AI כחול-לבן: איך חברות ישראליות מובילות את המהפכה בבינה מלאכותית

על פי מחקר שבוצע לאחרונה על ידי רשות החדשנות, מדינת ישראל היא אחת מהמדינות המובילות במהפכת הבינה המלאכותית, בדגש על בינה מלאכותית יוצרת GEN AI. נכון להיום, יש בישראל כ-2,300 חברות הייטק וסטארט-אפים העוסקים באופן ישיר בעולמות ה-AI, כלומר כ-25% מהאקו סיסטם המקומי פועל בתחום הבינה המלאכותית.

AI כחול לבן

יחד עם זאת, חשוב לציין כי היקף ההשקעות בתחום הבינה המלאכותית בישראל נמוך בהשוואה להיקפי ההשקעות בתחום זה בארצות הברית ובאירופה, ולפי נתוני מכון RISE ישראל ירדה למקום השביעי בתחום הבינה המלאכותית מבחינת רמת ההשקעות. כמו כן, כדאי לדעת כי שליש מחברות ההייטק שנוסדו בארץ במהלך 5 השנים האחרונות, פועלות באופן ישיר בתחום הבינה המלאכותית, ביניהן חברות הזנק מובילות שהצליחו לגייס הון משמעותי במספר סבבים.

מעצמת ההייטק יוצרת הזדמנויות סביב הבינה המלאכותית

ישראל ידועה כמעצמת הייטק מובילה בעולם, ולמרות כל המשברים והאתגרים איתם מתמודדת תעשיית ההייטק המקומית, נבנה אקו סיסטם סביב ה-AI, ויש בישראל הון אנושי ועובדים מיומנים המתמחים בעולמות הבינה המלאכותית היוצרת. 

בתעשיית ההייטק בישראל יש את כל התנאים הנדרשים לפיתוח ולמחקר בתחום הבינה המלאכותית, כלומר שילוב מושלם בין חברות שבבים מובילות ויכולות מחשוב ומרכזי דאטה סנטר לבין אנשי פיתוח ומחקר בתחום ה-AI. כמו כן, בשנים האחרונות החלה מהפכה חדשה בעקבות המעבר לפלטפורמות, לכן יש חברות הייטק רבות בישראל המציעות פתרונות מתקדמים המבוססים על טכנולוגיית הבינה המלאכותית, וישראל בולטת בעמדתה ברצון ובנכונות לאמץ את טכנולוגיית הבינה המלאכותית לשיפור איכות החיים של כלל תושבי המדינה.

חברות הייטק ישראליות מובילות בתחום ה-AI

בשנים האחרונות החלו ענקיות הטכנולוגיה להתחרות ביניהן בתחום הבינה המלאכותית, הן משקיעות משאבים כבירים בנושא, ואחת מהטקטיקות שלהן היא לרכוש חברות הייטק העוסקות בפיתוח ואימון של מודלים מתקדמים ומבוססי טכנולוגיית AI. 

בין החברות הישראליות המובילות בתחום הבינה המלאכותית ניתן למצוא חברות הייטק כגון:

חברת ההזנק Character.AI – החברה המובילה שהפכה להיות חד קרן ישראלי נוסדה על ידי נועם שזיר ודניאל דה פרייטס, שניהם חוקרי בינה מלאכותית מוערכים ובעלי שם עולמי שעבדו בגוגל, ורק לאחרונה גייסו 150 מיליון דולר לפי שווי חברה של מיליארד דולר. גוגל השקיעה כ-2.5 מיליארד דולר ושילמה למשקיעי חברת ההייטק הישראלית כדי לצרף לשורותיה מחדש את מייסדי החברה. Character.AI פיתחה צ'אטבוט מתקדם ומבוסס AI והפלטפורמה מאפשרת למשתמשים ליצור תגובות טקסט עם דמויות אנושיות ולנהל שיחות מתקדמות וקבוצתיות עם דמויות מוכרות מבוססות על בינה מלאכותית.

חברת Twee – הסטארט-אפ הישראלי פיתח פלטפורמה חדשנית ללימודי שפות כמו אנגלית, והמערכת המתקדמת מאפשרת ומסייעת למורים לייצר שיעורים מעניינים  וטובים יותר בעזרת בינה מלאכותית יוצרת. 

חברת Panjaya – החברה פיתחה פלטפורמה חדשנית לתרגום ולדיבוב קטעי וידאו משפה לשפה, תוך שמירה על הקול הטבעי של הדובר, בליווי מושלם של תנועות השפתיים. המערכת תומכת ב-29 שפות שונות.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה