אתם מוכנים? כך תיערכו לראיון עבודה

ראיון עבודה הוא מעמד מלחיץ. מצד אחד, אנחנו רוצים להתקבל לעבודה. מצד שני, לא בטוח שאנחנו יודעים מה מצפים מאיתנו. יש שתי אפשרויות להתנהלות מול המראיין. האחת היא להקשיב, להשיב לשאלות ולצפות לטוב. האפשרות השנייה, והמועדפת, היא לא להתבייש ולשאול את המראיין שמולנו על מקום העבודה, על המשרה החדשה ועל הציפיות שלו מאיתנו.

במהלך ראיון העבודה, המראיין מנסה לתהות עד כמה יש תיאום בין קורות החיים ששלחתם, לבין מי שאתם, אבל הוא גם רוצה לבחון את מידת העניין והמוטיבציה שאתם מגלים ביחס לעבודה. אם אתם מספיק בטוחים בעצמכם, עדיף שתפנו אליו את השאלות כבר במהלך הראיון. עם זאת, חשוב מאוד קודם כל להקשיב. אל תקטעו את המראיין ועקבו אחרי דבריו. אפשר להכניס שאלות במקומות הנכונים, תוך כדי שיחה, כשאתם מוכיחים בכך שאתם מבינים מה שנאמר לכם. חשוב לשאול שאלות שמציגות אתכם כ"ראש גדול" ומעידות על רצון אמיתי להבין את התפקיד ואת החברה שבה אתם רוצים לעבוד.

למרות כל הנכתב עד כה, כדאי להקפיד על דבר חשוב: אל תהפכו את ראיון העבודה שלכם לראיון שבו אתם הופכים למראיינים של המראיין עצמו. אם בתום השיחה יש לכם שאלות נוספות, השאירו אותן לשלב מאוחר יותר, לראיונות מתקדמים או אפילו לאחר שיודיעו לכם שהתקבלתם לעבודה. אסור לשכוח שזומנתם לראיון כדי שיתרשמו מכם, כדי שאתם תתנו תשובות, והן יהיו הבסיס להחלטה אם לקבל אתכם לעבודה.

הביאו בחשבון שבראיון עבודה בדרך-כלל לא ימסרו לכם מידע מעמיק על החברה, אלא רק פרטים כלליים. חשוב שבסוף הראיון תדעו לאן בדיוק מייעדים אתכם, לאיזו מחלקה, לאיזה תפקיד, מה תחום האחריות שלכם, ומי יהיה הממונה עליכם.

בראיונות המשך, שבהם בוחנים את יכולת ההשתלבות שלכם במקום העבודה, תוכלו לשאול על אופי החברה, על התרבות הארגונית, על המודל העסקי ועל סגנון הניהול. בראיון ראשון לא נהוג ולא מומלץ לשאול על תנאי שכר ותנאים נלווים שהחברה נותנת. אם ישאלו אתכם על ציפיות השכר שלכם, אתם יכולים לתת טווח שכר, בהתאם לכישוריכם ולטבלאות באתרי חיפוש עבודה, או לפי עצה של איש השמה. דיונים על גובה השכר יגיעו רק לאחר שיחליטו שהתקבלתם.

במקרים מסוימים מראיינים שואלים שאלות מכשילות, כדי לבחון איך אתם מתמודדים עם מתן הוראות לא ברורות. הם מבקשים לבדוק אם תוודאו שהבנתם את המשימה לפני שתתחילו לפעול, או שמייד תתחילו במלאכה ותתקנו בהמשך הדרך.

אם בסוף הראיון המראיין עדיין לא הסביר לכם על תהליך הגיוס לחברה, תוכלו לשאול שאלות הבהרה על השלבים הנוספים שיהיה עליכם לעבור עד שתתקבלו.

חשוב להפגין ביטחון מול המראיינים, אבל יש לעשות זאת ברגישות ובחוכמה. לפני שאתם מגיעים לראיון לימדו את החברה. הכירו את המוצר/הטכנולוגיה שהיא מפתחת, לימדו על מצבה הפיננסי, על אנשי ההנהלה הבכירה, וגם על המתחרים. התייחסו למידע הזה במהלך תשובותיכם בראיון. נסו להיעזר באנשים שעובדים בחברה, או בכאלה שמכירים אנשים שעובדים בה כדי לאסוף מידע. כך תוכלו לדעת אפילו מה הלך הרוח בחברה, ומה מצופה מכל עובד. ידע זה כוח, וככל שתדעו יותר על החברה, כך תדעו טוב יותר לאן לכוון את התשובות שלכם.

מחבר: צוות Jobinfo

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה