

מעוניינים לשלוח קורות חיים באתר?

במידה ואינכם רשומים, מלאו את הטופס וצרפו קורות חיים בעמוד ההרשמה

ימי חופשה לעובדים על פי חוק בישראל

בישראל קיים חוק הנקרא: 'חוק חופשה שנתית', לפיו המספר המינימאלי של ימי חופשה לעובד (העובד 5 ימי עבודה בשבוע) שהוותק שלו הוא בין שנה לחמש שנים (החל מחודש ינואר של שנת 2017), הוא 12 יום.

מהשנה השישית מספר ימי החופשה יעלה בהדרגה ביום אחד נוסף לכל שנת וותק, מ-14 יום בשנה השישית ועד למקסימום 20 ימי חופשה בתשלום. 

כמות ימי חופשה מקובלים בהייטק 

אמנם מספר ימי החופשה המינימאלי על פי חוק הינו 12 ימי חופשה, אך בהייטק מקובל לבקש תוספת של כ- 10-12 ימי חופשה וזאת בהתאם לניסיון של העובד בתחום המשרה המבוקשת בענף ההייטק, לוותק שלו בתחום ולבכירותה של המשרה.

עובדי הייטק בשכר יומי או שעתי יהיו זכאים לחופשה השנתית רק אם יש להם הסכם עבודה הכולל תקופת עבודה העולה על 74 ימים או שהם עבדו ברציפות 75 ימים באותו מקום עבודה ללא קשר להסכם. בזמן ימי החופשה העובד יהיה זכאי לתשלום מלא עבור כל יום עבודה. חשוב לדעת שאם לא מסכמים את הדברים באופן ברור וחותמים עליהם בחוזה העסקה, החוק הוא זה שיקבע ברגע האמת.

כמות ימי חופשה בשנה בעולם לעומת ישראל

ישראל מתקדמת בכל הקשור לימי חופשה הניתנים לעובדיה וזאת ביחס לימי חופשה בקנדה ובמדינות נוספות ברחבי העולם. בקנדה, הכמות המינימאלית של ימי החופשה היא 10 ימים, אך ניתן להשיג גם כ- 15 ימי חופשה ויותר לאחר משא ומתן פורה עם המעסיק.

הונג קונג מאפשרת כ-  14 ימי חופשה, ארצות הברית כ- 15 ימים ואילו סינגפור כ- 16 וזאת לעומת מדינות דנמרק, גרמניה וספרד בהן נוטים לחתום חוזים על כ- 30 ימי חופשה ובריטניה שמעניקה לעובדיה כ- 26 ימי חופשה על פי חוק. בשורה התחתונה, ניתן לומר שישראל נמצאת במקום טוב באמצע.

ניצול ימי חופשה לאחר התפטרות – האם הדבר אפשרי?

חשוב לדעת שהמעסיק אינו יכול לכפות על עובד ההייטק לנצל את ימי החופשה הצבורים במהלך ההודעה המוקדמת של ההתפטרות או הפיטורין, אלא אם הדבר נעשה בהסכמתו של העובד.

במקרה בו העובד מבקש לנצל את ימי החופשה אותם הוא צבר במהלך ימי ההודעה המוקדמת, ניתן לאפשר לו לעשות זאת וזאת בתנאי שלפחות שבועיים מתקופת ההודעה המוקדמת לא יהיו בחפיפה אחת עם ימי החופשה אותם הוא מנצל. בתום תקופת העסקה העובד אכן זכאי לפדות את כל ימי החופשה אותם הוא לא ניצל.

לסיכום, אם גם אתם מתלבטים באשר ל- 'כמה ימי חופשה לבקש', בחוזה העסקה שלכם, חשוב שתזכרו שכמות מספקת של ימי חופשה, בהחלט יכולה להשפיע על שביעות רצונכם בעבודה וממקום העבודה ולהוביל אתכם לאותו פריון תעסוקתי שיעזור לכם להתקדם בתחום. לכן, עשו חישוב קפדני ודרשו את שמגיע לכם.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה