העבודה הבאה - איסוף מידע

כל בחירה היא פועל יוצא של איסוף אינפורמציה. בחירה ללא אינפורמציה רלוונטית היא ניחוש. כך גם בחיפוש עבודה, על מנת לבחור בחירה מושכלת בתפקיד הבא אותו תאייש, עליך לאסוף מידע רב ככל האפשר ולנתח אותו כהלכה.

איסוף מידע בעת חיפוש עבודה

 

מידע זה מתייחס ל:
1. מידע על החברה
2. מידע על התפקיד המוצע.


מידע על החברה
איסוף המידע אינו פשוט אולם הוא יאפשר לך כלים טובים יותר לקבל החלטה נכונה ביחס למקום עבודתך בעתיד. זכור! כל ארגון רוצה להציג את עצמו בפניך במיטבו בתהליך הגיוס! באופן טבעי ארגון לא ימסור לך מידע שלילי או מידע פנימי, ולכן אתה נדרש לגישוש ולהצלבת מידע.

המידע העומד לרשותך: הגעת לראיון – בחן את הסביבה הפיסית - כיצד נראה המטבחון, כיצד נראים חדרי השירותים, כיצד נראים חדרי העבודה? הצץ בלוח העובדים - זהו מקור חשוב לאינפורמציה! למשל, "כל העובדים צריכים להעביר את הדרכונים עד שבוע הבא, מי שלא יעשה כן לא ייסע לנופש בשוויץ" או "מי שלא ישטוף את הכלים ייקנס ב- 50 ש"ח". באיזה ארגון תבחר???
בחן את התנהגותה ויחסה של המזכירה והעוברים והשבים. האם הם מחויכים? אדיבים? עמוסים? הסתכל סביבך - שים לב ליחס כלפי עובדים אחרים, האם הם נראים מרוצים? האם הם נראים כמי ששמחים להשקיע בעבודתם?

שים לב לתהליך הגיוס והראיון. עד כמה הוא מסודר או מאורגן. שים לב עד כמה האנשים עימם אתה בא במגע פועלים במקצועיות, באחריות ובאמינות.
יתכן שכבר בשלב חיפוש המידע תוכל לפסול חברה מסוימת כיון שהאופן שבו החברה מגיבה לשאלותיך עשוי ללמד אותך רבות על התפיסה הבסיסית של החברה ביחס לעובדים שלה – דרושים כישרונות או  "גולגולות"? תוכל גם ללמוד עד כמה הדלתות באמת פתוחות בפני העובדים.

מגישושים בקרב העובדים בחברה תוכל ללמוד האם קיימת אוירה של שיתוף או האם קיימת אוירה של תחרות ושל תככים ואולי המידע החשוב ביותר הוא על אמינות הארגון - האם האנשים עימם אתה בא במגע פועלים ביושר ובפתיחות? עד כמה הם מספרים לך בגלוי על הקשיים ועל הבעיות בארגון? אם תתקל בקשיים רבים וב"מסך עשן" באיסוף המידע שלך, מעבר למה שסביר או שנכון בנסיבות העניין, אנו ממליצים על סירוב מנומס להצעת העבודה.

איסוף מידע מחברים המכירים את הארגון
באם אין לך חברים כאלה, לבטח יש לחבריך ידידים המכירים את הארגון. בחן עד כמה החברה מוערכת ובאלו תחומים. אם יש רכילויות ושמועות על החברה התייחס אליהן ברצינות - הן יכולות להיות מקור חשוב למידע.


איסוף ממקורות גלויים
 

אינטרנט: אם לחברה אתר אינטרנט משלה/ דף לינקדאין, בחן כיצד היא מציגה את עצמה, כיצד היא מתחזקת את האתר.

עיתונות: התייחס לידיעות בעיתון, בעיקר ביחס לחוסן הכלכלי של החברה ולמדיניותה בתחומים שונים.

בורסה : מהו מצבה של החברה בבורסה? כיצד התנהגה בעבר?

לתשומת לבך: קשה מאד לאסוף מידע מדויק על כל תחומי הפעילות של הארגון. לכן, התרכז במידע העוסק בתחומים החשובים לך ביותר.

איסוף מידע על התפקיד
אל תהסס לחקור את האנשים המלווים אותך בתהליך הגיוס לתפקיד: את איש משאבי האנוש המראיין אותך, את הממונה הישיר המיועד שלך, את מנהל החברה, או את האדם לו הסמכות לתת תשובות ובהמשך, לקבל החלטות. בקש לשוחח עם העובד האחרון בתפקיד המוצע לך, האם הדבר אפשרי, כמובן.
בקש לשוחח עם עובדים אחרים בחברה. באם אינך מקבל תשובה, ברר ונסה להעריך באם הדבר נובע מחוסר הגדרה או מחוסר רצון למסור לך את המידע. זכור לשפוט כל מקרה לגופו - יתכן ומדובר בתפקיד שנבנה מחדש ולכן ההגדרות אינן ברורות. יתכן שהחברה בשלבי פיתוח אחרונים של מוצר חדש ומעוניינת בסודיות מרבית. לכן, התכונן לאפשרות כי תישאר בידיים ריקות ואל תיחפז להסיק  מסקנות. 

מחבר: צוות Jobinfo

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה