נוודות דיגיטלית בתקופת הקורונה
נוודות דיגיטלית ועבודה מהבית
משבר הקורונה וההגבלות הנלוות לו, הביאו לשינויים רבים בשוק העבודה, בכל ענפי המשק בישראל – הייטק וטכנולוגיה, מסחר, תקשורת, שירותים וכדומה.
אחד השינויים המרכזיים שהתרחשו הוא המעבר לשיטה של עבודה מהבית. זהו שינוי חשוב, שמחזק ומרחיב מאוד את תופעת הנוודות הדיגיטלית בקרב ציבור העובדים בישראל.
אם פעם היה אפשר לעבוד מרחוק מכל מקום בעולם, בעיקר במקצועות חופשיים, הייטק, כתיבה, שיווק אונליין, היום בעקבות הקורונה זה מתאפשר גם לאנשים שעוסקים בייעוץ, מכירות טלפוניות, הדרכה, עיצוב, אימון אישי ועוד הרבה.
ואכן, יותר ויותר עובדים ועובדות בחברות תקשורת, טכנולוגיה, הייטק, חברות השמה, שיווק ופרסום, מעתיקים את מקום מגוריהם לחו"ל וממשיכים לעבוד משם בצורה קבועה.
מהי בעצם נוודות דיגיטלית?
נוודות דיגיטלית זו תופעה נפוצה בעולם מזה 20 שנים, שהחלה לצבור פופולריות גם בשוק העבודה הישראלי.
נוודים דיגיטליים (שנקראים בלועזית Digital Nomad) הם אנשים שעובדים מרחוק באמצעות רשת האינטרנט והמחשב האישי שלהם, כך שהם לא כפופים למקום עבודה מסוים או לשעות עבודה קבועות.
חופש הפעולה הזה מאפשר להם לעבור בין יעדים שונים בעולם, לשהות ולטייל בהם, תוך שהם ממשיכים לעבוד כרגיל ומפרנסים את עצמם.
נוודות דיגיטלית מבוססת על העיקרון הבסיסי והמהותי של חופש מקסימלי – מבחינת הזמן והמרחב.
זוהי דרך עבודה שמאפשרת לכל עובד ועובדת לחיות את חייהם כרצונם, בלי להתחשב במגבלות של מיקום גיאוגרפי או אזורי זמן.
יש לא מעט נוודים דיגיטליים שממשיכים לעבוד עם חברות בישראל אבל גרים בחו"ל במדינה זולה יותר.
תנאי מחייה של נוודים דיגיטליים
כך הם מצליחים להוזיל את עלויות המחייה שלהם וליהנות מרמת חיים גבוה ונוחה, כי הם קובעים לעצמם כמה שעות לעבוד בכל יום, באיזה שעות בדיוק ומאיזה מקום – בית קפה שכונתי, פינת העבודה הביתית, חוף הים וכך הלאה. כמו כן, מאחר והם ממשיכים לעבוד באותו תפקיד במשרה מלאה, הם נהנים מיציבות תעסוקתית, שקט נפשי וביטחון. שכן, יש להם מקור פרנסה קבוע והם לא צריכים לעקוב אחר מודעות דרושים הייטק שמתפרסמות, ליצור קשר עם נציגי חברת השמה, לשלוח קורות חיים למעסיקים או לבחון את הנתונים העדכניים של טבלאות שכר בתחום העיסוק שלהם.
לטבלאות שכר בתחומי ההייטק, לחצו כאן >
חשוב לומר, בשיטת העסקה זו, לא רק העובדים מרוויחים אלא גם חברות הייטק וחברות אחרות שמעסיקות אותם. שכן, המעסיקים יכולים לצמצם בעלויות כספיות כגון שכירות של חדר במשרדים, מחשב אישי, תשלום נסיעות לעובד וכדומה.
הם גם זוכים בכך שהעובדים הם לרוב יותר נינוחים, מרוצים משגרת חייהם, בעלי מוטיבציה ומחויבים למקום עבודתם. בנוסף, החופש להעסיק עובדים גם מרחוק מרחיב את ההיצע הקיים בשוק של אנשים איכותיים, מסורים וזמינים לבצע את תפקידם מכל מקום.
איזה שינוי חל בתקופת הקורונה?
בעבר, נוודים דיגיטליים היו בעיקר אנשים עצמאיים שעוסקים בתחומים של הוראה, פרסום ושיווק דיגיטלי, מפתחי תוכנה, מנהלי מוצר ופרויקטים, מסחר מקוון, צילום, עריכת ווידאו, תכנות, מחשבים, נדל"ן, מכירות, עיצוב גרפי, כתיבה, עריכת תוכן.
כיום, בעקבות משבר הקורונה שפוקד אותנו, הזמינות והנגישות של האינטרנט כמעט מכל מקום בגלובוס, מתחזקת התופעה של נוודות דיגיטלית.למעשה, תקופת הקורונה מוכיחה לנו שיש הרבה מאוד מקצועות, שירותים ותפקידים שאפשר לעשות בצורה דיגיטלית מרחוק, אם רק חושבים בצורה רחבה ויצירתית. לכן, אפשר למצוא היום נוודים דיגיטליים גם בתחומים של ייעוץ, הדרכה, אימון וטיפול. למשל, מאמני ומאמנות כושר ויוגה שמעבירים שיעורים מקוונים ללקוחות, ייעוץ אישי במגוון נושאים – זוגיות, חיי משפחה, קריירה, הדרכה של חוגי נגינה, לימודי שפות אונליין וכדומה.