ירידה כללית של 9% בביקוש לעובדי הייטק ברבעון הראשון של 2014 לעומת הרבעון הקודם. רוצים לשפר את המשכורת? מומחיות זה שם המשחק!


ירידה כללית של 9% בביקוש לעובדים ברבעון הראשון של 2014 אל מול הרבעון האחרון של 2013. בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד מדובר בירידה של 1% בלבד.

 בתחום התוכנה נרשמה ירידה של 14% במספר המשרות החדשות שנפתחו ברבעון הראשון של 2014 לעומת הרבעון הקודם ועליה של 6% במספר המועמדים הפונים למשרות בתחום התוכנה.

בתחום האינטרנט נרשמה עליה של 6% במספר המשרות המפורסמות ועליה של 11% במועמדים הפונים למשרות בתחום ברבעון הראשון של 2014 לעומת הרבעון האחרון של 2013. הפרופילים בהם עלה מספר המשרות הם: מפתחי Web (17%), מומחה UI/UX  (7%) וקנייני מדיה (82%). 

לעומת זאת בתחום החומרה הייתה ירידה של 6% ברבעון הראשון של 2014 לעומת הרבעון האחרון של 2013 במספר המשרות החדשות שנפתחו וירידה של 7% במועמדים הפונים למשרות וזאת בהשוואה לרבעון הקודם.

מומחיות זה שם המשחק!

במשרות של ארכיטקט מערכת, אנשי פיתוח ( בעיקר java ), מפתחי אלגוריתמים, אנליסטים, מפתח Web ומומחי אבטחת מידע נרשמה עלייה ברורה בדרישה של המעסיקים לידע וניסיון בתחום ה Big Data כולל לשפות תכנות וטכנולוגיות נלוות. 

הצבענו בעבר על כך שתחום ה Big Data הוא המלך היום. נושא זה רק ילך ויתעצם בשנים הבאות כאשר נמשיך להתמודד עם הזרמת מידע ונתונים מורכבים בכמויות אדירות.  נדרש ממועמדים  להפגין ידע וניסיון, עקומת למידה גבוהה ויכולת הטמעה מהירה של תחומים חדשים. היום הכל מתחבר ומסתנכרן, הטכנולוגיה הרבה יותר מורכבת, סבוכה ומשתנה באופן תדיר. בחלק גדול מהמקרים, מי שבנוסף לניסיון המקצועי הספציפי שלו מביא ידע ומיומנות בתחום ה- Big Data יקבל קדימות ויעבור לראש הרשימה. מועמד המביא ערך מוסף משמעותי לחברה של ידע ומומחיות בתחום, יוכל בהחלט  לצפות לשכר גבוה יותר מהממוצע. 

המספרים מתייחסים למשכורת חודשית ברוטו באלפי שקלים חדשים:

תפקיד 3-5 שנות ניסיון 3-5 שנות ניסיון כולל ידע וניסיון ב Big Data

ארכיטקט (מהנדס מערכת)

24-26

27-30

אבטחת מידע ( אנשי פיתוח עם ניסיון לתחום מובייל ועוד) 

20-23

23-25

מתכנת Web

18-22

20-24

עבור משרות ארכיטקט לאנשים עם ניסיון של 10 שנים ומעלה בעלי מומחיות בנטוורקינג (פרוטוקולי תקשורת), מחשוב ענן, Storage או Big Data רמות השכר יכולות להגיע ל-40K לחודש ויותר.

לטבלאות שכר הייטק נוספות לחצו כאן.

במשרות פיתוח, תשתיות, DevOps וקונפיגורציה נרשמה דרישה מצד החברות לידע ב- Python, שפת סקריפטים. מדובר בשפה מונחית עצמים והיא תומכת באופן מובנה בהרחבה שלה אל שפות אחרות ( C‏, C++,‏ Java ו- #C). בחלק גדול מהחברות גם אנשי QA מתבקשים כיום לדעת לכתוב סקריפטים, כמו גם להגיע עם ניסיון משולב של בדיקות ידניות ואוטומטיות. הדרישה לבדיקות ידניות בלבד הולכת ופוחתת ובחלק מהחברות אנו מזהים בשנתיים האחרונות מגמה שבה אנשי הבדיקות משולבים כחלק מצוות הפיתוח ולא רק כצוות בפני עצמו.  
 
המספרים מתייחסים למשכורת חודשית ברוטו באלפי שקלים חדשים:

תפקיד 3-5 שנות ניסיון

מנהל רשת (מנוסה בסביבת linux) 

17-20

DevOps

22-25

אנשי QA

14-18

איש פיתוח תוכנה )מונחה עצמים) 21-26


תחום הביומד בכל הנוגע לגיוסי עובדים מצטייר באופן שונה מהנתונים המתפרסמים בדוחות הפיננסים השונים.
 ב- 2013 142 חברות ביומד גייסו M$522, והיוו 23% (האחוז הגבוהה ביותר) מסך גיוסי ההון דרך קרנות, אולם רוב החברות אינן רווחיות ואף נמצאות במצב של הישרדות. על פי נתוני Jobinfo רמת הגיוסים בתחום הביומד בירידה של 22% ברבעון הראשון של 2014 לעומת הרבעון הקודם. 

חברות הביומד והמכשור הרפואי מנצלות את תקופת הגאות העולמית בגיוסי כספים לתחום זה. הכסף לא הולך בהכרח לפיתוחים חדשים אלא להמשך פיתוח מוצרים קיימים ולצורכי הישרדות. גיוס העובדים הוא רק להכרח ולכן אין גאות בשוק הגיוסים. מסבירה אביטל זיו-שיין, אחראית גיוס ביומד מחברת Jobinfo.