תעשיית ההייטק הישראלית תחרותית מאוד, ולכן חברות הייטק מציעות מגוון הטבות וחבילות תגמול ייחודיות ואטרקטיביות כדי לשמר עובדים איכותיים ולגייס טאלנטים לתפקידים שונים בארגון.
חברת מיקרוסופט פועלת לשינוי מדיניות ממשל ארה"ב, האוסרת ייצוא שבבים עוצמתיים לישראל, שנקבעה על ידי הנשיא ביידן.
דור ה-Z, דור אשר נולד וגדל אל תוך עידן הדיגיטל, גדל יחד עם הרשתות החברתיות והטכנולוגיות החדשניות. כיום, דור זה משתלב בשוק העבודה ובעיקר בענף ההייטק. המעסיקים השונים מתמודדים עם הציפיות, הערכים והמאפיינים התעסוקתיים והפסיכולוגיים של בני דור זה.
שנת 2025 צפויה להיות שנה של התחדשות בשוק ההנפקות של חברות ההייטק הישראליות. לאחר תקופה של שקט יחסי, אנו עומדים בפני גל חדש של חברות טכנולוגיה שעתידות לצאת אל הבורסה. מומלץ לעקוב מקרוב אחר התפתחויות אלו.
ההייטק הישראלי ספג מכה קשה בעקבות הרפורמות המשפטיות והמצב הביטחוני. השקעות זרות צנחו ב-2024, אך לאחרונה נרשמת התאוששות. מה מושך משקיעים זרים בחזרה, ובפרט לתחום הסייבר?
האתגרים ששנת 2024 הציבה הם הזדמנות פז לחיזוק השותפות בין כל הגורמים המעורבים בהייטק הישראלי. על ידי חיבור הכוחות נוכל לבנות עתיד יציב ופורח לתעשייה.
הסיבות המרכזיות בגינן חברות ההייטק דורשות לחזור לעבודה במשרד במקום עבודה היברידית מהבית הן פריון עבודה נמוך יותר בהשוואה לתפוקה במשרד, יעילות נמוכה יותר, הדרישה לקצץ עלויות ועוד.
במרוץ המתמיד על כישרונות בתחום ההייטק, גיוס פרואקטיבי הוא המפתח להצלחה. איתור מועמדים פוטנציאליים באופן יזום, בנוסף לפרסום מודעות, מאפשר לחברות למצוא את הטאלנטים המתאימים ביותר ולזכות ביתרון תחרותי.
ההייטק הישראלי מתמודד עם שלל אתגרים בשנים האחרונות, ובצל מלחמת חרבות ברזל וההאטה הכלכלית בארץ ובכל העולם, החברות נאלצות להתמודד גם עם ירידה בהיקף הפעילות של משקיעים זרים.
חברות ומוסדות שונים, כל אלו ועוד עוברים לשירותי המחשוב בענן כדי ליישם פתרונות טכנולוגיים מתקדמים וחדשניים המאפשרים להם לגשת ולקבל משאבי מחשוב שונים.