בריאות דיגיטלית: מה זה אומר

מדינת ישראל ידועה בכל העולם כמעצמת הייטק מובילה ויצירתית, אך מעבר לכך ישראל מובילה ומצטיינת גם בתחום הבריאות הדיגיטלית. משרד הבריאות בישראל מקדם בשנים האחרונות את מהפכת הבריאות הדיגיטלית, וזאת במסגרת המיזם הממשלתי לישראל דיגיטלית. 

בריאות דיגיטלית


מטרת התוכנית הלאומית לבריאות דיגיטלית בהובלת משרד הבריאות היא להפוך את המערכת לבת קיימא, לחדשנית ולמתקדמת טכנולוגית. החזון הוא להביא למערכת בריאות המתחדשת ומשתפרת בצורה מתמדת, וזאת באמצעות הטמעת טכנולוגיות מידע, שיפור התשתיות הארגוניות, בחירת אמצעי תקשורת חדישים ואיכותיים יותר, קידום מחקר, הדרכת צוות הרפואה וקידום השימוש בכלים דיגיטליים, וכמובן שיפור השירות חוויית המטופלים.

התוכנית הלאומית לבריאות דיגיטלית כמנוע צמיחה

הממשלה השיקה את התוכנית הלאומית לבריאות דיגיטלית בשנת 2018, ומאז התוכנית הצליחה בלא מעט תחומים. המדינה משקיעה מאות מיליוני שקלים בקידום הבריאות הדיגיטלית וכפועל יוצא מכך יש פריחה בקרב חברות הייטק העוסקות בתחום זה. התוכנית הביאה להישגים מרשימים בקידום סטארט אפים העוסקים בתחומים כמו פיתוח פלטפורמות דיגיטליות למערכות הבריאות השונות הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי, פיתוח תוכנות ייעודיות למערכת הבריאות שמטרתן לשפר את הטיפול ולאפשר בין היתר טיפול מרחוק וניטור נתונים באמצעות טכנולוגיות חדשניות כמו בינה מלאכותית ומציאות רבודה, פיתוח מכשור רפואי ואמצעים לבישים ועוד.

חברות הייטק ישראליות נמצאות בחזית העשייה בתחום הבריאות הדיגיטלית

כדאי לדעת כי תחום הבריאות הדיגיטלית הוא רחב מקיף, התחום כולל ענפי מחקר, רגולציות, מכשור, טכנולוגיות חדשניות ופתרונות מתקדמים לשוק הרפואה הפרטית. חברות שונות בהייטק הישראלי מתמקדות בפיתוח אמצעים ופלטפורמות המיועדים לשיפור שירותי הבריאות, לרבות אפשרות לטיפול מרחוק.

תקופה הקורונה האיצה את תהליכי הדיגיטליזיה בכלל מערכות הבריאות הקיימות בישראל, והרווח הוא של המטופלים. המעבר לבריאות דיגיטלית נועד לשפר את שירותי הבריאות למטופלים, להקל על עבודת צוותי הרפואה, להעניק חוויית טיפול חדשנית, נוחה ואיכותית יותר ולשפר את הפתרונות למניעת מחלות באמצעות איסוף וניתוח נתונים על ידי כלים טכנולוגיים חדישים. 

כיצד התוכנית הלאומית משפיעה על חברות הייטק?

המדינה משקיעה מאות מיליונים בקידום התוכנית הלאומית, חלק מכספי ההשקעה מיועד לקידום מחקרים ולפתוח פלטפורמות וכלים חדישים למערכות הבריאות השונות. במסגרת התוכנית הלאומית לבריאות דיגיטלית יש לחברות ההייטק המקומיות תפקיד חשוב ומרכזי מאחר והמדינה מעוניינת להשיג את היעדים הבאים:

  • חידוש והקמת תשתיות ארגוניות והטמעת טכנולוגיות לקידום החדשנות.
  • פיתוח אמצעים וכלים לטיפול מותאם אישית, תוך פיתוח כלים המאפשרים לקדם מחקר, לנטר מידע ונתונים ולהעניק טיפול מיטבי גם מרחוק.
  • קידום פתרונות טכנולוגיים למניעת מחלות ולשיפור הבריאות בקרב תושבי המדינה.
  • קידום הנושא של בריאות בת קיימא באמצעות פיתוח מערכות וכלים טכנולוגיים לשיפור הניהול והתפעול במערכת הבריאות.
  • פיתוח כלים טכנולוגיים ודיגיטליים לשיפור התקשורת בין הרופא למטופל, ובין המרפאות למשרד הבריאות ולגורמים רלוונטיים נוספים כמו חברות הביטוח, תוך התייחסות נכונה לשמירת סודיות רפואית ולהגנה על זכויות החולה והפרט.

התוכנית הלאומית מאפשרת לחברות הייטק רבות לפתח כלים וטכנולוגיות עבור מערכת הבריאות ולעמוד בחזית הטכנולוגיה בתחום הממשיך להתפתח בקצב מואץ בארץ ובעולם.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה