הייחודיות של טכנולוגיית ReRAM ועל יתרונותיה לעומת טכנולוגיות זיכרון אחרות

טכנולוגיית ReRam, ראשי תיבות של Resistive Random Access Memory, היא טכנולוגיה חדשה יחסית של זיכרון מחשב בעל גישה אקראית.

הטכנולוגיה החדשה המכונה גם RRAM מבוססת על מערך של תאי זיכרון בארכיטקטורה מסוג Crossbar, כלומר אינטגרציה של תא זיכרון עם תא בורר זעיר שפותח במיוחד למטרה זו, וכך ניתן לדחוס כמות עצומה של תאי זיכרון בשבב בודד וניתן לארגן את תאי הזיכרון בשכבות תלת ממדיות.

הטכנולוגיה המתקדמת של תאי הזיכרון מתאימה ליישומים רבים ומגוונים, בין היתר ליישומי הבינה המלאכותית, ואין לשכוח כי הטכנולוגיה המתקדמת פותחה על ידי חברת הייטק ישראלית.

טכנולוגיית ReRam

טכנולוגיית ReRam – רקע כללי

טכנולוגיית ReRam נועדה לאפשר דחיסה של כמות גדולה של תאי זיכרון בשבב בודד, מאחר שהיא מגשרת בין זיכרונות מסוג DRAM המצטיינים במהירות הגבוהה שלהם לבין זיכרונות NAND המסוגלים לשמור על מידע גם ללא זרם חשמלי, אך מהירותם נמוכה באופן משמעותי בהשוואה למהירות זיכרונות ה-DRAM. 
הטכנולוגיה שפותחה על ידי חברת הייטק ישראלית בשם ויביט ננו (Weebit Nano) פועלת על ידי שינוי ההתנגדות החשמלית של ממריסטור (חומר דיאלקטרי מוצק ומבודד). במצב רגיל, החומר מבודד אך כאשר מפעילים עליו מתח חשמלי גבוה, נוצרת בחומר דרך להולכה, וכך ניתן לשנות את מצב ההתנגדות של שכבת ההולכה באמצעות הפעלת מתח מסוים.

מה היתרונות של טכנולוגיית ReRam?

לטכנולוגיית ה- ReRam יש יתרונות רבים ומשמעותיים כגון:

  • זמני קריאה וכתיבה מהירים מאוד ביחס למהירות של זיכרון פלאש.
  • צריכת אנרגיה נמוכה לעומת צריכת האנרגיה של טכנולוגיות זיכרון לא נדיפות אחרות.
  • תאי הזיכרון קטנים במיוחד והגודל הפיזי הקטן מאפשר צפיפות גבוהה של תאי הזיכרון בשבב הייעודי.
  • עמידות גבוהה בהשוואה לעמידות טכנולוגיות זיכרון אחרות.
  • הנתונים נשמרים בתאי הזיכרון גם ללא מתח חשמלי.
  • עלויות ייצור נמוכות יחסית.
  • תאי הזיכרון בטכנולוגיה זו עמידים יותר בפני קרינה.
  • הטכנולוגיה החדשה משפרת את רמת האבטחה.

חשוב לציין כי הטכנולוגיה החדשה מתחרה בטכנולוגיית הפלאש הוותיקה, והייחודיות של טכנולוגיית ה-ReRam היא צריכת האנרגיה הנמוכה, הביצועים המהירים, עלות הייצור הנמוכה בהשוואה לטכנולוגיית הזיכרון מסוג פלאש, והעמידות הגבוהה של תאי הזיכרון גם בתנאי סביבה קשים כמו טמפרטורה גבוהה או קרינה מייננת. 

פיתוח ישראלי

חברת ההייטק הישראלית וויביט ננו פיתחה את טכנולוגיית ה-ReRam ומערך תאי הזיכרון לפי ארכיטקטורת Crossbar יחד עם מכון המחקר הטכנולוגי הצרפתי, והחברה רשמה מספר פטנטים הנוגעים לטכנולוגיה החדשנית.
 
החברה הצליחה לגייס כ-33 מיליון דולר במהלך הגיוס האחרון בחודש נובמבר 2024, והכסף שגויס מיועד להרחבת פעילות החברה בשווקים הגלובליים ולתמיכה במחקר ופיתוח. הטכנולוגיה החדשנית מהווה פריצת דרך של ממש בשוק הזיכרון, ובגלל היתרונות המשמעותיים של הטכנולוגיה החדשה, החברה זוכה לעניין רב ולהתקשרויות רבות עם חברות העוסקות בפיתוח יישומי בינה מלאכותית ולצרכי המחשוב הנוירומורפי.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה