בקרוב המועמדים לתפקידים השונים לא יצטרכו יותר לענות על השאלה מהן ציפיות השכר שלהם, לפחות בארה"ב. האם הדרישה לשקיפות בשכר תגיע גם לישראל? שאלנו את מנהלות הגיוס שלנו לדעתן.
הייטק הוא ענף שהולך ומתפתח בקצב מהיר בישראל ובעולם המערבי כולו. זאת, גם בזכות ההתפתחויות האדירות, השינויים והחידושים שחלים בטכנולוגיה במהלך העשורים האחרונים. על כן, נוצרים בו עוד תפקידים חדשים וקיימת כל הזמן דרישה לאנשים איכותיים, מיומנים ומקצועיים.
כולנו מכירים את הסוגיה הזו בתהליך המיון והקבלה לעבודה, ויש מי שמדמיינים אותה לשני אקדוחנים שעומדים זה מול זה במערבון קלישאי – מי ישלוף קודם? בשלב זה או אחר עולות על השולחן ציפיות השכר של המועמד, וכדאי להיות מוכן לאותו שלב כדי לנהל אותו בצורה מושכלת וללא שליפות מיותרות של אקדחים דמיוניים.
"רכב חברה" הפך כבר מזמן לסעיף נפוץ וחשוב בחוזי העסקה, ומי שמובילות את המגמה הזו הן חברות ההייטק. מדובר באפשרות שמוענקת לעובד, אך בצדה קיימות גם התחייבויות לא מעטות בעיקר בהיבט המיסוי.
כדי לגייס טאלנטים ומועמדים, חברות ההייטק מציעות תוכנית אופציות משלושה סוגים עיקריים: ESPP, ESOP ו-RSU. מה ההגדרה של כל אחת מהאופציות ומהן היתרונות והחסרונות של האופציות השונות המוענקות לעובדי ההייטק?
למרות גלי הפיטורין והמלחמה, ניתן להבחין במגמה של עלייה בשכר בקרב עובדי ההייטק, אך כדאי להעמיק את הניתוח בנושא משכורות בהייטק, מאחר שהעלייה בשכר אינה מעידה בהכרח על שיפור בענף ושינוי מגמה.
איך עונים על צפ"ש? חשוב להיערך נכון לקראת השאלה המאתגרת, וכדאי לזכור כי כיום שואלים את השאלה על ציפיות שכר כבר בשלב הראיון הטלפוני.
תוכנית עסקית היא מסמך מפורט המהווה תוכנית עבודה עם מטרות ברורות לטווח הקצר והארוך. התוכנית העסקית משמשת גם כמפת דרכים עבור יזמים המעוניינים להשקיע.
עסקה בשעות נוספות מזכה את העובד בגמול על פי ההגדרה בחוק. באופן כללי, שעות נוספות בעבודה הן שעות החורגות ממכסת השעות הקבועה בחוק שעות עבודה ומנוחה, ואת השעות הנוספות מחשבים על בסיס יומי ולאחר מכן על בסיס שבועי.
בחברות הייטק ובסטארטאפים מקובל להציע לעובדים הטבה כלכלית של אופציות - האפשרות לרכוש את מניות החברה בעלות זולה יחסית, ולהפוך את העובדים למשקיעים.
קיימים יתרונות למשרות המתאימות להורים העובדים בהייטק, ויש יותר ויותר מעסיקים המודעים לצרכים הייחודים של ההורים העובדים במשרות מגוונות בתחום.
מה חשוב לדעת על חוק הודעה לעובד? תיקון 6 לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה נכנס לתוקף בינואר 2015 וקובע כי כל המעסיקים חייבים לספק תשובה למועמדים לעבודה, גם אם המעסיק בחר שלא לגייס את המועמד.
התחרות על עובדי הייטק ממשיכה וכדי לגייס עובדים חדשים חברות ההייטק מציעות כיום אפליקציות מיוחדות המיועדות לעובדים, לדוגמה שירות משלוחים של מוצרי מזון ישירות למשרד, הטבות מיוחדות ועוד.
חברות ההייטק אינן חסינות בפני פיטורי עובדים. יש סיבות רבות בין לפיטורי עובדים בארגון או בחברה, לדוגמה צמצום כוח אדם, אי התאמה של עובדים למקום העבודה ועוד. פיטורים הם חלק בלתי נמנע בכל מקום עבודה לכן חשוב לדעת כיצד להתמודד עם הנושא נכון הן בצד המעסיק והן בצד העובד.
יש פערים גדולים ומשמעותיים בין נשים לגברים מבחינת שוויון בעבודה, בין היתר גם בנושא חופשת לידה, וכמובן גם מבחינת פערי שכר. המחוקק הישראלי הרים את הכפפה ופועל בשנים האחרונות לתיקון העוול והפערים שנוצרו במקומות העבודה מבחינת שוויון זכויות, אך הדרך לשוויון מלא עדיין ארוכה.
תהליך גיוס עובד חייב להתחיל באפיון משרה מדויק. יש לא מעט טעויות בשלב אפיון המשרה, לכן כדאי ללמוד מטעויות במהלך גיוס עובדים לעסק שלנו.
בראיון עבודה יש דברים שאסור למעסיק לשאול, לכן קיימים חוקים שמטרתם להגן על זכויות הפרט, לפניכם 5 דברים שאסור למעסיק לשאול אתכם בראיון עבודה.
רוב החברות במשק אינן חוזרות למחפשי עבודה לאחר ראיון או מבחן מיון, בגלל מגוון רחב של סיבות. כדאי שתדעו כי כדאי לפנות לחברה שלא חזרה אליכם לאחר ראיון העבודה כדי לברר מה קרה, במיוחד אם אתם מעוניינים במשרה.
מעסיקים רבים הוציאו עובדים לחל"ת בגלל התפרצות הקורונה, אך עכשיו שהחל"ת נגמר הרבה מוצאים עצמם באבטלה ומחפשים משרות בתחום המקצועי שלהם ולא רק במה שהם עסקו קודם.
עבור עובדים ועובדות רבים, קיום של פגישה עם המעסיק בנוגע להעלאה במשכורת או שיפור תנאי ההעסקה, היא לא סיטואציה נוחה ואפילו מרתיעה. לכן, צריך לבחור בין העלאת שכר הייטק לבין תנאים וכדאי להגיע לרגע הזה כמה שיותר מוכנים.
משבר קורונה פגע קשות במשק הישראלי, הביא לגל פיטורים נרחב של עובדים רבים או הוצאתם לחל"ת ולקיצוצים בשכר. עם זאת, הייטק הוא דוגמה טובה לענף יציב וחזק מאוד, שכמעט ולא נפגע בתקופת קורונה ואפילו התחזק במספר תחומים.
מהם דמי הבראה- למה הם משמשים וכיצד הם משפיעים על השכר הממוצע במשק הישראלי