מדוע כדאי לגייס טאלנטים בתקופת הקורונה
קשיים אובייקטיבים בשוק התעסוקה
לצד הקשיים הכלכליים, המדיניים והחברתיים איתם אנו מתמודדים בתקופת הקורונה, נפתחו גם הזדמנויות מבחינה תעסוקתית. אחת מהן היא האפשרות של סטארטאפים וחברות הייטק לגייס אליהן טאלנטים – אותם אנשים מוכשרים, נדירים ומבוקשים כל כך בענף.
אז מה בעצם השתנה בתחום גיוס העובדים בתקופה זו?
בזמנים רגילים טרום הקורונה, הענף היה מאופיין בכך שיש יותר משרות הייטק פנויות מאשר מועמדים פוטנציאליים. מה שהקשה על כל העוסקים במלאכה – חברות הייטק, סטארט אפ, חברת השמה, לגייס עובדים מתאימים בכלל וטאלנטים בפרט. זאת, משום שכל החברות ניסו למשוך אליהן את המועמדים הטובים ביותר ונשארו הרבה משרות פתוחות לזמן ארוך. בתקופה זו, המשק הישראלי כולו נמצא במשבר כלכלי שהוביל חברות רבות לצמצם את הפעילות, להוציא עובדים לחל"ת וגם לפטר חלק מהם.
כלומר, נוצר מצב שבו המועמדים המוצלחים והנחשקים, שאיבדו את מקום עבודתם או חוששים ממה שצפוי לקרות, נותנים הזמנות לחברות ולמשרות חדשות. לכן, מדובר בתזמון מצוין עבור חברות ההייטק להתמקד בגיוס טאלנטים בולטים, השמת בכירים ולהתכונן בצורה הטובה ביותר ליציאה מהמשבר הנוכחי.
כל הסיבות להשקיע דווקא עכשיו בגיוס טאלנטים
אם לפני פרוץ הקורונה שוק העבודה היה שייך יותר לציבור מחפשי העבודה מאשר למעסיקים, היום המצב השתנה. כלומר, חברות הייטק שהיו רגילות להילחם ביניהן על טאלנטים, לפנות מיוזמתן אל מועמדים פוטנציאליים מוכשרים ולהעלות כל הזמן את התנאים המוצעים להם, יכולות כעת לגייס יותר בקלות ובמהירות עובדים שהיו פעם בלתי מושגים. בלי צורך להתחרות מול חברות רבות ולהציע תנאים משופרים והטבות מפתות.
חוסר היציבות בשוק העבודה, שיעורי האבטלה הגבוהים, הפיטורים והצמצומים בכוח האדם משפיעים ישירות על העובדים. אנשים שחשבו לעשות שינוי תעסוקתי או למצוא מקום עבודה חדש, לא ימהרו לעשות זאת. מה שמוביל לכך שעל כל תפקיד יתחרו יותר אנשים והדינמיות שאפיינה כל כך את עולם ההייטק, תפחת במידה רבה. מבחינת המעסיקים זה זמן טוב לגייס טאלנטים ולבצע תהליכי השמת בכירים.
הרי גם הם קוראים את המפה ומבינים שעליהם להיות יותר פתוחים לכל הצעת עבודה ולהראות יותר גמישות. כך שהם מוכנים לוותר על דרישות, תנאים ועקרונות שפעם היו יכולים להוות מכשול בתהליך הגיוס וההשמה.
גיוס קל מהיר פשוט וזול
גיוס הטאלנטים לחברות השונות נעשה כיום בצורה מהירה, פשוטה וזולה הרבה יותר. בגלל שיש פחות חברות הייטק שמגייסות עובדים ופחות משרות בשוק, כל אחד מהטאלנטים צריך לבחור מבין כמות קטנה יותר של הצעות עבודה. מצב זה גורם לייעול וקיצור משך תהליך הגיוס. כך שחברות ההייטק מצליחות להוזיל את העלויות ולהקצות לכך פחות משאבים.
לפי כל התחזיות, ענף ההייטק צפוי להיות זה שיתאושש הכי מוקדם ממשבר הקורונה. ולכן חברות הייטק או סטארטאפים שיגיעו מוכנים ליום שאחרי, ישיגו יתרון משמעותי על פני המתחרים האחרים בשוק.