מה אתם עושים להעשרה עצמית?

מי מאיתנו לא הגיע בשלב זה או אחר של חייו לתחושה ש"אני חייב לעשות לעצמי, אי אפשר רק לרוץ כל הזמן בין הבית התובעני לקריירה התובענית לא פחות". למושג 'לעשות לעצמי' הרבה פנים, ניתן לעשות יותר ספורט, לטייל יותר, אבל אפשר גם לצאת למסלול לימודים חדש, אחר, המשתלב בעבודה ובסדר היום השגרתי ולא מחייב לעזוב הכל ושיש בו בעיקר העשרה והנאה מכל אותם דברים שכל חיינו אהבנו, התעניינו, רצינו ולא העזנו לגעת בהם כי היינו עסוקים בללמוד מקצוע מכובד, להתבסס, להתפרנס.....
מקום כזה, המתאים בדיוק לאנשים באמצע החיים, עם משפחה ועבודה אבל עדיין עם אש בוערת בעצמותיהם לכל אותם דברים שיש בהם עומק ורוחב ומרחבים וים הוא  החוג לציוויליזציות ימיות, בבית הספר למדעי הים באוניברסיטת חיפה. 

החוג לציוויליזציות ימיות הוא חוג רב תחומי, יחיד במינו בישראל ובעולם, המיועד לתלמידי תואר שני ודוקטורט. החוג עוסק בים ומשלב ארכיאולוגיה ימית וחופית, היסטוריה ימית, גיאולוגיה וגיאומורפולוגיה חופית וימית וביולוגיה ואקולוגיה ימית. השילוב בין תחומי ההומניסטיקה והמדעים מתבטא בתוכנית הלימודים ובמחקר. לימודי התואר כוללים קורסים שונים מתחומי הארכיאולוגיה ההסטוריה הימית, הגיאולוגיה והביולוגיה הימית, סיורים בחוף ובים והפלגה לימודית לחו"ל (במספר יאכטות המתופעלות על ידי הסגל והסטודנטים). 
הסטודנטים לארכיאולוגיה חופרים בים (מתקנים שקועים או ספינות טרופות) והצוללים שבין הסטודנטים מוזמנים להשתתף בחפירות. 

כל שנה מתבצעות 2-3 חפירות ארכיאולוגיות בים הנמשכות 3-4 שבועות כל אחת וניתן להצטרף אליהן לכמה ימים ובוודאי לכמה שבועות במידה  וניתן. גם תלמידי המחקר בגיאולוגיה חופית וימית ובוודאי תלמידי הביולוגיה הימית יוצאים לעבוד בים.

את המחקר מבצעים הסטודנטים ומנחיהם באמצעות ציוד המחקר בים ובמעבדות ובעזרת אנשי הסגל של מכון רקאנטי ללימודי ים. הציוד העומד לרשות החוקרים כולל ציוד צלילה, ציוד לחפירות ארכיאולוגיות תת-ימיות, סירות גומי, ציוד מיפוי תת-ימי מדויק, ציוד צילום תת-ימי, ציוד לקידוח תת ימי, וכו', וכן ציוד מחקר במעבדות המכון: כגון מעבדה סדימנטולוגית הכוללת מיקרוסקופים ומכשור להכנת שקפים המשרתים את כל הדיסיפלינות, מעבדת שימור עץ מן הים היחידה בארץ, רפאות ארכיאולוגיות, מעבדות שימור ביולוגיות וכו'. 
הצוות המקצועי של  המכון כולל את אנשי  הסדנא הימית המספקים את כל שרותי המחקר בחוף ובים, טכנאי הנותן את כל שרותי המעבדות, כולל הכנת השקפים ותפעול הציוד, וכמובן הצוות המינהלי. 

לימודי התואר השני בחוג מורכבים משני מסלולים: מסלול עם עבודת מחקר (תיזה) ומסלול ללא תיזה. למסלול ללא תיזה יש אופציה ליום לימודים מרוכז מהבוקר עד הערב, המאפשר לסיים את כל החובות בשנתיים. המסלול המרוכז מיועד לאנשים עובדים וניתן לעבור במהלך הלימודים מהמסלול ללא תיזה למסלול עם תיזה (במידה והציונים טובים דיים).
לסיכום: לכל אלה המחפשים חיים מאתגרים אינטלקטואלית ויש בהם רעב גדול למידע עמוק ורחב, ובעיקר לאלה האוהבים את הים, החוג המיוחד הזה, הרב תחומי והמחוייב לים ולחוף הוא המקום עבורם. 
פרטים נוספים ניתן למצוא באתר החוג לציוויליזציות ימיות, אוניברסיטת חיפה.

מחבר: דר. דורית סיון, ראש החוג לציויליזציות ימיות
דוא"ל:

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה