ראיון עבודה - סודות להצלחה

אין ספק כי ראיון עבודה הוא תמיד מעמד מלחיץ לכולם- גם למראיין!
חשוב להבין למה בכלל יש ראיון עבודה? מה מטרתו? שאלה טריוויאלית לכאורה, אך כולנו טועים בתשובה. מי לא היה בראיון עבודה והתבקש "לספר על עצמו" ומי לא "הקריא" את קורות החיים שלו...
זאת המכשלה הקלאסית. את קו"ח המראיין כבר ראה. מטרת ראיון העבודה היא לספק למראיין גישה למידע נוסף אודותיי שקשה מאוד להשיג בדרך חלופית (קו"ח, המלצות וכד').  אם אתם לא מחדשים למראיין, אפשר פשוט להישאר בבית.

איך עוברים ראיון עבודה?

בנוסף, חשוב לזכור כי הראיון הוא לא מבחן, אתם משתפים פעולה עם המראיין ועוזרים לו (כן למראיין!) לקבל את ההחלטה הנכונה, גם אם ההחלטה היא לא לקבל אתכם. אין דבר גרוע יותר מלהתקבל לעבודה שלא מתאימה לכם גם אם אתם לחוצים מבחינה כלכלית. תחשבו שתעבדו במקום שאתם לא מתאימים לו, תפוטרו תוך מספר חודשים....ואז...איך תסבירו למה פוטרתם? תחשבו גם על ההזדמנויות הרבות שפספסתם לאורך תקופה זו!

ועכשיו לראיון עצמו, לכל מרואיין יש שלוש מטרות מרכזיות:

  1. להדגיש את הייחודיות שלכם: תדמיינו רובוט שמחפש למי לתת מליון דולר ולכם נותנים להגדיר את מאפייני האדם לו יינתן הכסף. כיצד תעשו זאת בדרך שתבטיח שרק אתם תתאימו לפרופיל של האדם שהוא מחפש (גם אם הוא יפגוש את כל בני המין האנושי לפני שיפגוש אתכם). חשוב לציין שבמקרה של ראיון העבודה על המאפיינים המייחדים אתכם להיות בעלי קשר כלשהו למאפייני התפקיד אליו אתם מתראיינים. 
  2.  מכנה משותף: ככל שהמכנה המשותף הנתפס בין אנשים גדול יותר כך הנכונות שלהם לשתף פעולה ולסייע זה לזה גוברת. תופעה זו נכונה גם בראיון עבודה. לכן, נסו להציג מאפיינים מקצועיים שלכם המייצרים תחושה של מכנה משותף בנכם לבין החברה ומאפיינים אישיים שלכם שעשויים להוות מכנה משותף בנכם לבין המראיין. לעיתים, במשרדו של המראיין תוכלו לזהות עדויות ומאפיינים שלו ולנסות ולמצוא רמזים מתוך מאפיינים אלה למכנים משותפים הקיימים בנכם (גיל, תחביבים, בני משפחה, ספרים אהובים, סוג הומור ועוד). מרגע שזיהיתם מכנה משותף כלשהו נסו למצוא דרך להציף אותו במהלך הראיון.
  3.  חוויה חיובית: כפי שכבר צוין במאמר זה, הזיכרון החוויתי של בן אדם הנובע ממסר מסוים נשאר זמן רב לאחר שנשכח המסר שיצר אותו. פעמים רבות, החלטות של אנשים נשענות על הזיכרון החוויתי ולא על המרכיבים העובדתיים של המסר. כדי שיזכרו אתכם בראיון העבודה עליכם ליצר זיכרון חוויתי חיובי (רושם אם תרצו) כך שגם אם תהליך המיון והבחירה של העובד יתקיים שבועות לאחר הראיון יהיה קל למראיין לזכור מי אתה והוא גם יעדיף לגייס

לעבודה אדם אשר מותיר בו תחושה חיובית כאשר הוא נזכר בו. הדרך ליצירת זיכרון חיובי קשורה ישירות לחלק הקודם במאמר זה העוסק במכנה המשותף אבל כוללת גם את טון הדיבור (רגוע ולא לחוץ) את מצב הרוח הכללי (חיוכים ונינוחות) ואת האופן בו נענה על שאלות קשות.

לשליחת קורות חיים, נא לחצו כאן >> 

 שיהיה לכם בהצלחה!

מחבר: צוות Jobinfo

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה