שיפור בטחון העצמי לפני ראיון עבודה

אחד מתוצרי הלוואי של כניסתן של חברות בינלאומיות לישראל הוא הטמעה הולכת וגוברת של תרבות תאגידית במשק הישראלי. אבחנה זו נכונה אחת כמה וכמה עבור ענף ההייטק הישראלי המושך אליו חברות בינלאומיות רבות המושפעות מן התרבות התאגידית הגלובלית, בעיקר האמריקאית. ביטוי בולט לעניין זה ניתן למצוא בשוני שחל בהליכי גיוס כוח אדם בחברות הישראליות בעשורים האחרונים, שהיו לארוכים יותר, מורכבים ממספר גדול יותר של שלבי מיון ומושתתים במידה רבה ביותר על פרמטרים הנחשבים אובייקטיבים. 

שיפור בטחון העצמי לפני ראיון עבודה

למרות כל האמור לעיל, גם בהליכי גיוס בחברות הייטק בישראל של 2016, ראיון העבודה הוא  ללא ספק המרכיב המשמעותי ביותר בדרך לקבלת המשרה וכן גם זה אשר ההצלחה בו תלויה במידה רבה באישיותו של המועמד, ביכולת ההתנסחות שלו, ברושם אותו הוא יוצר אצל המראיין, לא פחות ואולי אף יותר מאשר הידע ורמת המקצועיות שלו. מן האמור לעיל עולה הצורך המתבקש להתייחסות רצינית לשלב זה בהליך הגיוס וכחלק מכך גם הכנה מוקדמת. כיצד יש להתכונן וכיצד לבצע הכנה לראיון עבודה על מנת לשפר את הסיכוי כי תותירו רושם חיובי על המראיין? להלן כמה עצות שימושיות לשיפור בטחון העצמי לפני ראיון עבודה:

ידע זה כוח

באיזה תחום טכנולוגי החברה המגייסת פועלת? סייבר? מערכות מידע? מול איזה שווקים היא פועלת? מה הם המגמות וכווני הפיתוח בתחום המדובר? מהו מקומה של החברה בשוק בו היא פועלת? האם מדובר בסטארט-אפ צעיר הנמצא בשלבי גיוס ראשונים או בחברה המשווקת מוצר מוגמר? מי הם מנהלי החברה? בעליה? המשקיעים העיקריים בה? עבור מרבית חברות ההייטק בישראל, מחקר בן כמה שעות ברשת יספק לכם את המענה לתשובות לשאלות אלו ודומות להן, הקדישו לכך את הזמן הנדרש. הפגנת ידע ביחס לפעילות החברה, גם אם ברור למראיין כי זה נרכש טרום הראיון, מתקבלת כהוכחה לרצינות ובאופן כמעט בלתי מודע יוצרת פמיליאריות מסוימת בין שני הצדדים. אמנם יתכן בהחלט כי במהלך הראיון לא תידרשו להפגין ידע בנושאים אלו (ובמקרה שכזה אל תעשו זאת מיוזמתכם) אולם הידיעה כי אתם מוכנים לכך תאפשר לכם להיות בטוחים יותר ונינוחים יותר במהלך הראיון ועל כן תגדיל את הסיכוי כי תותירו רושם חיובי בכל מקרה.         

 

קורות חיים כבר כתבתם?  לחצו כאן  >>> למדריך המקצועי לכתיבת קורות חיים להייטק

 

לנורמות יש תפקיד

גם אם אתם סבורים כי האישיות הצבעונית שלכם, ההומור היבש שלכם או המראה הייחודי שאימצתם הופכים אתכם לאנשים מיוחדים/מעניינים/אותנטיים/מגניבים יותר, ראיון עבודה הוא בהחלט לא המקום לתת לכך ביטוי. זכרו, המטרה העיקרית שלכם בראיון העבודה היא אחת – לגרום למראיין להחליט כי אתם האנשים המתאימים למשרה המדוברת ולא מעבר לכך. הדרך הבטוחה ביותר להשיג מטרה זו במהלך דיאלוג עם אדם זר לכם הוא להישען על הנורמות המקובלות ולא לחרוג מהן על מנת להתבלט. על כן: הקפידו להגיע לראיון בזמן ואם ניתן אף כמה דקות לפני כן, שמרו על קוד הלבוש והמראה המקובלים בענף בו החברה פועלת, שמרו על סגנון דיבור מנומס ועל כללי התקינות החברתית והימנעו מאמירות, בדיחות וכו' אשר עשויות להתפרש כפוגעניות.

 

דעו את מקומכם

נעים יותר או פחות, מאזן הכוחות בין מראיין למרואיין בראיון עבודה הוא ברור ומוטה במובהק לטובת המראיין. על מנת שתשיגו את היעד, כלומר התקדמות לשלב הבא בהליך הגיוס עדיף שתקבלו את מעמדכם בסיטואציה כעובדה מוגמרת. כי על כן גם אם אתם שוחים בהצעות עבודה והידע והניסיון שרכשתם הופכים אתכם ללהיט מבוקש בתעשיית ההייטק, תנו למראיין להוביל את הראיון, הקפידו לענות לעניין לשאלות הנשאלות וככלל הפגינו כבוד. זכרו, אסרטיביות ובטחון עצמי הם תכונות המותירות רושם חיובי, אגרסיביות ותוקפנות לעומת זאת - הרבה פחות.

מחבר: צוות Jobinfo
מחבר: פרופ' דן גילאי

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה