תנאי ושלבי הקבלה לחברות הייטק

אם בעבר תנאי הקבלה העיקריים לחברות הייטק היו בגרות מוגברת במקצועות הריאליים ותואר ראשון במדעי המחשב, כיום תנאי הקבלה שונים מחברה לחברה וממשרה למשרה.

במאמר זה נפרט אודות תנאי הקבלה הסטנדרטיים לתחילת עבודה בחברות הייטק (מה שנקרא: דרישות קבלה להייטק), אותם מבחני קבלה להייטק מהם מועמדים רבים כה חוששים ונספק טיפים חשובים אותם יש לדעת טרם שליחת קורות החיים שלכם לאותה משרה מיוחלת בחברת הייטק בה אתם מעוניינים לעבוד. הבה נתחיל...


תנאי קבלה להייטק - מהן הדרישות השכיחות?


הדרישות השכיחות לקבלה למשרות בתחום ההייטק והלאו טק הן לרוב 12 שנות לימוד, בגרות מלאה ולימודים גבוהים, כאשר מוסד הלימודים בו למדתם, התעודה והציונים שלכם, תמיד ילקחו בחשבון ופעמים רבות יקבעו האם אתם עדיפים על פני המתחרים שלכם לאותה משרה. העדיפות ניתנת בדרך כלל לבוגרי האוניברסיטאות  הגדולות בישראל, לטכניון ולמכללות הטכנולוגיות המובילות בארץ. 

תנאי קבלה להייטק


שלבי הקבלה לחברות הייטק 


שלב ראשון: קורות חיים - תהליך הקבלה לכל משרה בחברת הייטק תמיד תתחיל בשליחת קורות החיים שלכם אל מחלקת כח האדם ומשאבי האנוש של החברה או לחברת ההשמה שפרסמה את מודעת הדרושים.

לאחר קריאת קורות החיים, יוחלט האם לזמן אתכם לראיון ראשון. לכן, ההמלצה היא לשים דגש על כתיבת קורות החיים ולכלול בתוכם את כל שרלוונטי למשרה אליה אתם מועמדים. 


שלב שני: ראיון טלפוני – הסינון המשני נעשה לרוב טלפונית. כאן נציג של חברת ההייטק יתקשר על מנת לבצע ראיון טלפוני. חשוב לעבור ראיון זה רק כאשר יש לכם זמן אליו, שכן הוא מהווה שלב חשוב מאוד בקבלה שלכם לאותה משרה בה אתם מעוניינים.

בראיון הטלפוני המראיינת תתרשם מכם, מההתבטאות שלכם, תספר לכם על התפקיד ותבדוק בשנית את הרקע התעסוקתי שלכם וזאת על מנת לוודא שאתם אכן מתאימים לאותה משרה.


שלב שלישי: ראיון פרונטלי – הראיון לרוב יערך עם מנהל הצוות. המנהל יציג בפניכם את החברה ויסביר בקצרה אודות הוותק שלה, המוניטין, המוצרים השירותים בהם היא מתמחה.

לאחר מכן הוא יתאר את התפקיד אליו אתם מועמדים, יבדוק מהו הניסיון המקצועי שלכם ויתמקד לרוב בתפקיד האחרון שביצעתם.

בשלב האחרון הוא יבחן את הידע המקצועי שלכם, אם על ידי שאלות שונות, מינוחים מקצועיים, דילמה ופתירתה ו/או שאלת היגיון אשר תעזור לו להבין כיצד מתנהלת החשיבה שלכם ובאיזה כלים אתם משתמשים לפתרון הבעיה.


שלב רביעי: ראיון עם מנהל בכיר – יש לקחת בחשבון שהראיון יהיה אל מול מנהל בכיר שקיבל את כל האינפורמציה אודות הראיון הפרונטלי הראשון שלכם. יש פעמים בהם המנהל הבכיר ישאל אתכם שאלות נקודתיות הקשורות למשרה ופעמים רבות הוא יתמקד בפן האישי שלכם וזאת על מנת להבין אם מבחינה אישית אתם עונים על דרישות המשרה. 


שלב חמישי: הצעת עבודה – ההצעה המיוחלת. תמיד יש לבקש להסתכל על ההצעה בבית ולחזור אל החברה.

אילו מבחני קבלה שכיחים עומדים בפני מועמדי ההייטק?


ישנם סוגים שונים של מבחני קבלה לחברות הייטק ואם מפנים אתכם לראיון בחברה זו או אחרת באמצעות חברת ההשמה, קרוב לוודאי שיגידו לכם בדיוק מהם מבחני הקבלה אותם תידרשו לעבור.

חלק מאותם מבחנים (אותם רבים נוהגים לכנות 'מבחני מכון הערכה' או 'מבחני מיון ואמינות'), יכללו מבחני כישורים פסיכוטכניים ופסיכומטריים, מבחני אישיות, מבחן אמינות ומבחנים השלכתיים.

השלב האחרון של המבחנים מורכב בדרך כלל מדינאמיקה קבוצתית בה יבדקו את השתלבותכם בקבוצה והיכולת שלכם להשפיע עליה. לאחר מכן יתנהל ראיון עם פסיכולוג.

שיהיה בהצלחה!

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה