הצורך בCITIZEN DEVELOPER
סביבת הפיתוח משתנה בשנים האחרונות, ועל רקע של מחסור עצום במתכנתים ובאנשי פיתוח החלה מהפכה של ממש של פיתוח אפליקציות, יישומים ותוכנות ללא מפתחים וללא קוד. המהפכה בעולם ההייטק זכתה לכינוי citizen developer, כלומר פיתוח שלא מבוצע על ידי מתכנתים, אלא על ידי עובדי הארגון, פרילנסרים, סטודנטים ומשתמשים ביתיים, כאשר הפיתוח נעשה באמצעות שירותי ענן ללא כתיבת קוד.
הגישה החדשה לפיתוח מבוססת על low code או no code, כלומר לא חייבים תואר בהנדסת תוכנה או במדעי המחשב ולא צריך להיות מהנדס תוכנה כדי לתכנן ולבנות יישום. בארגונים רבים החלו העובדים לבנות פתרונות מותאמים אישית לצרכים הייחודיים שלהם ללא קוד. למעשה, ניתן לפתח יישום ללא כתיבת קוד באמצעות הוספת תכונות רצויות לתוך תבנית מוגדרת מראש, וכל מה שנדרש הוא מיומנות בסיסית באקסל ובתוכנות אופיס.
פתרון מהיר לצורך קיים בארגון
אנו חיים בעידן טכנולוגי, ובכל הארגונים משתמשים בתוכנות ובמערכות לעבודה השוטפת. עד לאחרונה, כאשר מנהל או עובד בארגון ביקש אפליקציה ייעודית לייעול העבודה שלו, הבקשה הועברה לצוות ה-IT, ואנשי הפיתוח תכננו ובנו את היישום הייעודי. בשנים האחרונות צוותי ה-IT ברוב הארגונים קורסים מרוב עבודה לכן הם מתקשים לעמוד בבקשות הרבות של עובדי הארגון לתכנת עבורם פתרונות ייעודיים בהתאם לצרכים המשתנים.
חשוב לזכור כי חברות הייטק מתקשות לגייס עובדים, יש קרב קשה על הטאלנטים, וכך החלה מלחמה בין החברות על כל משאב, וחברות הייטק מוכנות להציע כמעט הכול לטאלנטים כדי לגייס אותם. מעבר למחסור העצום באנשי פיתוח, היישומיים הפנים ארגוניים לרוב אינם קשורים למוצר הטכנולוגי אותו החברה מפתחת, כלומר אנשי ה-IT נדרשים לפתח אפליקציות שלא קשורות לליבה העסקית של החברה, למשל בקשה ממחלקת משאבי אנוש או ממחלקת הכספים בארגון לפתח אפליקציה לניהול שכר, לניהול תהליכים לגיוס עובדים, לניהול משמרות וכיוצא בזה.
בעזרת פיתוח low code החברות יכולות לחסוך משאבים רבים, הן אינן צריכות לפנות לחברות פיתוח צד שלישי או לרכוש מוצרי מדף ואפליקציות קיימות ומלוטשות שלא תמיד מספקות מענה מדויק לצורכי הארגון. אמנם, במערכות קיימות כמו CRM יש לא מעט פתרונות קיימים המוטמעים במערכת, אך במקרים רבים אין פתרון מוכן לבעיה ספציפית, לכן הצורך ב-citizen developer הולך וגובר.
מתכנתים מסוג חדש
חשוב להדגיש כי מתכנתים לא צריכים לדאוג מהמהפכה שמתרחשת בארגונים השונים והמעמד שלהם מובטח. מנהלים בארגונים החלו לעודד את העובדים ליזום ולפתח אפליקציות ופתרונות טכנולוגיים פנים ארגוניים, בלי עזרה מצוותי ה-IT. ארגונים מובילים הבינו כי היכולת להפוך את העובדים בארגון למפתחי citizen developer תורמת באופן משמעותי להצלחת הארגון.
לאחר פיתוח ללא קוד המתכנתים בארגון מטמיעים את הפתרון ומחברים את היישום למערכות הארגוניות כמו SAP, CRM וכו'.
עידוד העובדים שאינם טכניים לפתח יישומים בעצמם מסייע לארגון וחוסך עלויות ומשאבים רבים, והצפי הוא שהמגמה תימשך במלוא המרץ, לכן ניתן לראות פלטפורמות פיתוח חדשות המיועדות לאנשים ללא ידע טכני ורקע בתכנות.
למשרות תוכנה, לחצו כאן >>