ייצור כלי רכב בלתי מאוישים: הכטבמ"ים כאן כדי להישאר

זירות הקרב והלחימה משתנות במהירות בעקבות כניסתן של טכנולוגיות חדשניות וציוד מתקדם טכנולוגית כמו כלים אוטונומיים יבשתיים וכלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים). מדינת ישראל נחשבת לאחת מהמדינות המובילות בכל העולם בתכנון, פיתוח וייצור כלי טיס בלתי מאוישים וכלי רכב יבשתיים ואוטונומיים הניתנים לשליטה מרחוק. 

כטב"מ

למעשה, ישראל החלה לפתח ולייצר דגמים שונים של כטב"מ מאז שנות ה-70 של המאה הקודמת. כיום, חברות מובילות ובהן התעשייה האווירית לישראל, אלביט מערכות ורפא"ל – מערכות לחימה מתקדמות, מפתחות ומייצרות דגמים חדשניים של כלי טיס בלתי מאוישים, והן מוכרות את הכטב"מים בהצלחה כבירה בכל העולם. צה"ל עושה שימוש נרחב בכטב"מים ולאחרונה הוא החל להכניס לשימוש בשדה הקרב גם כלי רכב בלתי מאוישים, והכלים המתקדמים מסייעים בלחימה בארגוני הטרור הן לצורך סגירת מעגלי אש ותקיפת מטרות בצורה מדויקת, ובנוסף הכלים המתקדמים מקטינים פגיעות ופציעות של חיילים, והם מספקים תמונות באיכות גבוהה ובזמן אמת משדה הקרב.

שדה הקרב העתידי

המלחמה בין אוקראינה לרוסיה מוכיחה כי שדה הקרבה בעידן המודרני של היום השתנה לחלוטין, והצבאות עושים שימוש נרחב בכלי רכב בלתי מאוישים ובעיקר בכטב"מים ורחפנים. כדי להפחית את הסיכון לחיילים בשדה הקרב, חברות הייטק ותעשיות ביטחוניות בארץ וברחבי העולם, החלו לפתח כלים מתקדמים ועתירי טכנולוגיות חדשניות המחליפים חיילים, והכלים החדשים מספקים יתרונות רבים נוספים מאחר שהם אוספים מידע מודיעיני בזירה האפשר למפקדים לקבל תמונה רחבה של שדה הקרב ולקבל החלטות צבאיות משופרות ואיכותיות יותר.

בשדה הקרב העתידי אנו צפויים לראות יותר כלי רכב בלתי מאוישים (כרב"מים), וכבר היום צה"ל בוחן שימוש בכרב"מ רובוטי ואוטונומי. משרד הביטחון משקיע משאבים רבים בפיתוח משותף של כרב"מ אוטונומי המצויד בצריח ועליו מותקן תותח 30 מ"מ, והרכב עתיר הטכנולוגיות כולל מערכת הגנה אקטיבית, מערכת בקרת אש, מערכת לניהול משמימות והכרב"ם מצויד גם בקפסולה ייעודית של רחפנים לצורך משימות איסוף מידע ומודיעין.

ראוי לציין כי כרב"מ אוטונומי מיועד בעיקר לשימושים צבאיים ולמשימות ביטחוניות, אך יש לכלי רכב בלתי מטוישים יישומים נוספים והם מסוגלים לשמש במגוון משימות ופעילויות אזרחיות. בתוך כך, הכרב"מים לא עומדים להחליף את הכטב"מים, ולמעשה המגמה היא לשלב בין היכולות של שתי המערכות כדי לבצע משימות מורכבות יותר, ללא סיכון חיי החיילים, גם מחוץ לגבולות המדינה.

פיתוחים חדשים ושימוש נרחב בכטב"מים

כאמור, יש בישראל חברות הייטק מובילות המפתחות מערכות טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות לשימושים צבאיים ואזרחיים כאחד, וגם התעשיות הביטחוניות בישראל ממשיכות לפתח כלי רכב וטיס בלתי מאוישים, בעיקר לשימוש צבאי כמו תקיפה, מודיעין וסיור. כיום, כטב"מ יכול לשמש הן את הצבא וכוחות הביטחון והן עסקים, ארגונים ויחידים. הכטבמ"ים מספקים מענה לשימושים אזרחיים נפוצים כמו איסוף מודיעין ומעקב אחר עורקי התחבורה והתקהלויות באירועים שונים, צילומי קרקע ממעוף הציפור, חילוץ והצלה, שינוע תרופות וציוד, העברת חבילות ומטענים ועוד.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה