המלחמה בסייבר: כיצד חברות ישראליות מגנות על העולם הדיגיטלי

בשנים האחרונות מתרבים אירועי הסייבר בארץ ובעולם, וארגונים, עסקים ורשויות סובלים מהתקפות רבות ומורכבות כמו מניעת שירות, פגיעה בתשתיות, גניבת מידע רגיש, תרמיות, הונאות, דרישות כופר ועוד. כדי להבטיח הגנה מיטבית על מידע ונכסים במערכות המחשוב ובענן, חייבים לפתח פתרונות מתקדמים להגנה על העולם הדיגיטלי, ותעשיית ההייטק בישראל נחשבת למובילה בתחום זה. יש שלל חברות הייטק בישראל העוסקות בתחום הסייבר, וחברות הסייבר מהוות חלק מרכזי וחשוב בתעשיית התוכנה.

המלחמה בסייבר

כדאי לדעת כי תעשיית הסייבר בישראל החלה להתפתח כבר בסוף שנות ה-80, כאשר יזמים מקומיים הקימו חברות הייטק שעסקו בפיתוח תוכנות לאבטחת מידע ולהגנה בפני וירוסים. בין החברות הבולטות בתחום הסייבר שהוקמו בשלהי המאה ה-20 ניתן למצוא את חברת צ'ק פוינט, רדוור וסייברארק, ובתחילת שנות ה-2,000 החלו גם חברות מובילות בתעשייה הביטחונית בישראל לעסוק בפעילות הנוגעת לתחומי המודיעין והגנת הסייבר.

ישראל הפכה למעצמת סייבר עולמית

שנת 2024 הייתה שנה מוצלחת וטובה מאוד עבור חברות הייטק בישראל העוסקות בתחום הסייבר. הצלחת חברות הסייבר בארץ משפיעה לטובה על תעשיית ההייטק המקומית והיא חשובה גם עבור יציבות הכלכלה וקופת המדינה, במיוחד בתקופת מלחמת חרבות ברזל וריבוי ההתקפות על ארגונים ורשויות מצד האקרים וארגוני טרור הפועלים ברשת. 

כדאי לדעת כי בתעשיית הסייבר בישראל פועלות מאות חברות, כולל חברות הזנק פרטיות וחברות בבעלות של יזמים ישראלים המנהלות את מרכזי המחקר והפיתוח בארץ. יחד עם זאת, בין השנים 2021 עד 2022, חברות סייבר ישראליות התמודדו עם קשיים רבים בגלל המיתון בשווקים הגלובליים, אך תעשייה הסייבר בישראל ממשיכה להפגין יציבות, איתנות פיננסית והתקדמות מהירה.

ברבעון הראשון של שנת 2024 נרשמו אקזיטים מרשימים רבים של חברות סייבר ישראליות, בסכום העולה על 980 מיליון דולר, ובשנת 2023 חברות הסייבר המקומיות עלו לשווי מרשים של 7.1 מיליארד דולר, נתון המשקף עלייה בשיעור של 65% בסכומי האקזיטים בהשוואה לשנת 2022.

איך חברות סייבר ישראליות מגנות על העולם הדיגיטלי?

מאז תחילתה של מלחמת חרבות ברזל, נרשמה עלייה דרמטית בכמות ההתקפות על ארגונים שונים בישראל, בעיקר התקפות מסוג DDos. במהלך שנת 2024 נרשמו התקפות רבות על חברות האשראי ומערכות הסליקה, חברות ביטוח, בנקים, חברות תקשורת וארגונים ממשלתיים. המתקפות הסבו נזק משמעותי למערכות המספקות שירותים לצרכנים השונים.

לכן, חשוב לציין כי חברות הייטק ישראליות המתמחות בתחום הסייבר מציעות פתרונות טכנולוגיים חדשניים ומתקדמים, ביניהם גם פתרונות מבוססי בינה מלאכותית. כיום, חברות הסייבר הישראליות מתמקדות בפתרונות מתקדמים להגנה פרואקטיבית תוך שימוש בסימולציות לצורך מיפוי נקודות התורפה במערכות המחשוב של הארגונים השונים, וזאת על מנת להגן בצורה יעילה וטובה יותר על העולם הדיגיטלי ולהבטיח רציפות תפקודית של הארגונים.

כמו כן, חברות הסייבר מפתחות פתרונות אבטחה מתקדמים המותאמים לענן, וחלקן עוסקות בפיתוח כלים להגנה על מכשירים ביתיים.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה