ההייטק הישראלי ספג מכה קשה בעקבות הרפורמות המשפטיות והמצב הביטחוני. השקעות זרות צנחו ב-2024, אך לאחרונה נרשמת התאוששות. מה מושך משקיעים זרים בחזרה, ובפרט לתחום הסייבר?
האתגרים ששנת 2024 הציבה הם הזדמנות פז לחיזוק השותפות בין כל הגורמים המעורבים בהייטק הישראלי. על ידי חיבור הכוחות נוכל לבנות עתיד יציב ופורח לתעשייה.
הסיבות המרכזיות בגינן חברות ההייטק דורשות לחזור לעבודה במשרד במקום עבודה היברידית מהבית הן פריון עבודה נמוך יותר בהשוואה לתפוקה במשרד, יעילות נמוכה יותר, הדרישה לקצץ עלויות ועוד.
במרוץ המתמיד על כישרונות בתחום ההייטק, גיוס פרואקטיבי הוא המפתח להצלחה. איתור מועמדים פוטנציאליים באופן יזום, בנוסף לפרסום מודעות, מאפשר לחברות למצוא את הטאלנטים המתאימים ביותר ולזכות ביתרון תחרותי.
ההייטק הישראלי מתמודד עם שלל אתגרים בשנים האחרונות, ובצל מלחמת חרבות ברזל וההאטה הכלכלית בארץ ובכל העולם, החברות נאלצות להתמודד גם עם ירידה בהיקף הפעילות של משקיעים זרים.
חברות ומוסדות שונים, כל אלו ועוד עוברים לשירותי המחשוב בענן כדי ליישם פתרונות טכנולוגיים מתקדמים וחדשניים המאפשרים להם לגשת ולקבל משאבי מחשוב שונים.
איך כדאי לחפש עבודה בהייטק? מהן הפלטפורמות המומלצות לחיפוש עבודה חדשה בתעשיית ההייטק בישראל ומהם הטיפים שיכולים לסייע לכם לחפש עבודה טובה ואטרקטיבית בהייטק הישראלי?
בעקבות המלחמה החל גיוס נרחב של כוחות המילואים, ובין חיילי המילואים שגויסו יש הרבה מאוד עובדי הייטק. עשרות אלפי עובדי הייטק גויסו למאמץ המלחמתי בגזרות השונות לכן הגיוס הנרחב משפיע על הפעילות בתעשיית ההייטק בישראל.
חברות הייטק לקחו את מודל הבינה המלאכותית היוצרת מספר צעדים קדימה, וכיום יש חברות שמפתחות מערכות מתקדמות לחוויית לקוח אוטונומית לחלוטין, זו מערכת חדשנית המסוגלת לכתוב תכנים עדכניים המותאמים למאפייני הלקוח תוך דגש על שיפור תהליכים.
ישראל היא מדינה שטופת שמש, על כן זה מתבקש כי המדינה תעודד הקמת מיזמים להפקת אנרגיה סולארית. לאחרונה, הוחלט ברמ"י לאשר הקמת מיזמים חדשים להפקת אנרגיה סולארית בשטחים חקלאיים לרבות הקמת מתקני אגרו-וולטאיים.