רובוטים שיתופיים (Cobots): המהפיכה כבר כאן

האוטומציה משנה את התעשייה במהירות וכבר היום ניתן למצוא בכל ענפי התעשייה שלל רובוטים המתוכננים לבצע פעולות סיזיפיות שונות בקווי הייצור, והם פרודוקטיביים מאוד ומסוגלים לעבוד ברצף ומסביב לשעון, ללא צורך בהפסקות וחופשות, גם בתנאי עבודה קיצוניים ומסוכנים לאדם.

קובוטים

יחד עם זאת, הרובוטים הקלאסיים בתעשייה אינם מתאימים לכל עסק או ארגון, והמגמה בתעשייה היא להפריד בין סביבות העבודה של העובדים לבין סביבות העבודה של הרובוטים כדי למנוע תאונות. לכן, כדאי לדעת כי בשנים האחרונות החלה להתפתח קטגוריה חדשה וייחודית של רובוטים שיתופיים המכונים במילה אחת קובוטים.  

מה זה רובוט שיתופי (קובוט)?

קובוט הוא סוג של רובוט תעשייתי המיועד לסייע בעבודה ולבצע פעילויות ייצור שונות לצד בני אדם, ללא סיכון העובדים האנושיים. הקובוט מתוכנן מראש לבצע משימות החוזרת על עצמן, ובתעשייה משתמשים בקובוטים לצורך פעילויות ייצור בסביבה מסוכנת תוך הקפדה על דיוק רב. השימוש בקובוטים הולך ומתרחב בענפי התעשייה השונים, וכך למעשה התעשיינים והיצרנים יכולים לחסוך בכוח אדם, לייעל את תהליכי הייצור ולשחרר את העובדים מפעילויות החוזרות על עצמן למשימות אחרות ומורכבות יותר.

איך הכול התחיל?

בתחילת שנות ה-90, חברת ג'נרל מוטורס פיתחה רובוט מיוחד, שהוא למעשה קובוט ראשוני, שנועד לעבוד לצד עובדים בפסי הייצור במפעלי החברה. החברה כינתה את הקובוט שהיא פיתחה בשם PUMA, ראשי תיבות של Programming Universal Manipulation Arm. הרובוט התעשייתי של ג'נרל מוטורס כלל חיישנים לזיהוי עובדים אנושיים לצד הרובוט על מנת לעצור או להאט את הפעילות של הרובוט ולמנוע פגיעות ותאונות במקום העבודה.

חברות נוספות החלו לפתח קובוטים לצרכים הייחודיים שלהן, אך הרובוטים התעשייתיים היו יקרים להחריד וסבלו מבעיות טכנולוגיות שנבעו ממגבלות התוכנה. המהפכה של הרובוטים השיתופיים החלה למעשה רק בתחילת שנת 2010, וזאת לאור התקדמת הטכנולוגיה. חברות הייטק החלו לפתח תוכנות חדשניות ומתקדמות יותר לתכנות ולתפעול קובוטים בתעשיות השונות, וכיום הרובוטים השיתופיים הפכו למחזה נפוץ במגוון רחב של תעשיות, גם בישראל, בין היתר בתעשיות הביטחוניות, בתעשיית הרכב ובשירותי הרפואה והבריאות.

איך קובוטים עובדים?

חשוב לציין כי רובוטים שיתופיים תוכננו ופותחו מראש כדי לעבוד בבטחה לצד עובדים אנושיים, לכן בתהליך פיתוח הקובוט הכולל פיתוח תוכנה על ידי חברת הייטק המתמחה בתחום זה, כוללים בקובוט חיישנים מתקדמים ואלגוריתמים משוכללים שנועדו למנוע תאונות במקום העבודה. הקובוטים מתוכנתים לבצע מגוון רחב של משימות ופעילויות, ולרוב מתכננים אותם לבצע פעולות החוזרות על עצמן בסביבת עבודה מסוכנת לאדם, לכן הרובוטים השיתופיים פופולריים בקווי היצור והם מסוגלים לבצע משימות כמו ריתוך, שינוע והרמה של חפתים כבדים, צביעה מדויקת ועוד. 

הקובוטים המשוכללים מסוגלים לבצע פעולות פשוטות ומורכבות כאחד הדורשות מיומנות גבוהה, והם מבצעים את הפעולות השונות בדיוק רב, לצד עובדים אנושיים וללא סיכון העובדים.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה