חברות ההייטק בישראל נרתמות למאמץ המלחמתי
מלחמת "חרבות ברזל" בין מדינת ישראל לבין ארגוני הטרור השונים ובראשם ארגון החמאס הפועל בעיקר מרצועת עזה החלה בעקבות מתקפת הפתע והטבח הנוראי של ארגון חמאס על אזור יישובי עוטף עזה. המלחמה פרצה בבוקר יום שבת, ב-7 באוקטובר, במהלך חג שמיני עצרת ושמחת תורה.
מדינת ישראל הופתעה ממתקפת הטרור על אזור עוטף עזה ובמשך שעות ארוכות היו תושבים שנותרו נצורים בביתם ונאלצו להילחם על חייהם ללא סיוע מהצבא או מהמשטרה, עד שכוחות הביטחון הישראלים נערכו מחדש כדי להגן את האזרחים. המדינה הכריזה על גיוס המוני של כוחות המילואים כדי להתמודד עם המלחמה בעזה ועל מנת להיות מוכנים לכל תרחיש אפשרי בגזרות האחרות, ובראשן הגזרה הצפונית.
בעקבות גיוס המילואים הגדול מסוגו עד היום בתולדות ישראל, החל הצבא להזרים כוחות לטיהור יישובי עוטף עזה ועם השלמת המשימה הראשונה החל התכנון לכניסה קרקעית לרצועת עזה כדי למוטט את שלטון החמאס ולהביא לשחרור החטופים. במקביל לפעולות הצבא החלו ארגונים ועסקים במדינה להקים מערכי התנדבות יוצאי דופן ולסייע לרשויות להתמודד עם הסיטואציה. כמו כן, חברות הייטק רבות נרתמו למאמץ המלחמתי והן פועלות לילות כימים כדי לסייע היכן שרק צריך ובדרכים שונות ומגוונות.
חברות הייטק נרתמות ותורמות למאמץ המלחמתי
ההייטק הישראלי נרתם מיד וללא היסוס למאמץ המלחמתי, הן למען תושבי הדרום והן למען חיילי צה"ל בסדיר ובמילואים ויש גם יוזמות מבורכות לסיוע למשפחות החטופים והנעדרים. כך לדוגמה חברת אבטחת הסייבר Cynet העמידה את משרדיה במגדלי עזריאלי לטובת מגורים עבור תושבי עוטף עזה. החברה העמידה את שטח משרדיה וארגנה עבור המשפחות שפונו מהדרום מתחם מאורגן ללינה עם פינות ישיבה, אוכל ותרופות. בנוסף, המפונים המתגוררים במשרד זוכים לסיוע מעובדי החברה עם מוצרי היגיינה, פעילויות לילדים ועוד.
חברת ההייטק aporia העמידה את משרדיה בתל אביב לטובת תושבי עוטף עזה ויישובי הדרום אשר מחפשים מקום ממנו הם יוכלו לעבוד בבטחה. בנוסף, עובדי החברה יזמו קמפיין להשגת תרומות כדי לסייע לחיילים ולתושבים.
חברת CloudZone הקימה חמ"ל מתקדם לצורך ניהול מערך התרומות ואיסוף הסיוע לחיילים הנלחמים בשטח. החברה מסייעת באיסוף ציוד ותרומות, ועד כה היא רכשה 50 אפודים קרמיים לטובת חיילי צה"ל.
אינטל יצאה בקמפיין עולמי על מנת לגייס תרומות מעובדי החברה ברחבי העולם, והעובדים תורמים בנדיבות לאחת מ-4 עמותות – איחוד הצלה, ארגון לתת, מד"א ומתן משקיעים בקהילה. בנוסף, אינטל עדכנה בימים האחרונים כי החברה תכפיל את הסכום שייתרם.
חברת מובילאיי הודיעה על העברת כ-5 מיליון שקלים לארגונים שונים, ובמיוחד לארגונים ללא כוונת רווח הפועלים למציאת פתרונות מגורים לתושבי העוטף הזקוקים לדיור חלופי. כמו כן, החברה יוזמת מבצעים להשלמת ציוד לחיילים ובנוסף היא רוכשת ציוד ותרופות לתושבי קו הלחימה.
חברת Varonis העניקה את משרדיה בהרצליה פיתוח לטובת מגורים עבור מפוני תושבי העוטף ואשקלון. כמו כן, החברה רכשה מזרנים, מצעים וציוד נוסף עבור המפונים והיא אירחה כ-300 אנשים עד כמה במשרדיה.
חברת Carbyne מסייעת לכוחות הביטחון באיתור נעדרים באמצעות איכון. החברה הציעה את המערכת המתקדמת שלה לגופים ביטחוניים וממשלתיים ובנוסף היא הקימה צוות ייעודי שתפקידו לספק תמיכה טכנית למשתמשים במערכת.
חברת JFrog פרסמה לפני מספר ימים על כוונתה להשקיע כמיליון וחצי דולר בשיקום היישובים בעוטף עזה. החברה מקימה גוף מקצועי למען הקמה מחדש של אחד מיישובי העוטף.
מיקרוסופט ישראל גייסה תרומות מעובדיה בסף כחצי מיליון שקלים, והחברה מכפילה את התרומה. מיקרוסופט הקימה קרן חיתום ייעודית למען סיוע ותמיכה ישירה בקהילות, וזאת באמצעות ארגון מתן משקיעים בקהילה. הקרן הייעודית מסייעת לנפגעי המלחמה בדרום באמצעות תרומת ציוד, מזון, תרופות ועוד.
גם גוגל העולמית הצטרפה למאמץ המלחמתי, החברה יצאה בקמפיין נרחב לצורך גיוס תרומות למד"א, ער"ן ואיחוד הצלה, והחברה מכפילה כל תרומה.
חברת ההייטק Natural Intelligence תרמה מאות אלפי שקלים למאמץ המלחמתי, ובנוסף החברה יזמה הקמת חמ"ל לאיתור ולאיסוף מידע על נעדרים, החמ"ל הוקם בגני התערוכה יחד עם חברות הייטק אחרות. כמו כן, החברה העבירה מחשבים ניידים וטלפונים סלולריים לאזורים שהיה בהם ביקוש לציוד זה.
IBM יצאה ביוזמה לגיוס תרומות ותוך 24 שעות החברה גייסה מאות אלפי שקלים שנתרמו לארגונים המספקים מזון, פתרונות דיור וציוד רפואי.
חברת פלייטיקה מעבירה מזון, ציוד היגייני, טואלטיקה וציוד בסיסי לעובדים שגויסו למלחמה ולבני משפחותיהם הזקוקים לעזרה. כמו כן, החברה רכשה ותרמה אפודים קרמיים והיא פועלת לאיסוף תרומות עבור חיילים ותושבים בדרום.
חברת BigPanda תרמה 200,000 דולר לארגוני החילוץ וההצלה בישראל. ב-Salesforce גייסו תרומה בסך 3 מיליון דולר עבור ארגונים כמו איחוד הצלה. חברת Moon Active פרסמה על כוונתה לתרום כמיליון דולר למימון מטרות הומניטריות.
Zynga תרמה 1.5 מיליון ₪ והיא הפכה את מרכז הפיתוח שלה בישראל לטובת הקמת מיזמי הסברה בחו"ל וכדי לנהל את פעילויות ההתנדבות.
Minute Media נרתמה לפינוי תושבי הדרום מקו הלחימה והיא מסייעת בארגון הסעות לחיילי המילואים באמצעות הקמת מערך תרומות של אוטובוסים לשינוע החיילים והתושבים. כמו כן, עובדי החברה תרמו ציוד ומזון רב לטובת המאמץ המלחמתי.
חברות הייטק רבות נרתמו למאמץ המלחמתי, בדרכים שונות, והן ממשיכות לפעול במרץ לטובת החיילים, המפונים ומשפחות החטופים.