רווחה נפשית לעובד.ת ההייטק
ענף ההייטק בישראל הוא ענף מרכזי ומוביל בכלכלה המקומית, וישראל נחשבת לאומת הסטארטאפ והחדשנות הטכנולוגית. עד לפני כשנתיים חברות הייטק רבות התחרו ביניהן על גיוס טאלנטים, וכדי לגייס את העובדים הבולטים והמוכשרים ביותר החברות השקיעו משאבים עצומים בהפקות ובמסיבות ענק ומנקרות עיניים, אך בעקבות המשבר בהייטק העולמי החלו גלי פיטורים משמעותיים והחברות החלו לקצץ תקציבים ולהוציא פחות כסף על מסיבות גרנדיוזיות, חופשות אקסקלוסיביות, צ'ופרים ומתנות יקרות ערך.
בשנתיים האחרונות ניתן להבחין במגמת שינוי אצל חברות הייטק רבות, ובמקום הפקות ואירועים גרנדיוזיים, החברות החלו להשקיע ברווחת העובדים והעובדות. ראוי לציין כי מלחמת חרבות ברזל סיפקה גורם נוסף להשקעה ברווחת עובדי ועובדות ההייטק, ולא מעט חברות החלו להציע סיוע נפשי. תמיכה רגשית על ידי פסיכולוגים ומטפלים, סדנאות לחיזוק החוסן הנפשי ולהעצמה, קורסים קצרים וממוקדים לשיפור רווחת העובד ועוד.
התמודדות נפשית מאתגרת לאור המצב הביטחוני ואי הוודאות הכללית
ההייטק הישראלי חווה לא מעט אתגרים בתקופה האחרונה בעקבות המשבר בהייטק העולמי, מיתון כלכלי בשווקים הגלובליים, קשיים בגיוסי הון ועוד. אי הוודאות הכללית במשק גורמת ללחץ נפשי אצל עובדי הייטק רבים, ובשילוב מלחמת חרבות ברזל, פינוי תושבים ותחושת אי הוודאות הכללית במדינה בגלל המצב הביטחוני והפוליטי, רבים חווים מצוקה נפשית ברמה כזו או אחרת, והתפקוד של עובדים רבים נפגע.
לכן, חברות רבות בהייטק הישראלי החלו לסייע לעובדים ולעובדות שלהם בהתמודדות עם האתגרים הנפשיים והסטרס הגבוה, ובמקום מסיבות ואירועים יוקרתיים, כיום העובדים והעובדות בהייטק יכולים לקבל טיפול פסיכולוגי על חשבון המעסיק או בעלות סמלית, ללמוד קורסים כמו NLP ודמיון מודרך, לעבור סדנאות וטיפולים רגשיים במקום העבודה ועוד.
משקיעים ברווחה הנפשית במקום במסיבות ואירועים
מציאות החיים המאתגרת במדינת ישראל מקשה על רבים מהשכירים, בכל הענפים, כולל הייטק. לכן, מחלקות משאבי האנוש בחברות ההייטק החלו להפנות את התקציבים לטיפול במצוקות העובדים והעובדות, ובמקום עוד אירוע או יום כיף, העובדים והעובדות בהייטק יכולים לקבל מענה לגורמי הלחץ והסטרס שמשפיעים על רווחתם ועל תפקודם היומיומי.
חשוב לזכור כי רווחה נפשית אינה באה לידי ביטוי רק במסיבות, בבילויים ובהנאות החיים, לכן בהייטק החלו לדאוג לרווחת העובדים והעובדות באמצעות כלים שונים כמו טיפול פסיכולוגי, טיפולים מיוחדים למי שסובל מהפרעות שינה, ליווי רגשי על ידי מטפלים מוסמכים ומנוסים בגישות ובשיטות שונות, בין היתר גם לבכירים בהייטק, טיפולי NLP ומיינדפולנס, שיחות ייעוץ בנושאים רגשיים ובענייני קריירה, טיפולים מתחום הרפואה המשלימה להפגת סטרס ומתח נפשי בחיים, סדנאות יוגה ופילטיס וכד'.
האם זה עוזר?
כל אדם עלול להיקלע למשבר בחיים, למצוקה רגשית ולקשיי תפקוד, ובעזרת ליווי ותמיכה רגשית ניתן לסייע לעובדים ולמנהלים בכירים ולתמוך בהם. חברות ההייטק הבינו כי עליהן להשקיע יותר ברווחת העובדים והעובדות, והניסיון מוכיח כי ההשקעה משתלמת וכך התפוקה של העובדים עולה, יש פחות היעדרויות מהעבודה, האווירה בחברה טובה ופרודוקטיבית יותר, והמוטיבציה של העובדים והעובדות עולה באופן משמעותי.