כלי AI מומלצים לגיוס עובדים
ענף ההייטק בישראל חווה טלטלה של ממש בעקבות המלחמה בדרום ובצפון, אך הרבעון הראשון והשני בשנת 2024 מציגים שיפור בהייטק המקומי, ולא מעט חברות שבו לגייס עובדים חדשים לאחר גלי הפיטורים שאפיינו את השנה הקודמת. על פי דוח מצב ההייטק של רשות החדשנות לשנת 2024 מספר המועסקים בהייטק ממשיך לעלות, ובנוסף חלקה של תעשיית ההייטק המקומית מהתל"ג עלה וכבר הגיע לכ-20% מהתוצר הלאומי הגולמי והיא אחראית על למעלה ממחצית מהיקפי הייצור של המדינה לשווקים הגלובליים.
התמונה הופקה בAI
אחד מהנושאים החמים ביותר בתעשיית ההייטק לשנת 2024 הוא טכנולוגיית הבינה המלאכותית, וישראל נחשבת לאחת מהמדינות המובילות בנושא AI. לכן, כדאי לדעת כי גם חברות ההשמה החלו ליישם כלי בינה מלאכותית לצורך גיוס עובדים בהייטק, במקביל לשיטות הגיוס המסורתיות, וללא ספק הטכנולוגיה החדשנית מסייעת למעסיקים ולמגייסים לאתר עובדים מתאימים ואיכותיים יותר לכל תפקיד ותפקיד.
ההייטק הישראלי מתאושש
בשנתיים האחרונות הליכי הגיוס של עובדים בהייטק עברו שינויים מרחיקי לכת, לאור כניסתם של כלי הבינה המלאכותית. ה-AI בולט ביכולות שלו לאיתור, ניתוח נתונים ולביצוע תהליכי גיוס כוח אדם בשוק המקומי והגלובלי, לרבות סיווג מועמדים, תוך צמצום עלויות וייעול התהליכים הקשורים לשיטות הגיוס המסורתיות. בנוסף, בעזרת כלי ה-AI התחום ההשמה וגיוס עובדים ניתן לנסח מודעות דרושים טובות יותר עם תיאור מפורט ומדויק על התפקיד, וכך קל יותר לגייס טאלנטים לתפקידים השונים ולהתאים את המועמד הנכון והמתאים ביותר לכל משרה ותפקיד, בין היתר בענף ההייטק.
בינה מלאכותית בשירות חברות הגיוס וההשמה להייטק
הבינה המלאכותית משפיעה על כל תחומי החיים והיא הפכה לכלי שימושי במגוון תעשיות וענפים. בין היתר, פותחו כל AI ייעודיים ומתקדמים לשיטות גיוס והשמת עובדים בהייטק ובענפים אחרים, וכיום המגייסים והמעסיקים יכולים להיעזר בכלים הטכנולוגיים המתקדמים שמסייעים להם לפשט את תהלכי הגיוס וההשמה, לאתר את המועמדים הטובים והנכונים ביותר לכל תפקיד, לקבל החלטות מושכלות ומהירות על גיוס עובדים חדשים ועוד. כמו כן, כלי הבינה המלאכותית יכולים להכין מודעות דרושים עם תיאור מדויק של התפקיד, ובלחיצת כפתור הכלי מסוגל לנתח ולסווג את הנתונים שיש במאגרי המידע של חברות ההשמה כדי לאתר את המועמדים הרלוונטיים והמתאימים ביותר.
בתוך כך, חשוב לציין כי כלי הבינה המלאכותית המיועדים לחברות גיוס והשמה להייטק מציעים פתרונות ניהול מתקדמים נוספים כמו חיסכון בעלויות הגיוס וההשמה, איתור טאלנטים, מחולל מודעות דרושים וכו', וכבר היום ענקיות הטכנולוגיה וחברות ההשמה המובילות עושות שימוש נרחב בכלי הבינה המלאכותית כדי לגייס כישרונות ומועמדים נכונים להייטק.
דוגמאות לכלים מבוססי בינה מלאכותית עבור מגייסים:
1. מיון קורות חיים ומועמדים:
- טכנולוגיות סריקה אופטיות (OCR):
TALEO: פלטפורמת גיוס מבוססת בינה מלאכותית שמשתמשת ב-OCR לחילוץ טקסט מקורות חיים וסריקתו לאיתור מיומנויות, ניסיון והשכלה רלוונטיים.
Workiz: פלטפורמה זו משלבת OCR עם טכנולוגיית NLP כדי לנתח קורות חיים ולזהות מועמדים מתאימים למשרות פתוחו
Textkernel: פתרון זה משתמש ב-NLP כדי להבין את ההקשר של קורות חיים, לזהות מיומנויות וכישורים רכים ולדרג מועמדים בהתאם להתאמתם למשרה.
Loxo: מערכת זו משווה מועמדים לדרישות המשרה ולפרופיל המועמד האידיאלי, תוך שימוש בנתונים ממגוון מקורות, כולל קורות חיים, פרופילים ברשתות חברתיות ומבחני הערכה.
HireVue: פלטפורמה זו משתמשת בבינה מלאכותית כדי לנתח ראיונות וידאו של מועמדים ולהעריך את התאמתם למשרה, תוך התמקדות בשפת גוף, תקשורת וביצועים.
2. איתור מועמדים:
דוגמאות כלים לאיתור מועמדים:
Talent Labs: פלטפורמה זו מאפשרת לגייסים לחפש מועמדים פוטנציאליים ברשתות חברתיות כמו LinkedIn, Facebook ו-Twitter, תוך שימוש במגוון פילטרים.
Greenhouse: מערכת ATS זו כוללת כלי חיפוש טאלנטים, ניהול קורות חיים, תקשורת עם מועמדים וניתוח נתונים.
BambooHR: פלטפורמת ATS זו משלבת גיוס, ניהול עובדים, אונבורדינג ועוד, תוך שימוש בבינה מלאכותית לאוטומציה של משימות רבות.
חשוב לציין:
-
השימוש בכלי גיוס מבוססי בינה מלאכותית יכול להביא יתרונות רבים, כגון חיסכון בזמן ושיפור היעילות.
-
עם זאת, חשוב להשתמש בכלים אלו בצורה אחראית ואתית, תוך הקפדה על שקיפות, הגנה על פרטיות המועמדים ומניעת אפליה.